ΑρχικήinetΗ ενημέρωση KB5037853 των Windows 11 διορθώνει ζητήματα του File Explorer

Η ενημέρωση KB5037853 των Windows 11 διορθώνει ζητήματα του File Explorer

Η Microsoft κυκλοφόρησε την ενημέρωση προεπισκόπησης του Μαΐου 2024 για τις εκδόσεις 22H2 και 23H2 των Windows 11, η οποία περιλαμβάνει 32 διορθώσεις και αλλαγές.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διορθώνεται τέταρτο zero-day σε ένα μήνα

Windows 11 ενημέρωση

Μεταξύ των σημαντικότερων διορθώσεων αυτής της αθροιστικής ενημέρωσης, η Microsoft αναφέρει αυτή ενός προβλήματος που προκαλεί το πάγωμα του File Explorer των Windows κατά το σάρωση από την άκρη της οθόνης μετά την απενεργοποίηση της ολίσθησης και μια δεύτερη διόρθωση σφαλμάτων που το κάνει να ξεκινά με καθυστέρηση δύο λεπτών μετά το καρφίτσωμα ενός φακέλου σε ένα κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου στο Quick Access.

Η ενημέρωση αυτού του μήνα για τα Windows 11, παρουσιάζει επίσης έναν νέο διαχειριστή λογαριασμού στο μενού Έναρξη, διευκολύνοντας τη διαχείριση των ρυθμίσεων λογαριασμού και μια νέα δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ρυθμίσεων ήχου, όταν ο χρήστης συνδέεται σε λογαριασμό Microsoft.

Η KB5037853 είναι μια μηνιαία προαιρετική ενημέρωση που επιτρέπει στους διαχειριστές των Windows να δοκιμάζουν βελτιώσεις και διορθώσεις, οι οποίες θα προωθηθούν σε όλους τους πελάτες με την κυκλοφορία του Patch Tuesday τον επόμενο μήνα.

Για να το εγκαταστήσετε την ενημέρωση των Windows 11 στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο «Λήψη και εγκατάσταση» αφού ελέγξετε για ενημερώσεις από τις Ρυθμίσεις > Windows Update.

Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε απευθείας από τον Κατάλογο του Microsoft Update και να το εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό το έγγραφο υποστήριξης παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση ενημερώσεων στη συσκευή σας.

Δείτε ακόμα: Τα Windows 11 24H2 έρχονται στο Release Preview Insiders

Περισσότερες σημαντικές βελτιώσεις της ενημέρωσης προεπισκόπησης KB5037853

File Explorer

Εκτός από τις αλλαγές που αναφέρονται παραπάνω, αυτή η προαιρετική ενημέρωση των Windows 11 συνοδεύεται από πρόσθετες διορθώσεις και βελτιώσεις, μερικές από τις πιο σημαντικές αναφέρονται παρακάτω:

  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τα ακουστικά Bluetooth χαμηλής ενέργειας (LE). Δεν εμφανίζουν την επιλογή σύνδεσης ή αποσύνδεσης.
  • Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που παραμορφώνει τμήματα της οθόνης όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chromium για την αναπαραγωγή ενός βίντεο.
  • Αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που επηρεάζει τους εκτυπωτές. Δεν λειτουργούν όπως περιμένετε όταν χρησιμοποιείτε το AppContainer ή σε περιορισμένο περιβάλλον.
  • Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που επηρεάζει μια εφαρμογή που υποστηρίζει κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εφαρμογή σάς ζητά να εισάγετε τα διαπιστευτήριά σας κάθε φορά που ανοίγετε ένα κρυπτογραφημένο email, ακόμα και αφού έχετε εισάγει το PIN σας τουλάχιστον μία φορά.

Όπως αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο, η εταιρεία θα συνεχίσει να προωθεί ενημερώσεις προεπισκόπησης για τις εκδόσεις των Windows 11 22H2 Enterprise και Education μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ οι πελάτες Home, Pro, Pro Education και Pro for Workstations θα τις λαμβάνουν μόνο μέχρι τις 26 Ιουνίου 2024.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διορθώνεται τρίτο zero-day σε μια εβδομάδα

Οι ενημερώσεις των Windows συχνά παρουσιάζουν προβλήματα. Μία από τις συνηθισμένες αιτίες αποτυχίας είναι η έλλειψη επαρκούς χώρου στον σκληρό δίσκο. Οι ενημερώσεις απαιτούν αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να κατέβουν και να εγκατασταθούν σωστά. Εάν ο δίσκος είναι γεμάτος, η διαδικασία μπορεί να αποτύχει. Ένας άλλος λόγος για την αποτυχία των ενημερώσεων στα Windows 11, είναι τα προβλήματα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο. Μια ασταθής ή αργή σύνδεση μπορεί να διακόψει τη λήψη των αρχείων ενημέρωσης, προκαλώντας σφάλματα κατά την εγκατάσταση. Οι συγκρούσεις με το λογισμικό ασφαλείας, όπως τα antivirus και τα firewalls, μπορούν επίσης να εμποδίσουν τις ενημερώσεις. Αυτά τα προγράμματα μπορεί να θεωρήσουν τα αρχεία ενημέρωσης ως απειλές και να τα μπλοκάρουν. Η ύπαρξη κατεστραμμένων ή ελλιπών αρχείων συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία των ενημερώσεων. Αυτά τα αρχεία είναι κρίσιμα για την ομαλή λειτουργία του λειτουργικού συστήματος και αν είναι κατεστραμμένα, η διαδικασία ενημέρωσης μπορεί να διακοπεί. Τέλος οι ασυμβατότητες με το υπάρχον υλικό ή λογισμικό μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα κατά την ενημέρωση.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS