ΑρχικήReviews8BitDo M Edition: 'Μηχανικός' Φόρος τιμής στο Ρετρό IBM Model M

8BitDo M Edition: ‘Μηχανικός’ Φόρος τιμής στο Ρετρό IBM Model M

8BitDo M Edition
IBM Model M

Η 8BitDo Κυκλοφορεί το M Edition, το Νέο Ασύρματο Μηχανικό Πληκτρολόγιο Εμπνευσμένο από το IBM Model M.

Το Numpad πωλείται ξεχωριστά.

Η 8BitDo κυκλοφορεί μια νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από την IBM για το ασύρματο μηχανικό πληκτρολόγιό της, αξίας $100. Οι λάτρεις των πληκτρολογίων αγαπούν να διηγούνται ιστορίες για τα πληκτρολόγια buckling spring της IBM και το προηγούμενο που έθεσαν για τα σημερινά μηχανικά πληκτρολόγια. Ωστόσο, το Retro Mechanical Keyboard M Edition της 8BitDo δεν υιοθετεί πολλά από τα εμβληματικά σχέδια της IBM.

Δείτε επίσης: Poco F6: Κυκλοφόρησε στην Ινδία με κορυφαίες προδιαγραφές

8BitDo M Edition
IBM Model M

Τα Retro μηχανικά πληκτρολόγια της 8BitDo διατίθενται σε διαφορετικές εμφανίσεις που αποτίνουν φόρο τιμής στην κλασική τεχνολογία. Οι αναφορές είναι αρκετά διακριτικές ώστε να αποφεύγονται προβλήματα με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρόμοια με τα σχέδια της 8BitDo για το Nintendo Entertainment System (NES) της δεκαετίας του ’80 και το Commodore 64, το M Edition δεν έχει επίσημα λογότυπα της IBM. Ωστόσο, ο χρωματικός συνδυασμός, η πιο χοντροκομμένη κατασκευή και η επιλογή γραμματοσειράς, συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου Tab με τα βέλη, είναι αναφορές στο Model M της IBM, το οποίο διαδέχθηκε το Model F το 1985.

Δείτε ακόμα: Η Humane αναζητά αγοραστή μετά την αποτυχία του AI Pin

8BitDo M Edition
IBM Model M

Φυσικά, το όνομα του πληκτρολογίου, καθώς και ο γίγαντας της IBM και οι δισκέτες που τοποθετούνται στρατηγικά στις διαφημιστικές εικόνες, επίσης υποδηλώνουν αυτό:

Παρά τα κουμπιά B και A με τις μπλε ρίγες της IBM, το M Edition δεν θα είναι αρκετό για τους λάτρεις των ρετρό πληκτρολογίων που αναζητούν την ιδιαίτερη εμπειρία του buckling spring ενός αυθεντικού Model M.

Δείτε επίσης: Τα νέα laptop της HP θα είναι OmniBook, ProBook ή EliteBook

Όπως αναφέρθηκε, το M Edition είναι ουσιαστικά ένας νέος χρωματικός συνδυασμός για το ασύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο της 8BitDo. Το περιφερειακό συνδέεται με Windows 10 και Android 9.0 και νεότερες συσκευές μέσω καλωδίου USB-A, του ασύρματου USB-A 2.4 GHz dongle ή Bluetooth 5.0. Η 8BitDo ισχυρίζεται ότι μπορεί να αντέξει έως και 200 ώρες χρήσης πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Το M Edition έρχεται επίσης με τα αποσπώμενα A και B “Super Buttons” που συνδέονται με το πληκτρολόγιο μέσω υποδοχής 3,5 mm και είναι προγραμματιζόμενα χωρίς λογισμικό.

8BitDo M Edition
IBM Model M

Διαφορετικά από τους διακόπτες buckling spring του Model M, το M Edition διαθέτει μηχανικούς διακόπτες Kailh Box White V2, οι οποίοι συνήθως αισθάνονται clicky και ελαφροί στην πίεση. Με καθαρά και εμφανή κλικ, αλλά όχι επιβραδυντική, ανατροφοδότηση, είναι καλοί για έναν σύγχρονο μηχανικό διακόπτη για συχνή πληκτρολόγηση.

Δείτε ακόμα: Lenovo: Τα Νέα Yoga και Thinkpad Laptops με Snapdragon X Elite

Αλλά το πληκτρολόγιο της IBM από τη δεκαετία του ’80 δεν χρησιμοποιούσε σύγχρονους μηχανικούς διακόπτες. Χρησιμοποιούσε buckling springs πάνω από ένα φύλλο μεμβράνης που έκανε τα πλήκτρα να αισθάνονται πιο βαριά στην πίεση από τα πλήκτρα του προηγούμενου Model F (το οποίο χρησιμοποιούσε buckling springs πάνω από ένα χωρητικό PCB). Οι διακόπτες της 8BitDo είναι hot-swappable, καθιστώντας τους εύκολα αντικαταστάσιμους.

8BitDo M Edition

Τα keycaps του M Edition έχουν ένα ύψος παρόμοιο με το MDA-profile, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της 8BitDo. Τα αυθεντικά keycaps του Model M είχαν όλα το ίδιο προφίλ. Τα keycaps του M Edition είναι doubleshot όπως τα αυθεντικά του Model M, αλλά το νέο πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί φθηνότερο πλαστικό ABS αντί για PBT.

8BitDo M Edition
IBM Model M

Οι διαστάσεις 14,8×6,7×1,8 ίντσες κάνουν το M Edition αρκετά πυκνό για ένα πληκτρολόγιο tenkeyless, αλλά θα ήθελα να δω την 8BitDo να δεσμεύεται για τη ρετρό εμφάνιση με ένα παχύτερο πλαίσιο βόρεια των πλήκτρων και περισσότερο ύψος προς την κορυφή.

Δείτε επίσης: TCL CSOT: Το πρώτο στον κόσμο 4K 1000Hz panel

Αλλά τα μικρότερα πληκτρολόγια που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να ανακτήσουν χώρο στο γραφείο είναι οι πιο συχνές κυκλοφορίες μηχανικών πληκτρολογίων σήμερα, ειδικά για μάρκες περιφερειακών παιχνιδιών όπως η 8BitDo. Μια εστίαση στα παιχνίδια εξηγεί επίσης γιατί δεν υπάρχει numpad στο M Edition. Η 8BitDo κυκλοφορεί ένα αποσπώμενο numpad για να συνοδεύει το πληκτρολόγιο. Μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth, dongle ή καλωδίου, αλλά θα κοστίζει $45 επιπλέον.

Η νέα χρωματική παραλλαγή του πληκτρολογίου της 8BitDo μπορεί να προσελκύσει άτομα που επιθυμούν μια νότα νοσταλγίας της IBM που δεν κάνει τον χώρο εργασίας τους να φαίνεται τελείως κολλημένος στο παρελθόν. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη φήμη και την κληρονομιά των παλιών πληκτρολογίων της IBM και την εμφάνισή τους, οι αποχρώσεις του γκρι και του μπλε δεν θα αισθάνονται αρκετά ρετρό για πολλούς λάτρεις των πληκτρολογίων της IBM.

Δείτε ακόμα: Τα Πάντα για το Xperia 1 VI Πριν Ανακοινωθεί Επίσημα από τη Sony

Αν θέλετε ένα πραγματικό Model M, υπάρχει μια αγορά με ευρήματα και ανακαινισμένα μοντέλα διαθέσιμα online και σε καταστήματα second hand και ηλεκτρονικών ειδών. Για μια σύγχρονη εκδοχή, όπως οι θύρες USB και η υποστήριξη Mac, η Unicomp κατασκευάζει επίσης νέα πληκτρολόγια Model M που είναι πιο πιστά στον αρχικό σχεδιασμό της IBM, ιδιαίτερα στη χρήση των διακοπτών buckling spring.

Το M Edition κυκλοφορεί στις 15 Ιουλίου.

Πηγή: arstechnica

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS