ΑρχικήinetΔείτε πώς η Apple δοκιμάζει την αντοχή του iPhone στο νερό

Δείτε πώς η Apple δοκιμάζει την αντοχή του iPhone στο νερό

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς η Apple δοκιμάζει την αντοχή μίας συσκευής iPhone στο νερό; Ο γνωστός αστέρας του YouTube, Marques Brownlee, επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις όπου η Apple πραγματοποιεί δοκιμές για να βεβαιωθεί ότι το τηλέφωνο ανταποκρίνεται στις αξιολογήσεις IP του. Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 έχουν βαθμολογία IP68. Ο πρώτος αριθμός (6) σημαίνει ότι τα τηλέφωνα είναι αδιαπέραστα από τη σκόνη και ο δεύτερος αριθμός (8) σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί να βυθιστεί σε γλυκό νερό σε βάθος έως και 6 μέτρα για έως και 30 λεπτά.

Δείτε επίσης: Συμβουλές για να αποφύγετε υπερθέρμανση του κινητού σας

iPhone νερό αντοχή

Ο Brownlee δημοσίευσε ένα tweet που περιγράφει τη σειρά δοκιμών που εκτελεί η Apple σε ένα δωμάτιο γεμάτο μηχανήματα, που δοκιμάζουν την είσοδο νερού. Η πρώτη δοκιμή αντοχής τοποθετεί το iPhone σε ένα δίσκο και το νερό πέφτει στη συσκευή σαν βροχή. Ο Brownlee λέει ότι δεν υπάρχει πίεση στο νερό που πέφτει στο ακουστικό και η επιβίωση αυτής της δοκιμής θα έδινε σε ένα τηλέφωνο βαθμολογία IPX4.

Η επόμενη δοκιμή χρησιμοποιεί ένα παρατεταμένο ψεκασμό χαμηλής πίεσης που χτυπά το iPhone από όλες τις γωνίες για να καθορίσει εάν μπορεί να του δοθεί βαθμολογία IPX5.

Το επόμενο τεστ χτυπάει το iPhone με ένα σπρέι υψηλής πίεσης. Αν επιβιώσει από αυτό, η βαθμολογία αντοχής στο νερό του iPhone θα ανέλθει σε IPX6. Η τελευταία δοκιμή περιλαμβάνει το κλείδωμα του iPhone σε ένα δοχείο και την προσθήκη πίεσης για να δούμε εάν το τηλέφωνο μπορεί να επιβιώσει βυθισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν αυτή η δοκιμή γίνει με επιτυχία, το iPhone κερδίζει βαθμολογία IPX8. Εάν το τεστ σκόνης περαστεί επίσης με επιτυχία, το τηλέφωνο λαμβάνει βαθμολογία IP68.

Δείτε ακόμα: iPhone 16 Pro: Οι δύο νέες κάμερες αποδεικνύουν ότι το cutting-edge hardware είναι ανούσιο

μικροπλαστικά

Εκτός από τα τεστ αντοχής στο νερό, ο Brownlee ανάρτησε επίσης ένα βίντεο στο Twitter που δείχνει το μηχάνημα που χρησιμοποιεί η Apple για την εκτέλεση δοκιμών πτώσης στα iPhone. Το iPhone που δοκιμάζεται, πέφτει από διαφορετικές γωνίες και προσγειώνεται σε διάφορες επιφάνειες. Για την καταγραφή της πτώσης χρησιμοποιούνται εξαιρετικά φωτεινά φώτα και κάμερα υψηλής ταχύτητας. Και μια άλλη δοκιμή είναι το ταρακούνημα του iPhone σε συγκεκριμένες συχνότητες για να προσομοιώσει μια διαδρομή με το μετρό ή με μοτοσικλέτα.

Παρά τη δοκιμή αυτή, μια σελίδα υποστήριξης της Apple σημειώνει: “Η έκθεση του iPhone σας σε δονήσεις υψηλού πλάτους εντός συγκεκριμένων περιοχών συχνοτήτων, ειδικά εκείνων που δημιουργούνται από κινητήρες μοτοσυκλετών υψηλής ισχύος, μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση του συστήματος κάμερας.

Δείτε επίσης: Το πτυσσόμενο iPhone θα μπορούσε να έχει αυτοθεραπευόμενη οθόνη

Τι πρέπει να κάνετε αν το iPhοne σας βραχεί;

Σε περίπτωση που το iPhone σας δεν είναι έχει αντοχή στο νερό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν βραχεί είναι να το απενεργοποιήσετε αμέσως. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή βραχυκυκλώματος και άλλων ζημιών στα εσωτερικά κυκλώματα της συσκευής. Στη συνέχεια, αφαιρέστε οποιαδήποτε θήκη ή προστατευτικό κάλυμμα από το iPhοne σας. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί για να σκουπίσετε την εξωτερική επιφάνεια του iPhone. Μην χρησιμοποιείτε πηγές θερμότητας, όπως πιστολάκι μαλλιών ή φούρνο μικροκυμάτων, για να στεγνώσετε το iPhοne σας. Τοποθετήστε το iPhone σας σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το iPhοne σε ένα δοχείο με ξηραντικό, όπως ρύζι ή silica gel, για να απορροφήσει την υγρασία. Αποφύγετε να συνδέσετε το iPhοne σας σε φορτιστή ή να το χρησιμοποιήσετε μέχρι να είστε βέβαιοι ότι είναι πλήρως στεγνό.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS