ΑρχικήinetNissan: Ανάκληση των μοντέλων που χρησιμοποιούν αερόσακους Takata

Nissan: Ανάκληση των μοντέλων που χρησιμοποιούν αερόσακους Takata

Η Nissan προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα οχήματα τους εάν είναι εξοπλισμένα με μη επισκευασμένους αερόσακους Takata.

Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Δείτε περισσότερα: Nissan North America: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 53.000 υπαλλήλους

Η προειδοποίηση «Do Not Drive» αφορά περίπου 83.920 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την NHTSA. Τα επηρεαζόμενα μοντέλα περιλαμβάνουν τα Nissan Sentra 2002-2006, Nissan Pathfinder 2002-2004 και Infiniti QX4 2002-2003, τα οποία μπορεί να είναι εξοπλισμένα με αερόσακους Takata, που ανακλήθηκαν το 2020.

Μετά την προειδοποίηση, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, οι μετοχές της Nissan σημείωσαν πτώση περίπου 3%.

«Η NHTSA καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων να ελέγξουν άμεσα εάν το όχημά τους έχει ανοιχτή ανάκληση για αερόσακο Takata», αναφέρει η δήλωση της NHTSA. «Εάν το όχημά σας εμπίπτει σε αυτή την ανάκληση, μην το οδηγήσετε μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή και να αντικατασταθεί ο ελαττωματικός αερόσακος».

Η Nissan και η Infiniti θα παρέχουν στους ιδιοκτήτες που επηρεάζονται, δωρεάν επισκευή, ρυμούλκηση, κινητές υπηρεσίες, καθώς και αυτοκίνητα αντικατάστασης σε επιλεγμένες τοποθεσίες. Η Infiniti αποτελεί τμήμα της Nissan.

«Λόγω της παλαιότητας των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με ελαττωματικούς αερόσακους Takata, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκρηξης κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου, η οποία μπορεί να προκαλέσει την εκτόξευση αιχμηρών μεταλλικών θραυσμάτων, οδηγώντας σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο», δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan στο CNBC.

Σύμφωνα με το NHTSA, 27 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από την έκρηξη ελαττωματικών αερόσακων Takata. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 400 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Nissan αερόσακοι

Διαβάστε ακόμη: Ο Donald Trump θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Περισσότεροι από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata έχουν ανακληθεί στη χώρα και πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως, καθιστώντας αυτή την ανάκληση μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το 2017, η Takata υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, αφού συμφώνησε να καταβάλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ποινές που σχετίζονταν με τις πωλήσεις των ελαττωματικών αερόσακων της.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS