ΑρχικήinetΟ Firefox έχει πρόβλημα που επηρεάζει τηλέφωνα Android

Ο Firefox έχει πρόβλημα που επηρεάζει τηλέφωνα Android

Σύμφωνα με νέα αναφορά, ο Firefox έχει σοβαρό πρόβλημα τηλεμετρίας και τα τηλέφωνα Android επηρεάζονται από αυτό. Το πρόβλημα είναι με το «Glean», τη «λύση ανάλυσης προϊόντων και τηλεμετρίας» της Mozilla. Λέει ότι παρέχει μια «συνεπή εμπειρία και συμπεριφορά» στα προϊόντα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει τα post σας για εκπαίδευση του AI

Firefox Android

Λοιπόν, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Ένα αρκετά σοβαρό θέμα επισημάνθηκε στο «Bugzilla». Λέγεται ότι κάθε ενημέρωση σε μια μέτρηση τηλεμετρίας Glean συνοδεύεται από «μεγάλο κόστος χρόνου CPU και μεγάλη εγγραφή στο δίσκο».

Λέγεται ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή οι ενημερώσεις μετρήσεων τηλεμετρίας του Firefox δεν ομαδοποιούνται στο Android. Κάθε ενημέρωση οδηγεί σε μία εγγραφή στη βάση δεδομένων Glean.

Ο άλλος λόγος είναι επειδή η βάση δεδομένων Glean χρησιμοποιεί το «rkv» σε «ασφαλή» λειτουργία. Λέγεται ότι ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η ενημέρωση, σε κάθε ενημέρωση, ολόκληρη η βάση δεδομένων είναι σειριακή σε δίσκο.

Δείτε ακόμα: Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Γιατί είναι αυτό πρόβλημα; Επειδή τα τηλέφωνα «κατακλύζονται από εγγραφές σε όλες τις περιπτώσεις: φόρτωση σελίδας, κύλιση, αναπαραγωγή βίντεο, εκκίνηση». Επισημαίνεται επίσης ότι η σειριοποίηση βάσης δεδομένων εκχωρεί και στη συνέχεια ελευθερώνει πολλή μνήμη. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί «επιβραδύνει την κατανομή σε άλλα νήματα».

Όλα αυτά επιβαρύνουν σημαντικά τη CPU και μειώνουν επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η υπερβολική εγγραφή δεν είναι επίσης ιδανική για τηλέφωνα και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μακροζωία των smartphone.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ζήτημα είναι πλέον γνωστό, ας ελπίσουμε ότι η Mozilla θα το αντιμετωπίσει και θα το διορθώσει το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ζήτημα εδώ.

Δείτε επίσης:ψ Το Google Photos μπορεί να προσθέσει αυτόματα κινηματογραφικά εφέ στα βίντεό σας

Ποιες είναι οι βασικές δυνατότητες του Firefox;

Ο Firefox προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες Android και iOS να φορτώνουν ιστοσελίδες γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βελτιστοποιημένης μηχανής απόδοσης του προγράμματος περιήγησης. Η ασφάλεια και το απόρρητο είναι προτεραιότητες του Firefox. Περιλαμβάνει ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Enhanced Tracking Protection, που μπλοκάρει αυτόματα τους ιχνηλάτες τρίτων μερών, και το Firefox Monitor, που ειδοποιεί τους χρήστες αν οι πληροφορίες τους έχουν παραβιαστεί. Ο Firefox υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία επεκτάσεων και προσθέτων, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν το πρόγραμμα περιήγησης στις ανάγκες τους. Η δυνατότητα συγχρονισμού του Firefox επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οποιαδήποτε συσκευή. Η διεπαφή χρήστη του Firefox είναι φιλική και προσαρμόσιμη. Οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν την εμφάνιση και τη διάταξη του προγράμματος περιήγησης με θέματα και εργαλεία προσαρμογής, κάνοντας την εμπειρία περιήγησης πιο προσωπική και ευχάριστη.

Πηγή: androidheadlines

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS