ΑρχικήReviewsHopper: Ένα ιδιαίτερο όχημα - Μισό αυτοκίνητο, μισό ποδήλατο

Hopper: Ένα ιδιαίτερο όχημα – Μισό αυτοκίνητο, μισό ποδήλατο

Οι άνθρωποι στις μεγάλες πόλεις αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί με ένα νέο ιδιαίτερο ηλεκτρικό όχημα, που είναι μισό αυτοκίνητο και μισό ποδήλατο και ονομάζεται Hopper.

Hopper ποδήλατο αυτοκίνητο

Τι είναι το Hopper;

Η ιδέα του Hopper γεννήθηκε το 2020 από τη startup Hopper Mobility με έδρα το Αμβούργο. Είναι ένα ημίκλειστο τρίτροχο αλλά δεν είναι σαν οποιοδήποτε ebike. Είναι ένα κομψό όχημα που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ποδηλάτου με την άνεση και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου.

Νομικά, το Hopper είναι ebike, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποφύγει την κίνηση κυκλοφορώντας σε ποδηλατόδρομους. Αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει και στο δρόμο. Η ισχύς του πεντάλ του Hopper ενισχύεται από έναν κινητήρα 250 watt, που το ωθεί σε ταχύτητες έως και 16 mph. Και με μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 30-Ah/48V/1.440-Wh, έχει εμβέλεια 40 μιλίων ανά φόρτιση. Και το καλύτερο; Διαθέτει ένα προαιρετικό ηλιακό πάνελ, που προσφέρει κάποια επιπλέον χιλιόμετρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αντικαθιστούν τα εταιρικά αυτοκίνητα

Το Hopper είναι τεχνολογικά προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον

Το Hopper χρησιμοποιεί ένα σύστημα, όπου το πετάλι παράγει ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τον κινητήρα και ο τρόπος λειτουργίας είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Δεδομένου ότι είναι μισό αυτοκίνητο μισό ποδήλατο, το Hopper επιτρέπει να μεταφέρετε μαζί και έναν φίλο ή κάποιο φορτίο. Επιλέξτε το μοντέλο Passenger για ένα άνετο δεύτερο κάθισμα ή το μοντέλο Cargo με θήκη 300 λίτρων. Παρά το ελαφρύ σκελετό του, μπορεί να αντέξει μεγάλο βάρος επιβατών ή φορτίου.

Ποια άλλα χαρακτηριστικά έχει το Hopper;

Το Hopper διαθέτει πλήρες σύστημα φωτισμού, κέντρο ελέγχου μέσω οθόνης αφής, παρμπρίζ που δεν θαμπώνει, σύστημα ασφαλείας και θύρες USB για τα gadget σας.

Είναι το Hopper ασφαλές;

Το Hopper έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια. Η ημι-κλειστή δομή του παρέχει ένα στρώμα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα και τους κινδύνους του δρόμου, ενώ παράλληλα διατηρεί την οδήγηση απολαυστική.

Δείτε επίσης: Urtopia: Ενσωματώνει το ChatGPT σε ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bike)

Οι συμπαγείς διαστάσεις του επιτρέπουν εύκολους ελιγμούς στην κυκλοφορία, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων, ενώ η δομή του είναι έτσι ώστε να προσφέρει σταθερή, ισορροπημένη και ασφαλή οδήγηση.

Επιπλέον, το σύστημα pedal-by-wire εξαλείφει την ανάγκη για παραδοσιακή κίνηση αλυσίδας, μειώνοντας τις ανησυχίες συντήρησης και πιθανές μηχανικές βλάβες. Το πλήρες σύστημα φωτισμού διασφαλίζει την ορατότητα στο δρόμο.

Διαθέσιμο για προπαραγγελία

Περίπου 30 πρωτότυπα οχήματα ταξιδεύουν ήδη στους γερμανικούς δρόμους. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει την Πρώτη Έκδοση (First Edition),  οποία είναι τώρα διαθέσιμη για προπαραγγελία στα 14.677 $.

Δείτε επίσης: Acer ebii: Tο πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike) της Acer

Η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στη Γερμανία, αλλά θέλει σταδιακά να φέρει το Hopper σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Γιατί να συμβιβαστεί κάποιος με ένα παραδοσιακό ποδήλατο ή αυτοκίνητο όταν μπορεί να έχει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο οχημάτων με το Hopper; Το Hopper προσφέρει ελευθερία, άνεση και στυλ, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Το Hopper δεν είναι απλώς ένας τρόπος μεταφοράς, αλλά προωθεί επίσης έναν ενεργό τρόπο ζωής. Με τη λειτουργία υποβοήθησης πεντάλ, οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν να βασίζονται στη δική τους ισχύ στο πεντάλ.

Πηγή: www.foxnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS