ΑρχικήSecurityBBC: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει πρώην και νυν υπαλλήλους

BBC: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει πρώην και νυν υπαλλήλους

Το BBC αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 25.000 νυν και πρώην υπάλληλους.

BBC Παραβίαση δεδομένων

Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε ότι στις 21 Μαΐου υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αρχεία που φιλοξενούνται σε μια υπηρεσία cloud. Σε μεγάλο βαθμό, επηρεάστηκαν οι προσωπικές πληροφορίες των μελών του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος του BBC.

Η παραβίαση δεδομένων επηρεάζει τα εξής δεδομένα:

  • Πλήρη ονόματα
  • Αριθμούς Εθνικής Ασφάλισης
  • Ημερομηνίες γέννησης
  • Φύλο
  • Διευθύνσεις κατοικίας

Δείτε επίσης: Cooler Master: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 500.000 πελάτες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BBC, δεν επηρεάστηκαν αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικά στοιχεία, οικονομικές πληροφορίες και ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης «myPension Online».

Επίσης, δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του portal του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Το BBC είπε ότι θα ενημερώσει τα επηρεαζόμενα άτομα μέσω email (αποστολή από το “mypension@bbc.co.uk”) ή μέσω ταχυδρομείου (εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Όσοι δεν λάβουν ειδοποίηση, δεν επηρεάζονται.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) και η Ρυθμιστική Αρχή Συντάξεων έχουν επίσης ενημερωθεί για το περιστατικό.

Δείτε επίσης: First American: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 44.000 άτομα

Το BBC ζήτησε συγγνώμη από τους πρώην και νυν υπαλλήλους του για την παραβίαση δεδομένων. Δήλωσε πως δεν έχει βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει γίνει κατάχρηση των παραβιασμένων δεδομένων, αλλά ζήτησε από τα άτομα να είναι σε επαγρύπνηση.

Προτρέπουμε τα μέλη να είναι προσεκτικά με οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες και απροσδόκητες επικοινωνίες που ζητούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή ζητούν περίεργες ενέργειες“.

Ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός δεν μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σχετικά με το είδος της κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφάλεια των δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, όπου μεγάλες ποσότητες προσωπικών πληροφοριών αποθηκεύονται και μοιράζονται διαδικτυακά. Από τα οικονομικά δεδομένα έως τα ευαίσθητα προσωπικά αρχεία, οι εταιρείες και οι οργανισμοί διαθέτουν τεράστιο όγκο πολύτιμων πληροφοριών που πρέπει να προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Οι συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών απωλειών, βλάβης στη φήμη και νομικών επιπτώσεων.

Δείτε επίσης: Sav-Rx: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,8 εκατ. ανθρώπους

Υπό το πρίσμα της αυξανόμενης συχνότητας και της πολυπλοκότητας των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να επανεξετάζουν και να βελτιώνουν συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας τους. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την εφαρμογή ισχυρών πρωτοκόλλων ασφαλείας αλλά και την τακτική ενημέρωσή τους ως απάντηση σε νέες απειλές και ευπάθειες. Επιπλέον, η διεξαγωγή ενδελεχών αξιολογήσεων κινδύνου και ο τακτικός έλεγχος συστημάτων για πιθανές αδυναμίες μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τον μετριασμό των κινδύνων ασφάλειας πριν από την αξιοποίησή τους.

Η παραβίαση δεδομένων του BBC χρησιμεύει ως υπενθύμιση στους οργανισμούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των δεδομένων. 

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS