ΑρχικήinetMeta και OpenAI διακόπτουν επιχείρηση επιρροής της STOIC για τον πόλεμο στη...

Meta και OpenAI διακόπτουν επιχείρηση επιρροής της STOIC για τον πόλεμο στη Γάζα

Η Meta και η OpenAI ανακοίνωσαν ότι διέκοψαν μυστικές διαδικτυακές επιχειρήσεις επιρροής που διαχειριζόταν μια ισραηλινή εταιρεία (STOIC), εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Meta OpenAI STOIC

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι η STOIC, μια εταιρεία πολιτικού μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ευφυΐας με έδρα το Τελ Αβίβ, αναπτύσσει τα προϊόντα και τα εργαλεία της για να χειραγωγεί τις πολιτικές συνομιλίες στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμη: Πόλεμος στη Γάζα: Phishing καμπάνια ξεγελά θύματα με υποτιθέμενες δωρεές

Η OpenAI, ανέφερε την Πέμπτη, ότι απαγόρευσε ένα δίκτυο λογαριασμών συνδεδεμένων με το STOIC. Τους κατηγόρησε ότι δημοσίευαν περιεχόμενο κατά της Χαμάς και υπέρ του Ισραήλ, λειτουργώντας ως «ισραηλινός πράκτορας απειλών για στρατολόγηση».

Οι λογαριασμοί αξιοποίησαν τα μοντέλα του OpenAI με σκοπό την παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα καθώς και τις επικείμενες εκλογές στην Ινδία.

Συγκεκριμένα, αξιοποίησαν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσουν άρθρα και σχόλια, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε πολλές πλατφόρμες, κυρίως στο Instagram, στο Facebook, στο X και σε ιστότοπους συσχετιζόμενους με την εν λόγω λειτουργία, σύμφωνα με την OpenAI.

«Μερικές από τις καμπάνιες που διακόψαμε εκμεταλλεύτηκαν τα μοντέλα μας για να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, δημιούργησαν απαντήσεις στις δικές τους αναρτήσεις, προκειμένου να παρουσιαστεί μια ψευδής εικόνα διαδικτυακού ενδιαφέροντος», δήλωσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την OpenAI, η δραστηριότητα του δικτύου «φαίνεται να έχει προσελκύσει ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον, πέρα από τους δικούς του μη αυθεντικούς λογαριασμούς».

Δείτε επίσης: Ισραήλ-Χαμάς: Πώς τα Social Media ενισχύουν την παραπληροφόρηση

Το STOIC περιγράφεται ως ένα σύστημα AI δημιουργίας περιεχομένου που βοηθά τους χρήστες να παράγουν αυτόματα στοχευμένο περιεχόμενο και να το διανέμουν γρήγορα και οργανικά στις σχετικές πλατφόρμες.

Η Meta επιβεβαίωσε σε τριμηνιαία έκθεση ασφαλείας την Τετάρτη ότι αφαίρεσε πάνω από 500 λογαριασμούς στο Facebook, μια ομάδα και 11 σελίδες, καθώς και περισσότερους από 30 λογαριασμούς στο Instagram, οι οποίοι συνδέονταν με την ίδια επιχείρηση επιρροής.

Ανέφερε ότι ψεύτικοι λογαριασμοί που παρίσταναν Εβραίους φοιτητές, Αφροαμερικανούς και άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες στόχευαν κοινό στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως μέρος μιας μυστικής εκστρατείας που συνδέεται με το STOIC.

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε αυτά τα δίκτυα που δείχνουν πώς χρησιμοποιούν εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή περιεχομένου. Αυτά τα εργαλεία ίσως τους επιτρέπουν να δημιουργούν περιεχόμενο πιο γρήγορα ή με μεγαλύτερη ένταση. Ωστόσο, δεν έχουν επηρεάσει την ικανότητά μας να τους ανιχνεύσουμε», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής των ερευνών απειλών της Meta, Μάικ Ντβιλιάνσκι.

Meta OpenAI STOIC

Διαβάστε περισσότερα: Τα social media αρνούνται το Shadowban σχετικά με την Παλαιστίνη

Η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε ότι έχει απαγορεύσει το STOIC και έστειλε επιστολή απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό δραστηριοτήτων που παραβιάζουν τις πολιτικές της Meta.

Πηγή: independent

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS