ΑρχικήYoutubeΡομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,3 δευτερόλεπτα

Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,3 δευτερόλεπτα

Ένα ρομπότ κατάφερε να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Ένα ρομπότ που σχεδιάστηκε στην Ιαπωνία, από την Mitsubishi Electric, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ολοκληρώνοντας τον κύβο του Ρούμπικ, το δημοφιλές παιχνίδι παζλ, σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, δηλαδή σαν να λέμε “μέχρι να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανθρώπινο ρεκόρ είναι στα 3,13 δευτερόλεπτα και σημειώθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους από έναν 21χρονο Αμερικανό, στα πλαίσια ενός σχετικού event στην Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Το ρομπότ Phoenix της Sanctuary AI κάνει ότι κι ένας άνθρωπος

Ρομπότ κύβος του Ρούμπικ 0,3 δευτερόλεπτα

Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Ούγγρο καθηγητή αρχιτεκτονικής Ernő Rubik πριν από περίπου 50 χρόνια και από τότε παραμένει ως ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παζλ στον κόσμο. Έως τις αρχές του 2009, είχαν πουληθεί 350 εκατομμύρια κύβοι, κάνοντάς τον το εμπορικότερο παιχνίδι παζλ παγκοσμίως.

Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί). Ενσωματωμένος υπάρχει ένας μηχανισμός περιστροφής, που επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα. Ο κύβος θεωρείται λυμένος, όταν κάθε έδρα του αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τον λύσουν. Επιπλέον, έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα ρομπότ για την επίλυσή του.

Το ρομπότ της Mitsubishi Electric, όμως, δείχνει πόσο έχει εξελιχθεί η ρομποτική τα τελευταία χρόνια. Το 2009, το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρομπότ που έλυνε τον κύβο του Ρούμπικ ήταν ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Boston Dynamics: Νέα ηλεκτρική έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas

Αργότερα, δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ στα 0,38 δευτερόλεπτα, μόλις 0,08 δευτερόλεπτα πιο αργά από το νέο ρεκόρ της Mitsubishi Electric.

Η μείωση του χρόνου ήταν δύσκολη, αλλά και διασκεδαστική ταυτόχρονα“, είπε μηχανικός της Mitsubishi, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας για ρεκόρ, στο Guinness World Records.

Αυτό το επίτευγμα είναι πολύ σημαντικό για την ρομποτική τεχνολογία. Η ταχύτητα με την οποία το ρομπότ ολοκλήρωσε το 3D παζλ αποδεικνύει τις δυνατότητες των σύγχρονων αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων σε ελάχιστο χρόνο.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που επιτρέπει στα ρομπότ να αντιλαμβάνονται και να αναλύουν το περιβάλλον τους με εξαιρετική ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτό μπορεί να έχει εφαρμογές σε τομείς όπως η βιομηχανική αυτοματοποίηση, όπου η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι κρίσιμες.

Δείτε επίσης: Menteebot: Ανθρωποειδές ρομπότ εκπαιδεύεται με εντολές σε “φυσική γλώσσα”

Ρομπότ, όπως αυτό που έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα, μπορούν να ενθαρρύνουν περαιτέρω την έρευνα και την ανάπτυξη στην ρομποτική, προσελκύοντας επενδύσεις και ενισχύοντας την συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και βιομηχανίας. Η πρόοδος στην ρομποτική τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε νέες καινοτομίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες σε διάφορους τομείς.

Πηγή: www.bbc.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS