ΑρχικήSecurityΤο τραμ της Βαρκελώνης χτυπήθηκε από επίθεση DDoS

Το τραμ της Βαρκελώνης χτυπήθηκε από επίθεση DDoS

Ο ιστότοπος των υπηρεσιών τραμ της Βαρκελώνης, ένα κεντρικό στοιχείο του δικτύου μεταφορών της Ισπανίας, φέρεται να έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης Κατανεμημένης Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών (DDoS). Την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η φιλορωσική ομάδα χάκερ που ονομάζεται «NoName», σε συνεργασία με τη Cyber Army of Russia.

Δείτε επίσης: CatDDoS botnet: Αυξημένες μολύνσεις για διεξαγωγή επιθέσεων DDoS

τραμ Βαρκελώνης DDoS

Σε μια ανάρτηση, η ομάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η «NoName057(16)», έκανε την ανακοίνωση η οποία έγραφε: «Υποστηρίζοντας την επίθεση των φίλων μας από την People’s Cyber Army, καταρρίπτουμε έναν από τους ιστότοπους μεταφορών της Ισπανίας».

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2022, η φιλορωσική ομάδα χάκερ NoName είναι ολοένα και πιο ενεργή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν κυβερνητικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης και ιδιωτικές εταιρείες σε όλη την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η υπηρεσία τραμ της Βαρκελώνης, που δέχτηκε την επίθεση DDoS, χρονολογείται από το 1872 και είναι ένα από τα παλαιότερα συστήματα τραμ της Ευρώπης. Μετά τη διακοπή των δρομολογίων το 1971, το τραμ επανακυκλοφόρησε το 2004 με τις νέες γραμμές Trambaix και Trambesòs, οι οποίες έκτοτε έχουν γίνει δημοφιλής τρόπος μεταφοράς σε όλη την περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας.

Δείτε ακόμα: Οι αρχές κατέσχεσαν πλατφόρμα πώλησης υπηρεσιών DDoS

επίθεση DDoS

Οι λεπτομέρειες της κυβερνοεπίθεσης DDoS στο τραμ της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραβιάσεων δεδομένων και των κινήτρων των επιτιθέμενων, δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως. Η ομάδα hacker ανακοίνωσε την επίθεση στις 29 Μαΐου 2024 και μετά από αυτήν την αναφορά, ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει το περιστατικό ούτε έχει εκδώσει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την κατάσταση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της.

Η ισχυριζόμενη κυβερνοεπίθεση στο τραμ της Βαρκελώνης υπογραμμίζει την επίμονη απειλή σε κρίσιμες οντότητες, όπως τράπεζες και κυβερνητικούς οργανισμούς. Ωστόσο, η απουσία επίσημης δήλωσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του ισχυρισμού για την κυβερνοεπίθεση από την NoName.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ δημόσιος τομέας: Νέος οδηγός για τις DDoS επιθέσεις

Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service), όπως αυτή στην υπηρεσία τραμ της Βαρκελώνης, είναι μια κακόβουλη προσπάθεια διακοπής της κανονικής κυκλοφορίας ενός στοχευμένου διακομιστή, υπηρεσίας ή δικτύου κατακλύζοντάς το από μια “πλημμύρα” κίνησης στο Διαδίκτυο. Αυτή η επίθεση αξιοποιεί πολλά υποβαθμισμένα συστήματα υπολογιστών ως πηγές επισκεψιμότητας, χρησιμοποιώντας συχνά botnets για να ενισχύσουν την επίθεση. Ο στόχος είναι να καταστεί ο στοχευμένος πόρος μη διαθέσιμος στους χρήστες εξαντλώντας το εύρος ζώνης, τη μνήμη ή τους υπολογιστικούς του πόρους. Οι επιθέσεις DDoS μπορούν να προκαλέσουν σημαντική διακοπή λειτουργίας, οικονομικές απώλειες και ζημιά στη φήμη των επιχειρήσεων, γεγονός που καθιστά κρίσιμο για τους οργανισμούς την εφαρμογή ισχυρών μέτρων ασφαλείας και στρατηγικών απόκρισης.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS