ΑρχικήinetGoogle και Magic Leap συνεργάζονται πιθανόν για γυαλιά AR

Google και Magic Leap συνεργάζονται πιθανόν για γυαλιά AR

Παρόλο που η Google έχει ακυρώσει και στη συνέχεια επαναφέρει το έργο της για γυαλιά AR (Project Iris, σύμφωνα με πληροφορίες) αρκετές φορές, δεν φαίνεται ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει εντελώς την απόκτηση της δικής του συσκευής AR. Και τώρα έχει συνάψει συνεργασία με τη Magic Leap, μια εταιρεία επαυξημένης πραγματικότητας.

Δείτε επίσης: Η Google θέλει να μετονομάσει το Discover για ακόμα μια φορά

Google γυαλιά AR

Σύμφωνα με μια ανάρτηση της Magic Leap που αποκαλύπτει τη συνεργασία, η Google σκοπεύει να συνδυάσει τις τεχνολογικές της πλατφόρμες με την τεχνογνωσία AR και την ηγετική θέση στα οπτικά της Magic Leap.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του AR/XR της Google, Shahram Izadi είπε:

Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε την ηγετική θέση της Magic Leap στα οπτικά και την κατασκευή με τις τεχνολογίες μας για να φέρουμε ένα ευρύτερο φάσμα καθηλωτικών εμπειριών στην αγορά. Συνδυάζοντας τις προσπάθειές μας, μπορούμε να προωθήσουμε το μέλλον του οικοσυστήματος XR με μοναδικές και καινοτόμες προσφορές προϊόντων.

Δείτε ακόμα: Google: Τα έγγραφα αναζήτησης που διέρρευσαν είναι αληθινά

Η Google φέρεται να εργάζεται για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας “micro XR“. Λέγεται ότι έχει δημιουργηθεί για γυαλιά AR και φαίνεται ότι η Google μπορεί να το αδειοδοτήσει σε κατασκευαστές, όπως ακριβώς κάνει με το Android.

Magic Leap

Για λίγο, επικρατούσε η άποψη ότι το Vision Pro της Apple θα έκανε το AR/VR mainstream. Παρόλο που αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, το γεγονός ότι άλλες εταιρείες συνεχίζουν να εργάζονται σε τέτοια προϊόντα μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτή η ευκαιρία δεν έχει ακόμη χαθεί εντελώς. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι προσφέρει η Google ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Δείτε επίσης: Η Google κλείνει και την υπηρεσία συνομιλίας του Business Profile

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία φορητών συσκευών, συνδυάζοντας απρόσκοπτα τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο. Αυτά τα καινοτόμα γυαλιά επικαλύπτουν πληροφορίες που δημιουργούνται από υπολογιστή στον πραγματικό κόσμο, ενισχύοντας την αντίληψη και την αλληλεπίδραση του χρήστη με το περιβάλλον του. Από την παροχή πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο έως την προσφορά καθηλωτικών εμπειριών gaming, τα γυαλιά AR ανοίγουν μυριάδες δυνατότητες σε διάφορους τομείς, γι’ αυτό και η Google κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Βιομηχανίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η μηχανική διερευνούν ήδη τις δυνατότητες των γυαλιών AR για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την παροχή εμπειριών πρακτικής μάθησης και τη διευκόλυνση σύνθετων εργασιών. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα γυαλιά AR είναι έτοιμα να γίνουν ένα αναπόσπαστο εργαλείο τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό περιβάλλον.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS