ΑρχικήUpdatesInstagram: Επέκταση των "limits" - Mute button σε όλους τους λογαριασμούς (πλην...

Instagram: Επέκταση των “limits” – Mute button σε όλους τους λογαριασμούς (πλην των στενών φίλων)

Το Instagram επεκτείνει τη λειτουργία ασφαλείας «limits», που επιτρέπει την απόκρυψη DM και σχολίων από λογαριασμούς που μπορεί να σας παρενοχλούν. Μέχρι τώρα, η πλατφόρμα επέτρεπε την απόκρυψη περιεχομένου από πρόσφατους ακόλουθους ή άτομα που δεν σας ακολουθούν, αλλά τώρα θα σας επιτρέπει να κάνετε σίγαση στα εισερχόμενα μηνύματα από όλους τους χρήστες, πλην εκείνων που βρίσκονται στη λίστα των στενών σας φίλων. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ελέγχου δίνει στους χρήστες τη δύναμη να επιμελούνται τη δική τους διαδικτυακή εμπειρία και να προστατεύονται από ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις.

Instagram limits

Το Instagram είχε κυκλοφορήσει τα limits, για να βοηθήσει τους creators να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης (κακόβουλο περιεχόμενο ή ανεπιθύμητα μηνύματα και σχόλια). Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να  βάλουν φρένο στις ενοχλητικές επικοινωνίες, χωρίς να αποσυνδέονται εντελώς από τη διαδικτυακή κοινότητα.

Δείτε επίσης: Ε.Ε: Έρευνα στη Meta για αρνητικές συνέπειες των Instagram, Facebook σε παιδιά

Κάποιος που θέτει limits στις αλληλεπιδράσεις με όλους, εκτός από στενούς φίλους, θα βλέπει μόνο μηνύματα DM, tags και αναφορές από τα άτομα στη λίστα του. Οι χρήστες που δεν βρίσκονται στη λίστα των στενών φίλων εξακολουθούν να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας, αλλά δεν θα βλέπετε αυτές τις ενημερώσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι λογαριασμοί δεν θα γνωρίζουν ότι έχετε αποκρύψει το περιεχόμενό τους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δείτε ή να αγνοήσετε τα limited σχόλια και τα μηνύματα DM.

Το Instagram επιτρέπει τον περιορισμό λογαριασμών για έως και τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά. Όμως, μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, μπορείτε να επεκτείνετε το limit σε έναν λογαριασμό.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα Instagram limits πατώντας το προφίλ σας, επιλέγοντας το μενού με τις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέγοντας Limited interactions. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να θέσετε τα όρια που θέλετε σε λογαριασμούς που δεν σας ακολουθούν, σε Πρόσφατους ακόλουθους ή σε όλους, εκτός από τους στενούς σας φίλους.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ένα cross-posting feature σε Instagram και Threads

Το Instagram βελτιώνει και το restrict feature του, που σας επιτρέπει πλέον να αποτρέπετε έναν χρήστη από το να σας κάνει tag ή να σας αναφέρει (συν την απόκρυψη των σχολίων του).

Αυτές οι διευρυμένες λειτουργίες έρχονται καθώς το Instagram αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια των νεαρών χρηστών του.

Mute button στενοί φίλοι Instagram
Instagram: Επέκταση των “limits” – Mute button σε όλους τους λογαριασμούς (πλην των στενών φίλων)

Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, είναι σημαντικό για πλατφόρμες όπως το Instagram να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία των χρηστών τους. Με τη νέα επέκταση των «ορίων-limits», το Instagram όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αναλάβουν τον έλεγχο της παρουσίας τους στο διαδίκτυο, αλλά κάνει και ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και περιεκτικού χώρου για όλους τους χρήστες του.

Δείτε επίσης: Instagram: Έρχονται αλλαγές που δίνουν έμφαση στο πρωτότυπο περιεχόμενο

Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για δημιουργούς στην πλατφόρμα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν διαδικτυακή παρενόχληση ή εκφοβισμό από τους ακόλουθούς τους. Με το να μπορούν να περιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις μόνο σε όσους βρίσκονται στη λίστα στενών φίλων τους, οι δημιουργοί μπορούν να αισθάνονται πιο άνετα να μοιράζονται προσωπικό περιεχόμενο χωρίς να φοβούνται αρνητικά σχόλια ή μηνύματα. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια πιο αυθεντική και θετική διαδικτυακή κοινότητα.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS