ΑρχικήUpdatesΤο ηλεκτρικό τρακτέρ Seederal 160 ίππων γίνεται πραγματικότητα

Το ηλεκτρικό τρακτέρ Seederal 160 ίππων γίνεται πραγματικότητα

Η γαλλική start-up Seederal παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της πρωτότυπο ηλεκτρικό τρακτέρ, μόλις ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του πρώτου γύρου χρηματοδότησής της.

seederal

Το αρχικό πρωτότυπο Seederal των 160 ίππων που παρουσιάζεται εδώ λειτουργεί ως τεχνολογική επίδειξη, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα επιταχύνει την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρικού τρακτέρ «μεγάλης εμβέλειας» στη βιομηχανία. Με δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια των περιόδων φύτευσης και συγκομιδής, οι επενδυτές της Seederal πιστεύουν ότι το τρακτέρ τους θα βοηθήσει τους αγρότες να κάνουν ουσιαστικά βήματα προς την απαλλαγή από τον άνθρακα στις εκμεταλλεύσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα: Hopper: Ένα ιδιαίτερο όχημα – Μισό αυτοκίνητο, μισό ποδήλατο

Η ιστοσελίδα της Seederal ισχυρίζεται ότι ο καινοτόμος σχεδιασμός του τρακτέρ της, χωρίς σύστημα μετάδοσης, επιτρέπει στο τρακτέρ να λειτουργεί συνεχώς για 8-12 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

«Έπρεπε να επανεξετάσουμε πλήρως το τρακτέρ. Δεν αντικαθιστούμε απλώς έναν θερμικό κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα», εξηγεί ο Arthur Rivoal, συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Seederal, περιγράφοντας το όραμα της εταιρείας για τον τελικό σχεδιασμό των τρακτέρ της. «Οι ηλεκτρικά τρακτέρ μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 15-20 τόνους ετησίως ανά μονάδα, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές 17 αυτοκινήτων που διανύουν 12.000 χιλιόμετρα, τον μέσο όρο για ένα αυτοκίνητο στη Γαλλία».

Η Seederal συγκέντρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο για να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της τεχνικής ομάδας του ηλεκτρικού τρακτέρ της. Η πρόσθετη πρόσληψη, σύμφωνα με την εταιρεία, θα εργαστεί ιδιαιτέρως στη βελτίωση της χωρητικότητας της μπαταρίας, ώστε να επιτευχθεί μια ολόκληρη ημέρα λειτουργίας με μία μόνη φόρτιση, καθώς και η δυνατότητα πλήρους φόρτισης της μπαταρίας από 0-100% σε μόλις δύο ώρες μέσω DCFC.

seederal

Δείτε επίσης: BMW 3-Series του 2025: Νέα Χαρακτηριστικά και Βελτιώσεις

Παρότι το τρακτέρ Seederal απέχει ακόμη από τη μαζική παραγωγή, οι κινητήρες των 160 ίππων του προσφέρουν πάνω από τη διπλάσια ισχύ έλξης σε σύγκριση με τα μικρότερα ηλεκτρικά τρακτέρ της Monarch και του φαινομενικά ανενεργού Solectrac.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS