ΑρχικήSecurityΗ αστυνομία εξάρθρωσε μια παράνομη υπηρεσία streaming

Η αστυνομία εξάρθρωσε μια παράνομη υπηρεσία streaming

Η αστυνομία της Ισπανίας εξάρθρωσε μια παράνομη υπηρεσία streaming, με το όνομα TVMucho, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 και έχει αποφέρει πάνω από 5.700.000 δολάρια στους χειριστές της.

παράνομη υπηρεσία streaming

Η έρευνα για το παράνομο δίκτυο διανομής περιεχομένου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε από τη Alliance for Creativity and Entertainment (ACE). Η καταγγελία ανέφερε δύο ιστοσελίδες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτοί οι ιστότοποι φιλοξενούσαν την παράνομη υπηρεσία IPTV «TVMucho», επίσης γνωστή ως «Teeveeing». Λέγεται ότι η υπηρεσία είχε πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέψεις το 2023.

Δείτε επίσης: Οι αρχές κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin από τον χειριστή του παλιού πειρατικού site movie2k

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των sites κρύβονταν πίσω από μια παράνομη επιχείρηση IPTV, που παρείχε παράνομη πρόσβαση σε 130 διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και χιλιάδες ταινίες και σειρές, σε περίπου 14.000 συνδρομητές.

Αυτή η διεθνής εγκληματική οργάνωση χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις πιο προηγμένες τεχνικές συσκευές για να λάβει σήματα που εκπέμπονται μέσω δορυφόρου σε πολλές χώρες“, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. “Αργότερα ενίσχυαν και αποκρυπτογραφούσαν το περιεχόμενο media που μετέφεραν και στη συνέχεια το διένειμαν δημόσια και παράνομα“.

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας πλήρωναν μεταξύ 11 και 20,5 $ το μήνα ή 97 έως 182,5 $ ετησίως, ανάλογα με τη συνδρομή που είχαν επιλέξει. Μέσω αυτών των συνδρομών, οι χειριστές της παράνομης streaming υπηρεσίας κατάφεραν να κερδίσουν 5,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η ισπανική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στο Las Palmas de Gran Canaria, στη Μαδρίτη, στο Οβιέδο και στη Μάλαγα και συνέλαβε οκτώ άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με την επιχείρηση IPTV. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτοί ήταν απλοί υπάλληλοι, υφιστάμενοι του αρχηγού της σπείρας, ο οποίος είναι μάλλον Ολλανδός υπήκοος.

Δείτε επίσης: Οι επισκέψεις στα πειρατικά sites έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια

Η αστυνομία κατάσχεσε υπολογιστές και υλικό, καθώς και 86.400 $ από τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης, διέκοψε τη λειτουργία των διακομιστών που υποστήριζαν τη λειτουργία 16 παράνομων streaming  sites.

Οι επισκέπτες των παράνομων ιστοσελίδων ανακατευθύνονται πλέον αυτόματα στον ιστότοπο της ισπανικής αστυνομίας, όπου μπορούν να δουν μια ειδοποίηση κατάσχεσης.

Οι χρήστες με ενεργές συνδρομές, χάνουν τα χρήματά τους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι το κύριο μέλημά τους αυτή τη στιγμή. Η αστυνομία έχει πρόσβαση σε διακομιστές που διαθέτουν πληροφορίες συνδρομητών. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόστιμα λόγω της απόφασής τους να αγοράσουν πρόσβαση σε παράνομη υπηρεσία streaming.

Ενώ οι ισπανικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας, είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί συνεργασία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι καταναλωτές πρέπει να κατανοήσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και να επιλέξουν να υποστηρίξουν τα νόμιμα μέσα διανομής περιεχομένου. Οι δημιουργοί και οι εταιρείες πρέπει επίσης να συνεχίσουν να καινοτομούν και να προσαρμόζονται προκειμένου να κάνουν το περιεχόμενό τους εύκολα προσβάσιμο μέσω νόμιμων καναλιών. Μόνο μέσω συλλογικής προσπάθειας μπορούμε να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την πειρατεία και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Δείτε επίσης: Microsoft Office: Πειρατικές εκδόσεις διανέμουν malware

Θυμηθείτε, η πειρατεία δεν είναι ένα έγκλημα χωρίς θύματα και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να τη σταματήσουμε. Η πειρατεία υπονομεύει τη σκληρή δουλειά των καλλιτεχνών, των δημιουργών και των εταιρειών που προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο. Ως θεατές, οφείλουμε να κάνουμε ηθικές επιλογές όσον αφορά την προβολή μέσων και πρέπει να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου κόσμου για όλους. 

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS