ΑρχικήSecurityΤο DMM Bitcoin προειδοποιεί ότι hacker έκλεψαν 300 εκατομμύρια σε Bitcoin

Το DMM Bitcoin προειδοποιεί ότι hacker έκλεψαν 300 εκατομμύρια σε Bitcoin

Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων DMM Bitcoin προειδοποιεί ότι 4.502,9 Bitcoin (BTC), ή περίπου 308 εκατομμύρια δολάρια, κλάπηκαν από hacker, από ένα από τα πορτοφόλια του, καθιστώντας το τη σημαντικότερη ληστεία κρυπτονομισμάτων του 2024.

Δείτε επίσης: Hacker στοχεύει λογαριασμούς crypto influencer στο X

DMM Bitcoin hacker

«Γύρω στις 1:26 μ.μ. της Παρασκευής, 31 Μαΐου 2024, εντοπίσαμε μια μη εξουσιοδοτημένη διαρροή Bitcoin (BTC) από το πορτοφόλι μας», είπε η DMM Bitcoin στους πελάτες.

Ακόμα διερευνούμε τις λεπτομέρειες της ζημιάς, αλλά σε αυτό το στάδιο γνωρίζουμε τα ακόλουθα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη διαρροή, αλλά έχουμε επίσης εφαρμόσει περιορισμούς στη χρήση ορισμένων υπηρεσιών για να πρόσθετη ασφάλεια.

Ενώ η εταιρεία ερευνά την κλοπή, έχει περιορίσει πολλές υπηρεσίες στην πλατφόρμα της, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής νέων λογαριασμών, αναλήψεων κρυπτονομισμάτων, αγορών επί τόπου και νέων ανοιχτών θέσεων για συναλλαγές.

Το DMM Bitcoin δεν έχει παράσχει πληροφορίες για το πώς συνέβη η κλοπή, αλλά παρόμοιες κλοπές πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, όταν hacker απέκτησαν πρόσβαση σε εταιρικά συστήματα ή εκμεταλλευόμενοι ελαττώματα σε έξυπνα συμβόλαια ή ιστότοπους.

Δείτε ακόμα: Ποινή φυλάκισης στον προγραμματιστή του Tornado Cash cryptomixer

Το ανταλλακτήριο ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες, δηλώνοντας ότι όλες οι καταθέσεις Bitcoin (BTC) θα είναι πλήρως εγγυημένες καθώς αναπληρώνουν το αντίστοιχο ποσό μέσω της βοήθειας των εταιρειών του ομίλου.

Η εταιρεία πληροφοριών κρυπτονομισμάτων Elliptic, η οποία παρακολουθεί κλεμμένα Bitcoin, λέει ότι οι παράγοντες απειλών έχουν ήδη χωρίσει τα κλεμμένα Bitcoin σε πολλά νέα πορτοφόλια.

Αυτό είναι πιθανό να γίνεται για να αποκρυφτούν τα ίχνη και να αποτραπεί το μπλοκ από άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, εάν οι κακόβουλοι παράγοντες επιχειρήσουν να το ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Elliptic λέει ότι εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κλοπή, είναι η όγδοη μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών και η μεγαλύτερη για φέτος.

Η DMM Bitcoin δεν έχει απαντήσει ακόμα σε ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση από hacker και την κλοπή.

Δείτε επίσης: Η τιμή του Bitcoin παρουσίασε πτώση στα 57.000 δολάρια

Η κλοπή κρυπτονομισμάτων έχει αναδειχθεί ως σημαντική ανησυχία στην ψηφιακή εποχή, ιδιαίτερα δεδομένης της τεράστιας αύξησης των κρυπτονομισμάτων. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ψηφιακά πορτοφόλια και ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των απατών phishing, των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και της εκμετάλλευσης τρωτών σημείων στο λογισμικό. Αυτές οι κλοπές όχι μόνο οδηγούν σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για άτομα και επιχειρήσεις, αλλά υπονομεύουν επίσης την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των τεχνολογιών blockchain. Καθώς το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται, καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικό για τους ενδιαφερόμενους να εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας και να παραμένουν σε επαγρύπνηση έναντι πιθανών απειλών.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS