ΑρχικήUpdatesΤο Control Center του iOS 18 θα διαθέτει νέο widget μουσικής

Το Control Center του iOS 18 θα διαθέτει νέο widget μουσικής

Το iOS 18 αναμένεται να είναι μια σημαντική έκδοση με αρκετές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά. Αν και οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσουν το κύριο σημείο της αναβάθμισης, αναμένονται επίσης κι άλλες σημαντικές βελτιώσεις.

iOS 18 Control Center

Σήμερα, ο Mark Gurman γράφει στο ενημερωτικό δελτίο του Power On ότι η Apple σχεδιάζει να ανανεώσει το Control Center (Κέντρου Ελέγχου) του iPhone στο iOS 18. Ο νέος σχεδιασμός θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στο γραφικό στοιχείο της μουσικής “Now Playing” και στα χειριστήρια του έξυπνου σπιτιού HomeKit.

Διαβάστε επίσης: Apple: Κάποιες Siri λειτουργίες δεν θα κυκλοφορήσουν στο iOS 18 έως το 2025

Συγκεκριμένα, ο Gurman λέει:

Σε άλλα νέα για το iOS 18, ακολουθούν μερικά πρόσθετα στοιχεία: Οι Ρυθμίσεις ανανεώνεται με μια πιο καθαρή διεπαφή, καλύτερη οργάνωση και σημαντικά βελτιωμένη αναζήτηση – μια δυνατότητα που θα είναι διαθέσιμη και στο macOS. Το Κέντρο Ελέγχου θα αναβαθμιστεί με ένα νέο widget μουσικής και βελτιώσεις στη λειτουργία των έξυπνων οικιακών συσκευών.

Η τρέχουσα μορφή του Κέντρου Ελέγχου δεν έχει αλλάξει σημαντικά από την κυκλοφορία του iPhone X το 2017, οπότε είναι καιρός να του δοθεί λίγη προσοχή. Ο Gurman δεν διευκρινίζει τις ακριβείς αλλαγές, αλλά μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις.

Προς το παρόν, τα στοιχεία ελέγχου ήχου εμφανίζονται σε ένα μικρό 2×2 τετράγωνο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επειδή ο έλεγχος του αναπαραγόμενου ήχου είναι μια συχνή περίπτωση χρήσης, οι χρήστες ζητούν εδώ και καιρό να μεγαλώσει σημαντικά η διεπαφή “Now Playing”, ενδεχομένως να περιλαμβάνει το εξώφυλλο του άλμπουμ και τη γραμμή προόδου από προεπιλογή. Στο iOS 17, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα και να περιμένετε για να αποκαλυφθούν αυτά τα επιπλέον στοιχεία.

Όσον αφορά το HomeKit, το σύστημα iOS επιλέγει «έξυπνα» επί του παρόντος έως και έξι αξεσουάρ για εμφάνιση στην αρχική ενότητα του Control Center. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Home διπλής όψης για να εμφανίσετε μια μίνι έκδοση της εφαρμογής Home, όπου τα αγαπημένα σας αξεσουάρ είναι οργανωμένα με βάση το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται.

Είναι αρκετά απογοητευτικό όταν η αυτόματη διάταξη δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη. Επιπλέον, η διάταξη μπορεί να μετακινηθεί και να αλλάξει φαινομενικά τυχαία, κάτι που καθιστά δύσκολη την εκμάθηση της μυϊκής μνήμης για κοινά χειριστήρια όπως τα φώτα του σαλονιού ή ο θερμοστάτης.

iOS 18 Control Center

Δείτε ακόμη: Οι λειτουργίες προσβασιμότητας που έρχονται στο iOS 18

Θα ήταν πολύ καλύτερο αν μπορούσατε να επιλέξετε χειροκίνητα ποια αξεσουάρ θα συμπεριλάβετε στο Κέντρο Ελέγχου και να έχετε μια σταθερή διάταξη με τα αντικείμενα που θέλετε να είναι πάντα ορατά.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS