ΑρχικήSecurityΠολωνία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλειά της μετά την επίθεση fake news

Πολωνία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλειά της μετά την επίθεση fake news

Η Πολωνία θα δαπανήσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ζλότι (760 εκατομμύρια δολάρια) για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας μετά την επίθεση fake news, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιοποίησης τη Δευτέρα.

Πολωνία fake news

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά από πιθανή ρωσική κυβερνοεπίθεση, όπως αναφέρουν οι αρχές, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Δείτε σχετικά: Πολωνία: Οι Ρώσοι hackers APT28 στοχεύουν κυβερνητικά δίκτυα

Με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Πολωνία, οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές απόπειρες παρέμβασης της Μόσχας στην ψηφοφορία. Οι φόβοι αυτοί εντάθηκαν την Παρασκευή μετά την εμφάνιση ενός ψευδούς άρθρου σχετικά με στρατιωτική κινητοποίηση στο PAP.

Η Βαρσοβία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Μόσχα ότι επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία λόγω του ρόλου της στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην γειτονική Ουκρανία, ισχυρισμοί που η Ρωσία έχει απορρίψει.

«Σκοπεύουμε να επενδύσουμε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ζλότι για ένα «Cyber ​​Shield», δήλωσε ο Krzysztof Gawkowski σε συνέντευξη Τύπου. «Σήμερα, η Πολωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στον κυβερνοχώρο κατά της Ρωσίας, αντιμετωπίζοντας τις περισσότερες επιθέσεις». Ο Gawkowski ανέφερε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα η Πολωνία κατάφερε να μπλοκάρει αρκετές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε ζωτικής σημασίας υποδομές.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει έναν στόχο – να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση και να εξασφαλίσει ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τη διάλυση της ΕΕ θα ωφεληθούν», δήλωσε.

Την Παρασκευή, η Ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δήλωσε ότι δεν έχει γνώση περί της επίθεσης στο PAP. Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες ότι η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία.

Πολωνία fake news

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Έκλεισε σχολείο λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η Πολωνία έχει επίσης κατηγορήσει τη Ρωσία για περιστατικά δολιοφθοράς και εμπρησμού στο έδαφός της, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενεργά προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία μετά την εκτεταμένη εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: reuters

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS