ΑρχικήinetInstagram: Δοκιμάζει διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα "παράλειψης"

Instagram: Δοκιμάζει διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα “παράλειψης”

Το Instagram δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, με το όνομα “ad break“, η οποία εμφανίζει διαφημίσεις κατά την περιήγηση του χρήστη στην πλατφόρμα (που δεν μπορούν να γίνουν skip-παράλειψη).

Instagram διαφημίσεις ad break

Τα Ad breaks είναι ένας νέος τρόπος προβολής διαφημίσεων στο Instagram. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δείτε μια διαφήμιση για να συνεχίσετε την περιήγηση“, αναφέρει η περιγραφή της λειτουργίας.

Οι διαφημίσεις, στις οποίες δεν μπορεί να γίνει skip ή αλλιώς παράλειψη, είναι αρκετά συνηθισμένες σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες διαφημίσεις εμφανίζονται πριν από την έναρξη ενός βίντεο (ή, στη μέση, εάν είναι μεγαλύτερο βίντεο). Οι περισσότεροι χρήστες τις θεωρούν ενοχλητικές και σίγουρα αυτό το συναίσθημα θα είναι πιο έντονο στο Instagram, όπου τα βίντεο έχουν μικρή διάρκεια. Οπότε η διακοπή για μια διαφήμιση, σίγουρα δεν θεωρείται ό,τι καλύτερο.

Δείτε επίσης: Η Ισπανία απαγορεύει εκλογικές λειτουργίες σε Facebook και Instagram

Χρήστες, που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή, ανέφεραν στα social media ότι η νέα μορφή  διαφήμισης του Instagram είναι αρκετά ενοχλητική. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στη μέση της περιήγησης, διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα και αναγκάζουν τους χρήστες Instagram να τις παρακολουθήσουν για να συνεχίσουν στο περιεχόμενο που έβλεπαν πριν την διακοπή.

Τα ad break φαίνεται να εμφανίζονται επί του παρόντος σε ένα μικρό υποσύνολο χρηστών του Instagram, και η κριτική μέχρι τώρα δεν είναι καλή. Στο Reddit, πολλοί χρήστες είπαν ότι έκλεισαν την εφαρμογή και οι αντιδράσεις στο X ήταν εξίσου αρνητικές.

Η Meta έχει κορυφαίους σχεδιαστές UX. Δεν έκαναν καμία έρευνα για αυτό πριν το προωθήσουν στο κοινό; Διαταράσσει εντελώς τη ροή του χρήστη“, είπε ένας Redditor.

Ουάου μόλις είδα κι εγώ την πρώτη και είμαι έκπληκτος. Κάπως δεν εκπλήσσομαι, αλλά ταυτόχρονα εκπλήσσομαι επειδή είναι ένας τόσο κακός τρόπος να ελέγχεις τον χρήστη και να τον αναγκάζεις να βλέπει μια διαφήμιση. Αυτό θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους“, είπε ένας άλλος.

Δείτε επίσης: Instagram: Επέκταση των “limits” – Mute button σε όλους τους λογαριασμούς (πλην των στενών φίλων)

Instagram: Δοκιμάζει διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα “παράλειψης”

Με την άνοδο της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και τις αρνητικές επιπτώσεις του doomscrolling, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Instagram έκανε αυτό το βήμα. Τα διαφημιστικά διαλείμματα αναγκάζουν τους χρήστες να κάνουν μια παύση και ενδεχομένως να μετακινήσουν την εστίασή τους μακριά από το πολύωρο scrolling. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο λογική χρήση της εφαρμογής και, τελικά, σε μια πιο υγιή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά την ίδια στιγμή, τα διαφημιστικά διαλείμματα ωφελούν την πλατφόρμα. Εισάγοντας διαφημίσεις, το Instagram μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του και ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερους διαφημιστές. Επιπλέον, οι διαφημίσεις μπορούν να προσφέρουν στοχευμένο περιεχόμενο που μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες, αν και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα και τη σχετικότητα των διαφημίσεων. Ωστόσο, η υπερβολική εμφάνιση διαφημίσεων μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού και να απομακρύνει τους χρήστες.

Η παρουσία διαφημίσεων, που δεν μπορούν να παρακαμφθούν, μπορεί να θεωρηθεί ως παραβίαση της ελευθερίας του χρήστη να επιλέξει τι θα δει και πότε. Αυτό μπορεί να μειώσει την αίσθηση ελέγχου που έχουν οι χρήστες πάνω στην εμπειρία τους και να οδηγήσει σε γενικευμένη αρνητική αντίδραση προς την πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ένα cross-posting feature σε Instagram και Threads

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν η Meta σχεδιάζει να επεκτείνει τις διαφημίσεις σε όλους τους χρήστες του Instagram.

Το Instagram έχει γίνει συχνά στόχος κριτικής επειδή είναι πολύ επιθετικό με τις διαφημίσεις. Το 2022, πολλοί χρήστες επαναστάτησαν αφού το feed τους είχε γεμίσει με διαφημίσεις, ωθώντας την εταιρεία να διορθώσει το πρόβλημα.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS