ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει αυτόματη λειτουργία dark mode στα iPhone

Η Google δοκιμάζει αυτόματη λειτουργία dark mode στα iPhone

Το Google Search Labs είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν και να παρέχουν σχόλια σχετικά με νέες, πειραματικές λειτουργίες για την Αναζήτηση Google. Είναι βασικά ένας τρόπος για την Google να λάβει πληροφορίες από τους πελάτες της, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και ανταποκρίνονται σε πιθανές αλλαγές στην εμπειρία αναζήτησης. Και ενώ τον τελευταίο καιρό, τα Search Labs επικεντρώνονται κυρίως στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η Google πειραματίζεται επίσης με διάφορες λειτουργίες, όπως το αυτόματο dark mode στο iPhone.

Δείτε επίσης: Google Drive web: Το dark mode γίνεται ευρέως διαθέσιμο

Google dark mode

Σύμφωνα με το 9to5Google, μια αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι η εφαρμογή Google του τεχνολογικού γίγαντα στο iOS δοκιμάζει ένα νέο πείραμα στα Search Labs. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν το Dark Mode σε οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτονται.

Για να ξέρετε, η εφαρμογή Google στο iPhone λειτουργεί σαν πρόγραμμα περιήγησης με το δικό της σύστημα καρτελών. Εάν ανήκετε στο πρόγραμμα Labs της Google, μόλις ενεργοποιήσετε το πείραμα, η αυτόματη λειτουργία Dark Mode ξεκινά από προεπιλογή για όλους τους συμβατούς ιστότοπους. Μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας ένα νέο εικονίδιο ήλιου στη γραμμή διευθύνσεων στα δεξιά.

Στα στιγμιότυπα οθόνης από την πηγή, η τοποθεσία του εμφανίζεται πρώτα σε κανονική λειτουργία. Η δεύτερη εικόνα δείχνει το εγγενές θέμα και η τελευταία εμφανίζει την αυτόματη λειτουργία Dark Mode της Google. Αυτή η λειτουργία είναι κυρίως γκρι, όχι καθαρό μαύρο.

Δείτε ακόμα: Δείτε πώς η Apple δοκιμάζει την αντοχή του iPhone στο νερό

Η αυτόματη σκοτεινή λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή Google iOS και δεν εμφανίζεται ακόμα στο Android. Φυσικά, το ότι η Google δοκιμάζει αυτήν τη δυνατότητα δεν σημαίνει ότι είναι σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει επίσημα. Ωστόσο, δεδομένων των στατιστικών και των προτιμήσεων των χρηστών, είναι πιθανό να δούμε μια ευρύτερη διάθεση του Dark Mode στην εφαρμογή Google.

Η σκοτεινή λειτουργία γίνεται το πάθος για τους χρήστες κινητών και η Google σίγουρα το έχει προσέξει. Τα στατιστικά δείχνουν ότι η χρήση σκοτεινής λειτουργίας έχει αυξηθεί κατά 47% από τότε που το Android και το iOS εισήγαγαν επιλογές σε όλο το σύστημα. Επιπλέον, πάνω από το 80% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας δηλώνουν ότι προτιμούν το Dark Mode επειδή βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών.

Δείτε επίσης: Το Control Center του iOS 18 θα διαθέτει νέο widget μουσικής

Η σκοτεινή λειτουργία έχει γίνει ένα όλο και πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό στις ψηφιακές διεπαφές, κυρίως επειδή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή λειτουργία. Χρησιμοποιώντας έναν πιο σκούρο συνδυασμό χρωμάτων, το Dark Mode όπως αυτό που προσφέρει η Google, μειώνει την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται από τις οθόνες, διευκολύνοντας έτσι την καταπόνηση των ματιών και βελτιώνοντας την αναγνωσιμότητα σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εξοικονομήσει διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε συσκευές με οθόνες OLED ή AMOLED, καθώς αυτοί οι τύποι οθονών καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια όταν εμφανίζουν πιο σκούρα χρώματα. Η αισθητική και τα λειτουργικά πλεονεκτήματα της Dark mode την καθιστούν πολύτιμη επιλογή για σύγχρονες ψηφιακές εμπειρίες.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS