ΑρχικήUpdatesΤο X επιτρέπει επίσημα το περιεχόμενο για ενήλικες

Το X επιτρέπει επίσημα το περιεχόμενο για ενήλικες

Το Σαββατοκύριακο, το X (πρώην Twitter) έκανε κάποιες αλλαγές στους κανόνες του, οι οποίες επιτρέπουν (επίσημα) στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο για ενήλικες (πορνογραφικό περιεχόμενο), με μερικές προειδοποιήσεις.

X περιεχόμενο για ενήλικες πορνογραφικό

Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν πλέον να δημοσιεύουν περιεχόμενο NSFW (not safe for work) που παράγεται με συναίνεση, αρκεί να επισημαίνεται ως τέτοιο. Οι νέοι κανόνες καλύπτουν επίσης βίντεο και εικόνες που δημιουργούνται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η αλλαγή στους κανόνες δεν αποτελεί έκπληξη. Από τότε που ανέλαβε το Twitter ο Elon Musk, έχει φιλοξενηθεί περιεχόμενο για ενήλικες σε κοινότητες NSFW.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Εφαρμόζει μικρή χρέωση για τους νέους χρήστες του X

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν, να διανέμουν και να παρακολουθούν υλικό που σχετίζεται με σεξουαλικά θέματα, εφόσον παράγεται και διανέμεται με συναίνεση. Η σεξουαλική έκφραση, οπτική ή γραπτή, μπορεί να είναι μια νόμιμη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης“, αναφέρει η σελίδα του X στις πολιτικές περί “περιεχομένου για ενήλικες”.

Πιστεύουμε στην αυτονομία των ενηλίκων να ασχολούνται και να δημιουργούν περιεχόμενο που αντικατοπτρίζει τις δικές τους πεποιθήσεις, επιθυμίες και εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα. Εξισορροπούμε αυτήν την ελευθερία περιορίζοντας την έκθεση αυτού του περιεχομένου, ώστε να μην το βλέπουν παιδιά ή ενήλικες χρήστες που επιλέγουν να μην το δουν“, αναφέρει η σελίδα.

Η επίσημη άδεια για περιεχόμενο ενηλίκων μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες κερδοφορίας για τους δημιουργούς περιεχομένου, καθώς θα μπορούν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους υλικό.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk κατηγορείται ότι πλουτίζει από τη ρητορική μίσους στο X

Το X επιτρέπει επίσημα το περιεχόμενο για ενήλικες

Από την άλλη μεριά, η αλλαγή πολιτικής μπορεί να επηρεάσει τη φήμη των δημιουργών περιεχομένου, καθώς η σύνδεση με περιεχόμενο ενηλίκων μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές και επαγγελματικές συνέπειες, ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνεται η κοινωνία το συγκεκριμένο υλικό.

Οι κανόνες βίαιου περιεχομένου του X έχουν επίσης παρόμοιες κατευθυντήριες γραμμές, αλλά το X υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι “υπερβολικά θλιβερό ή να απεικονίζει σεξουαλική βία“. Η πλατφόρμα εξακολουθεί να απαγορεύει περιεχόμενο που απειλεί ρητά ή υποκινεί/εξυμνεί τη βία.

Το κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν τις αναρτήσεις τους όταν περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο και δεν επιτρέπει σε χρήστες κάτω των 18 ετών ή σε όσους δεν έχουν καταχωρίσει τις ημερομηνίες γέννησής τους στο προφίλ τους να βλέπουν τέτοιες αναρτήσεις.

Το X ποτέ δεν απαγόρευσε πραγματικά το πορνογραφικό περιεχόμενο, αλλά αυτές οι ρήτρες θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να δημιουργήσει υπηρεσίες γύρω από περιεχόμενο για ενήλικες.

Δείτε επίσης: Η πλατφόρμα X του Elon Musk ορίζει νέο επικεφαλής ασφαλείας

Περίπου το 13% των αναρτήσεων στην πλατφόρμα το 2022 περιείχαν περιεχόμενο για ενήλικες, σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters. Αυτό το περιεχόμενο φαίνεται ότι έχει αυξηθεί από τότε, ειδικά καθώς τα porn bots έχουν πολλαπλασιαστεί στην πλατφόρμα.

Τώρα που το κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει επίσημα περιεχόμενο για ενήλικες, οι ρυθμιστικές αρχές θα παρακολουθούν αναμφίβολα το X και τις προσπάθειές του να εξαλείψει το μη συναινετικό πορνό και το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM).

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS