ΑρχικήReviewsKia: Οι πωλήσεις των EV διπλασιάστηκαν τον Μάιο

Kia: Οι πωλήσεις των EV διπλασιάστηκαν τον Μάιο

Με την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού SUV τριών σειρών στις ΗΠΑ, η Kia σημείωσε νέο ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων EV όλων των εποχών τον Μάιο.

Kia EV

Η αύξηση των πωλήσεων EV συνέβαλε στον δεύτερο καλύτερο μήνα πωλήσεων της Kia στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Η Kia μεταβαίνει σε υβριδικά οχήματα λόγω μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Kia έφθασαν σε νέο ρεκόρ τον Μάιο, καθώς το νέο EV9 κυκλοφόρησε στην αγορά.

Μετά την κυκλοφορία του EV9 στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους, το μεγάλο ηλεκτρικό SUV αποκτά γρήγορα έδαφος. Η Kia πούλησε 2.187 EV9 τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 39% από μήνα σε μήνα, θέτοντας νέο μηνιαίο ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Kia σημείωσαν αύξηση 127%, φτάνοντας τις 7.197, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ. Το EV6, το πρώτο αποκλειστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia, έθεσε επίσης νέο ρεκόρ πωλήσεων τον Μάιο με 2.260 μονάδες. Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η Kia πούλησε 7.766 μονάδες EV9 και 8.770 μονάδες EV6, αντίστοιχα.

Το επίτευγμα αυτό σημειώθηκε αφού η Kia έγραψε ιστορία την περασμένη εβδομάδα, με το πρώτο της EV9 να εξέρχεται από τη γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της στο West Point, GA. Το EV9 της Kia ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που συναρμολογήθηκε εξ ολοκλήρου στην πολιτεία Peach, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει την παραγωγή της.

Δείτε ακόμη: Hyundai και Kia ανακαλούν 147.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Με την έναρξη της παραγωγής του EV9 στις ΗΠΑ, η Kia αναμένει ότι η δυναμική της θα συνεχιστεί. Οι αξιωματούχοι της Kia έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι το EV9, κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, θα πληροί τις προϋποθέσεις για την ομοσπονδιακή έκπτωση φόρου των 7.500 δολαρίων.

Με αρχική τιμή από 55.000 $, η Kia χαρακτηρίζει το EV9 ως μια ανανέωση για τον κλάδο. Το EV9 της Kia είναι μεγαλύτερο από το Telluride με μήκος 197,2″, ενώ έχει περίπου το ίδιο ύψος και πλάτος. Προσφέρει, επίσης, χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών 42,8″, που είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολυτελών ανταγωνιστών όπως η Cadillac Escalade και το Range Rover P400 τριών σειρών.

Το τεχνολογικά πλούσιο εσωτερικό, διαθέτει το επόμενης γενιάς σύστημα ψυχαγωγίας ccNC της Kia, με διπλές οθόνες 12,3″ και υποστήριξη για Android Auto και Google CarPlay.

Το EV9 της Kia γνωρίζει μεγάλη ζήτηση σε διεθνείς αγορές. Η εταιρεία προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του EV9 θα φτάσουν τις 50.000 μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας.

Kia EV

Διαβάστε περισσότερα: Επιδιορθώστε άμεσα το υψηλής σοβαρότητας σφάλμα Flowmon

Μετά τους πρώτους 11 μήνες, οι εξαγωγές του EV9 αντιπροσωπεύουν ήδη πάνω από το 81% του συνολικού όγκου πωλήσεων της Kia. Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, το EV9 είχε συμβολή στο 93% των εξαγωγών της Kia.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS