ΑρχικήSecurityΠαραβίαση στην εταιρεία FBCS επηρεάζει 3,2 εκατομμύρια ανθρώπους

Παραβίαση στην εταιρεία FBCS επηρεάζει 3,2 εκατομμύρια ανθρώπους

Η εταιρεία είσπραξης χρεών Financial Business and Consumer Solutions (FBCS) λέει τώρα ότι πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από μια παραβίαση δεδομένων που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Οι ShinyHunters hackers πίσω από την παραβίαση δεδομένων της Santander;

Παραβίαση εταιρεία FBCS

Η FBCS είναι μια εθνική αδειοδοτημένη εταιρεία είσπραξης οφειλών στις Η.Π.Α., που ειδικεύεται στην είσπραξη απλήρωτων χρεών από καταναλωτική πίστη, υγειονομική περίθαλψη, δάνεια και μισθώσεις αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Στα τέλη Απριλίου, η εταιρεία FBCS ανέφερε ότι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες περίπου 1,9 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ είχαν παραβιαστεί σε ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Οι πληροφορίες στις οποίες φέρεται να έχουν πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες περιλαμβάνουν:

  • Πλήρες όνομα
  • Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN)
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Πληροφορίες λογαριασμού
  • Αριθμός άδειας οδήγησης ή ταυτότητα

Η εταιρεία FBCS έχει τώρα υποβάλει μια συμπληρωματική ειδοποίηση στο Γραφείο της Maine AG, δηλώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται απο την παραβίαση δεδομένων είναι 3.226.631 άτομα, που προσθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο στον αρχικό αριθμό.

Δείτε ακόμα: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει την Toshiba America

Νέες ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων έχουν σταλεί σε αυτά τα άτομα, ξεκινώντας από τις 29 Μαΐου, ενημερώνοντάς τους για τους αυξημένους κινδύνους και τις ενέργειες που πρέπει να λάβουν, αν και με τρεις μήνες καθυστέρηση. Επιπλέον, οι παραλήπτες των ειδοποιήσεων θα λάβουν οδηγίες για την εγγραφή τους σε μια δωρεάν υπηρεσία παρακολούθησης πίστωσης και αποκατάστασης ταυτότητας διάρκειας 24 μηνών μέσω του CyEx.

Τα άτομα που επηρεάζονται από το περιστατικό εκτίθενται σε αυξημένους κινδύνους από επιθέσεις phishing, απάτης και social engineering, επομένως πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις επικοινωνίες τους και να παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι χρησιμοποιεί τώρα ένα ξεχωριστό περιβάλλον χτισμένο από την αρχή, με ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή παρόμοιων παραβιάσεων στο μέλλον.

Η εταιρεία FBCS δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της παραβίασης αυτή τη φορά. Προς το παρόν, καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Δείτε επίσης: BBC: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει πρώην και νυν υπαλλήλους

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία από παραβίαση δεδομένων, όπως στην περίπτωση της εταιρείας FBCS, έχει γίνει πιο κρίσιμη από ποτέ. Οι οργανισμοί πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κυβερνοεπιθέσεις. Η εφαρμογή ισχυρών πρωτοκόλλων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως η κρυπτογράφηση, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, είναι απαραίτητη για τον μετριασμό των κινδύνων παραβίασης δεδομένων. Τα προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων σχετικά με τις απάτες ηλεκτρονικού “phishing” και άλλες κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS