ΑρχικήUpdatesΑυτό το Health Tracker μπορεί να υπολογίσει την ημερομηνία τοκετού σας

Αυτό το Health Tracker μπορεί να υπολογίσει την ημερομηνία τοκετού σας

Η εταιρεία παρακολούθησης φυσικής κατάστασης WHOOP ανακάλυψε ένα health tracker που μπορεί να υπολογίσει την έναρξη του τοκετού σας.

WHOOP health tracker

Όταν προσπαθείτε να προετοιμαστείτε για αυτή τη σημαντική περίσταση, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια πιο σαφή ιδέα για το πότε μπορεί να συμβεί ο τοκετός.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο fitness tracker;

Όπως θα περίμενε κανείς από έναν σύγχρονο Health Tracker, το WHOOP αξιολογεί την ποιότητα του ύπνου, τη σωματική καταπόνηση και την ανάρρωσή σας. Σε μια συνέντευξη στο podcast “Working Hard, Hardly Working,” ο ιδρυτής του WHOOP, Will Ahmed, μίλησε για την τελευταία ανακάλυψη της εταιρείας, η οποία μπορεί να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις εγκύους. Ο Ahmed εξήγησε ότι, σε μια μικρή μελέτη, η εταιρεία παρατήρησε μια σταθερή μείωση στη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) των εγκύων καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης. Στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο (συχνά γύρω στην 33η εβδομάδα κύησης), παρατηρήθηκε “μια απότομη άνοδος” όπου το HRV τους αυξανόταν ξανά.

Έτσι, οι ερευνητές στο WHOOP συγκέντρωσαν 1.200 εγκύους για μια μελέτη, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπό τους. Ο στόχος ήταν να προσδιορίσουν αν αυτή η ξαφνική αύξηση του HRV ήταν χαρακτηριστική της 33ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης ή αν αποτελούσε προγνωστικό δείκτη που εμφανιζόταν επτά εβδομάδες πριν από τον τοκετό. Περίπου το 10% των συμμετεχόντων είχαν πρόωρους τοκετούς, σύμφωνα με τον Ahmed, και έγινε σαφές ότι αυτή η μεταβολή στον HRV συνέβαινε επτά εβδομάδες πριν από τον τοκετό. Συνοπτικά, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη του πότε ακριβώς θα έρθει το μωρό σας.

Δείτε επίσης: Το Smart δαχτυλίδι Evie φροντίζει για την υγεία των γυναικών

Τα σχόλια σχετικά με το απόσπασμα της συνέντευξης του Ahmed ποικίλλουν. Από γυναίκες που εύχονται να είχαν αυτά τα δεδομένα μέχρι εκείνες που φοβούνται την ιδέα να γνωρίζουν ακριβώς πότε θα γεννήσουν. «Ως κάποια που γέννησε μια φορά στις 40+1 εβδομάδες και μια άλλη στις 34+3, θα ήθελα πολύ να είχα μια προειδοποίηση!» αναφέρει ένας σχολιαστής. «Μπορείτε να φανταστείτε να εμφανίζεται ξαφνικά μια αντίστροφη μέτρηση 7 εβδομάδων στην εφαρμογή υγείας σας; Σίγουρα ο καρδιακός μου ρυθμός θα γινόταν πιο ασταθής», λέει ένας άλλος. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης είναι θετικό, με τις γυναίκες να αναγνωρίζουν τη δυνατότητα αυτών των πληροφοριών να επηρεάσουν θετικά τα αποτελέσματα για τα πρόωρα μωρά.

Η ανακάλυψη του WHOOP σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην τεχνολογία υγείας, με τις επωνυμίες να επενδύουν σε χαρακτηριστικά ειδικά για την υγεία των γυναικών. Η Oura πρόσφατα ανακοίνωσε μια συνεργασία με την εφαρμογή παρακολούθησης περιόδου και εγκυμοσύνης Clue, καθώς και με το UC Berkeley, για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το πώς η περιεμμηνόπαυση επηρεάζει την υγεία των γυναικών. Επιπλέον, προσφέρει από τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τον εμμηνορροϊκό κύκλο στην αγορά. Τα Apple Watch επίσης παρακολουθούν τους κύκλους και την ωορρηξία.

WHOOP

Δείτε ακόμη: Apple Watch και υγεία: Γιατί είναι χρήσιμο το έξυπνο ρολόι της Apple;

Φυσικά, να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες αναφέρονται στο health tracker σας. Όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε, είναι καλό να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχει μία ένδειξη, κρυμμένη ανάμεσα σε όλα τα άλλα βιομετρικά δεδομένα, για το πότε θα γεννηθεί το μωρό σας.

Πηγή: rompe

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS