ΑρχικήinetΗ Google ενδέχεται να κατασχέσει το Pixel σας εάν έχει μη πιστοποιημένα...

Η Google ενδέχεται να κατασχέσει το Pixel σας εάν έχει μη πιστοποιημένα ανταλλακτικά

Ακολουθώντας τα βήματα της Samsung, η Google φαίνεται ότι εφαρμόζει μια πρακτική, κατά την οποία κατάσχει τα κινητά των καταναλωτών, αν όταν σταλούν για επισκευή διαπιστώσει ότι έχουν μη πιστοποιημένα ανταλλακτικά.

Δείτε επίσης: Google Pixel 8a: Νέα widget ‘Snapshot’ και ταπετσαρίες ‘Inside Out’

Google ανταλλακτικά

Όπως ανακαλύφθηκε από τον YouTuber Louis Rossmann, οι όροι παροχής υπηρεσιών της Google αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να κατασχέσει τη συσκευή Pixel σας εάν την στείλετε για επισκευή και διαπιστωθεί ότι έχει μη πιστοποιημένα ανταλλακτικά μετά την αγορά. Ακούγεται παράλογο, σωστά; Είναι. Ωστόσο, η πολιτική φέρεται να ισχύει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Το έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στον ιστότοπο του Google Store, αναφέρει: “Δεν θα στείλετε μια Συσκευή που περιέχει εξαρτήματα που δεν είναι εξουσιοδοτημένα από την Google – εάν το κάνετε, η Συσκευή σας δεν θα σας επιστραφεί.”

Δείτε ακόμα: Google Pixel: Νέα Ενημέρωση με Διορθώσεις και Βελτιώσεις

Όπως το θέτει ο Rossmann, φανταστείτε ότι έχετε μια συσκευή Pixel και είναι το μοναδικό σας τηλέφωνο. Μια μέρα, σας πέφτει και η οθόνη θρυμματίζεται. Θα θέλατε να το επιδιορθώσετε απευθείας μέσω της Google και να χρησιμοποιήσετε γνήσια ανταλλακτικά, αλλά δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες επισκευής κοντά σας. Ο τεχνικός του τοπικού καταστήματος επισκευής στην περιοχή σας λέει ότι μπορεί να επιδιορθώσει το τηλέφωνό σας σε μια μέρα και εσείς το επιλέγετε. Γιατί όχι, σωστά; Έχετε το δικαίωμα να επισκευάσετε και χρειάζεστε το τηλέφωνό σας για τις βασικές καθημερινές σας ανάγκες.

Pixel

Στη συνέχεια, κάτι δεν πάει καλά με το Pixel σας. Αυτή τη φορά ωστόσο, έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και πιθανώς και ένα εφεδρικό τηλέφωνο. Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να το ταχυδρομήσετε και να περιμένετε 7-10 εργάσιμες ημέρες μέχρι να λάβετε και πάλι το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά η Google, επιλέγει να μην επισκευάσει τη συσκευή σας και να την κατάσχει επειδή έχει ανταλλακτικό aftermarket.

Δείτε επίσης: Νέα επιδιορθωτική ενημέρωση για τα Google Pixel

Σε άλλο σημείο, το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι εάν στείλετε ένα αξεσουάρ με τη συσκευή, το αξεσουάρ δεν θα σας επιστραφεί. Έτσι, για παράδειγμα, εάν η συσκευή Pixel σας έχει θήκη και τη στείλετε για επισκευή, θα πρέπει να περιμένετε από την Google να σας επιστρέψει μόνο το τηλέφωνο. Και αυτό επίσης, μόνο εάν το τηλέφωνό σας δεν περιέχει ανταλλακτικά aftermarket. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο υποστήριξης της Google φαίνεται να έχει διαφορετικούς όρους για διαφορετικές περιοχές, αφού σε άλλες χώρες αναφέρει ότι απλώς δεν θα επισκευάσει τη συσκευή αλλά θα σας την στείλει πίσω.

Πηγή: androidpolice

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS