ΑρχικήUpdatesKneron: Λανσάρει τα νέας γενιάς chip τεχνητής νοημοσύνης

Kneron: Λανσάρει τα νέας γενιάς chip τεχνητής νοημοσύνης

Η Kneron, μια startup στον τομέα των chip τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασε τα προϊόντα επόμενης γενιάς της την Τετάρτη.

Kneron

Στόχος της είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Nvidia και η AMD.

Δείτε επίσης: Η Huawei δοκιμάζει Brute-Force για νέα προηγμένα chips

Η ταϊβανέζικη εταιρεία, με την υποστήριξη του αμερικανικού γίγαντα των chip Qualcomm και της εταιρείας συναρμολόγησης iPhone Foxconn, ολοκλήρωσε τον KNEO 330, τον δεύτερης γενιάς server «edge GPT».

Το GPT, αναφέρεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων και μπορούν να παράγουν κείμενο και εικόνες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ChatGPT της OpenAI.

Πολλές επιχειρήσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σήμερα βασίζονται σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Amazon μέσω των υπηρεσιών cloud τους. Οι λεγόμενοι «hyperscalers» προμηθεύονται τεράστιες ποσότητες chip από εταιρείες όπως η Nvidia, προκειμένου να εκπαιδεύσουν μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων εξοπλισμένα με σύνθετους διακομιστές.

Η Kneron πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα θέλουν να βασίζονται διαρκώς στους γίγαντες του cloud για τις ανάγκες τους σε τεχνητή νοημοσύνη.

Αντίθετα, το KNEO 330 στοχεύει σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να λειτουργούν τις δικές τους εφαρμογές AI από τις δικές τους εγκαταστάσεις, χωρίς να εξαρτώνται από απομακρυσμένους διακομιστές που ανήκουν σε μεγάλους παρόχους cloud.

«Υπάρχει μια έντονη ανάγκη στην αγορά, ιδιαίτερα σε μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ιατρικά κέντρα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για την προστασία του απορρήτου τους», δήλωσε στο CNBC ο Albert Liu, Διευθύνων Σύμβουλος της Kneron, πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος. «Δεν θέλουν να ανεβάσουν τα δεδομένα τους στο OpenAI».

Ο Liu πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις ίσως να μην επιθυμούν να παραδώσουν τα δεδομένα τους σε τρίτους για να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, με την τεχνολογία της Kneron, οι εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τους server της εταιρείας.

Η κυκλοφορία της Kneron έγινε λίγες μέρες μετά την παρουσίαση των πιο πρόσφατων chip τεχνητής νοημοσύνης από την Nvidia και την AMD, με αμφότερες τις εταιρείες να επιταχύνουν το ρυθμό των νέων εκδόσεων. Τα προϊόντα της Nvidia και της AMD στοχεύουν σε τεράστια κέντρα δεδομένων από τεχνολογικούς κολοσσούς, ικανά να εκπαιδεύσουν γιγάντια μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Kneron

Διαβάστε περισσότερα: Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το AI chip M2 Ultra στο cloud

Την Τετάρτη, η Kneron ανακοίνωσε ότι το νέο chip της, το KL830, θα βρίσκεται σε ένα νέο υπολογιστή. Αυτή η κίνηση αποτελεί πρόκληση για εταιρείες όπως η Intel και η AMD που κατασκευάζουν chip υπολογιστών. Το KL830 θα επιτρέπει στον υπολογιστή να εκτελεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης τοπικά, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό θα ενισχύσει την προστασία του απορρήτου, καθώς τα δεδομένα δεν θα είναι εκτεθειμένα στο διαδίκτυο.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS