ΑρχικήSecurityFBI: Νέα απάτη crypto μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας

FBI: Νέα απάτη crypto μέσω ψεύτικων αγγελιών εργασίας

Το FBI προειδοποιεί για νέες απάτες κλοπής crypto, μέσω ψεύτικων αγγελιών για απομακρυσμένη εργασία, από υποτιθέμενους recruiters νόμιμων εταιρειών. Η νέα εκστρατεία στοχεύει άτομα που αναζητούν εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

απάτη crypto FBI

Αυτές οι απάτες έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν πιθανά θύματα με εύκολες εργασίες, όπως η αξιολόγηση διαφόρων επιχειρήσεων στο διαδίκτυο ή η “βελτιστοποίηση” μιας υπηρεσίας.

Οι απατεώνες παρουσιάζονται ως μια νόμιμη επιχείρηση, όπως μια υπηρεσία στελέχωσης ή στρατολόγησης, και μπορεί να επικοινωνήσουν με τα θύματα μέσω μιας κλήσης ή μηνύματος“, προειδοποίησε το FBI.

Δείτε επίσης: Microsoft India: Ο λογαριασμός X παραβιάστηκε για crypto απάτη

Όπως εξήγησε η υπηρεσία ασφαλείας, οι απατεώνες παρουσιάζουν μια συγκεχυμένη δομή αποζημίωσης, για να μπερδέψουν τα θύματα, και απαιτούν από αυτά να κάνουν πληρωμές σε crypto προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή να «ξεκλειδώσουν» την εργασία. Φυσικά, τα crypto πηγαίνουν απευθείας στον απατεώνα.

Για να είναι πιο πειστικοί, οι απατεώνες ζητούν από τα θύματα να χρησιμοποιήσουν ένα ψεύτικο portal που δείχνει πόσα χρήματα έχουν κερδίσει, αν και δεν μπορούν να εξαργυρώσουν χρήματα.

Το FBI λέει ότι υπάρχουν αρκετά σημάδια που δείχνουν ότι αυτές οι αγγελίες για απομακρυσμένη εργασία είναι στην πραγματικότητα απάτη. Το πρώτο και πιο βασικό είναι ότι τα θύματα καλούνται να κάνουν πληρωμές με crypto στον εργοδότη ως μέρος μιας εργασίας. Το δεύτερο είναι ότι οι περιγραφές των θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν πολύ απλές δουλειές. Τέλος, δεν ζητείται από τους υποψήφιους εργαζόμενους να δώσουν κάποια στοιχεία για προηγούμενη εμπειρία και θέσεις εργασίας κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Το FBI συμβουλεύει τους Αμερικανούς που αναζητούν δουλειά να κάνουν τα παρακάτω, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς:

  • Να είστε προσεκτικοί με τα μηνύματα προσφοράς εργασίας και να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να κάνετε λήψη αρχείων ή να ανοίγετε συνημμένα σε αυτά τα μηνύματα.
  • Ποτέ μην στέλνετε χρήματα σε υποτιθέμενο εργοδότη.
  • Μην πληρώνετε για υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανακτήσουν τυχόν χαμένα κεφάλαια crypto.
  • Μην στέλνετε οικονομικές ή προσωπικές πληροφορίες σε τρίτους.

Το FBI ζήτησε από τα θύματα να αναφέρουν εάν έχουν στοχοποιηθεί από δόλιες ή ύποπτες δραστηριότητες στο FBI Internet Crime Complaint Center(IC3).

Δείτε επίσης: Hacker στοχεύει λογαριασμούς crypto influencer στο X

Αυτή η νέα απάτη crypto είναι μόνο ένα παράδειγμα από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το έγκλημα στον κυβερνοχώρο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και διαδεδομένο στην κοινωνία.

ψεύτικες αγγελίες εργασίας

Μία από τις πιο ανησυχητικές πτυχές αυτής της τάσης είναι η στόχευση ευάλωτων ατόμων, όπως εκείνων που είναι άνεργοι ή αναζητούν ευκαιρίες εργασίας εξ αποστάσεως. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι πιο πιθανό να υποκύψουν σε απάτες που υπόσχονται εύκολα χρήματα ή ασφάλεια εργασίας.

Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Διαδίκτυο για εργασία, εκπαίδευση και κοινωνική αλληλεπίδραση, η πιθανότητα να προκληθεί εκτεταμένη βλάβη, μέσω απατών, αυξάνεται συνεχώς. Από την κλοπή ταυτότητας έως την οικονομική απάτη, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να εκμεταλλεύονται την τεχνολογία για δικό τους κέρδος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό τόσο τα άτομα όσο και οι οργανισμοί να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τα μέτρα και τις βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, την τακτική ενημέρωση λογισμικού και συστημάτων και την προσοχή σε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Ινδός έκλεψε crypto αξίας $37 εκατ. μέσω ψεύτικου site Coinbase

Είναι επίσης σημαντικό για τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεχίσουν να επενδύουν σε πρωτοβουλίες και πόρους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτό όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, αλλά επιτρέπει επίσης την καλύτερη απόκριση και ανάκτηση σε περίπτωση επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS