ΑρχικήinetBMW M135i: Ένα 296 ίππων 4WD Hot Hatch

BMW M135i: Ένα 296 ίππων 4WD Hot Hatch

BMW M135i

Αυτό είναι το νέο BMW M135i: ένα hot hatch 296 ίππων με 4WD.

Η BMW παρουσιάζει το ανανεωμένο 1er τόσο σε 120i όσο και σε κορυφαία έκδοση M.

Δείτε ακόμα: BMW 3-Series του 2025: Νέα Χαρακτηριστικά και Βελτιώσεις

Η BMW φαίνεται να έχει πάρει κυριολεκτικά την έννοια του ‘facelift’. Γιατί αυτό είναι το νέο BMW M135i, με ένα νέο σετ φώτων που φαίνονται τόσο τσιτωμένα και τραβηγμένα πίσω, που δεν έχουμε ιδέα τι σκέφτεται αυτό το μικρό M αυτοκίνητο πια.

BMW M135i

Η Σειρά 1 της BMW φαινόταν cool μόνο μία φορά – αυτή του σχεδιαστή αυτοκινήτων Κρις Μπανγκλ – αλλά ακόμη και το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό πρόσωπο της 1er φαίνεται να έχει αντικατασταθεί με ένα μάλλον πιο ομοιογενές εμπρός που τώρα φαίνεται συνεχώς έκπληκτο για κάτι.

BMW M135i
Έπεσε λίγο μποτοξάκι εδώ πέρα.

Ίσως είναι το συνεχές γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί από τους πολέμους ιπποδύναμης. Όπως και ο προκάτοχός του, το κορυφαίο M135i της BMW διαθέτει έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων, αποδίδοντας 296 ίππους. Δεν ξέρουμε πόση, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό το μικρό αυτοκίνητο θα φτάσει από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα – περίπου ένα δέκατο πιο αργά από πριν – και θα φτάσει σε τελική ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα.

Δείτε επίσης: Αυτό το ‘Sky Lounge’ Camper του 1968 Chevy C20 Πωλείται

Άρα δεν θα πυροδοτήσει τον κόσμο των hot hatch, αλλά, όπως διαπιστώσαμε με τον προκάτοχό του, οι 300 περίπου ίπποι είναι αρκετοί στον κόσμο του 2024. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων ‘Steptronic’ ως στάνταρ και φυσικά η επιλογή τετρακίνητης έκδοσης.

BMW M135i

Το BMW M135i διαθέτει ένα ειδικό bodykit που αρμόζει στην κατάστασή του, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, μεγαλύτερα μαρσπιέ… στο πλάι και έναν ‘3D’ πίσω διαχύτη (diffuser). Θα παρατηρήσετε επίσης τέσσερις εξατμίσεις στο πίσω μέρος, μαζί με περισσότερα M-ειδικά στολίδια. Μεγαλύτερα φρένα, μεγαλύτεροι τροχοί, πιο σκληρή ανάρτηση και επιλογές ελάφρυνσης θα είναι διαθέσιμα αργότερα φέτος.

BMW M135i

Μαζί με το ανανεωμένο M135i έρχεται και το ανανεωμένο 120i, το οποίο θα χρησιμεύσει ως το μοντέλο μας για τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά της Σειράς 1. Είναι μόνο ελάχιστα πιο μακρύ και πιο ψηλό από πριν – μοιάζει πιο πολύ με crossover τώρα, έτσι δεν είναι; – και διαθέτει αυτά τα “μποτοξάτα” φώτα, μια φαρδιά ‘κλίση προς τα εμπρός και τη “σφηνοειδή” σιλουέτα που έχει μεταφερθεί αρκετά χονδρικά από το παλιό αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης: 2025 Porsche 911 GTS: Με νέα υβριδική φιλοσοφία T-Hybrid

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει κρατηθεί για το εσωτερικό, το οποίο τώρα κυριαρχείται από αυτήν την τεράστια “Κυρτή Οθόνη” που εκτείνεται από τον οδηγό μέχρι το κέντρο: μια μονάδα 10,25″ ιντσών για τον πρώτο, και μια 10,7″ ιντσών για το δεύτερο. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα έκδοσης εννέα της BMW.

BMW M135i

Υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα χωρίς δέρμα ως στάνταρ, ένας επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων, “υψηλής ποιότητας επιφάνειες και διακοσμητικά” και ακόμη και ένα νέο τιμόνι. Φαίνεται αρκετά υψηλής ποιότητας εκεί μέσα.

Το 120i διαθέτει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος μέσα στο αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων για να του προσφέρει κάποια ηλεκτροκίνηση. Αυτό το αυτοκίνητο αποδίδει 166 ίππους και επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Πώς Η Honda CB450 Πήρε Το Όνομα “Black Bomber”

Υπάρχει περισσότερη γωνία caster μπροστά. Ένα πιο σκληρό αμάξωμα. Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Ένα κάρο από “αυτοματοποιημένα” συστήματα οδήγησης (όπως το cruise control, το lane assist και η υποβοήθηση τιμονιού, όχι όμως ο αυτόματος πιλότος). Ένα κάρο από εφαρμογές επίσης.

Υπάρχουν μόνο δύο αυτοκίνητα διαθέσιμα από την έναρξη στο Ηνωμένο Βασίλειο – το BMW 120i που ξεκινά από £29,950, και το BMW M135i που κοστίζει από £41,000.

Εκπλαγήκατε; Όχι τόσο όσο η νέα Σειρά 1.

Όσο αφορά τις εκδόσεις και τις τιμές της στην Ελλάδα, θα πρέπει να ανατρέξετε στις επίσημες ανακοινώσεις της BMW Hellas ή να επικοινωνήσετε με τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα.

Πηγή: topgear

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS