ΑρχικήSecurityΤα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας του Ascension αποκαταστάθηκαν μετά το ransomware

Τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας του Ascension αποκαταστάθηκαν μετά το ransomware

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο Ascension Seton του Όστιν, μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία υγείας από την Τρίτη, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: Μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου επηρεάστηκαν από ransomware

Ascension ransomware

«Αυτό θα επιτρέψει στα περισσότερα νοσοκομεία, ιατρεία και κλινικές να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα τεκμηρίωσης, χαρτογράφησης και παραγγελιών. Οι ασθενείς θα πρέπει να δουν βελτιωμένη απόδοση και χρόνους αναμονής», έγραψε το Ascension στον ιστότοπό της.

Τα νοσοκομεία και οι κλινικές του Ascension παρέμειναν ανοιχτά, αλλά οι εργαζόμενοι έπρεπε να κάνουν τα πάντα χειροκίνητα μετά από την αναταραχή που προκάλεσε η επίθεση ransomware, η οποία ξεκίνησε στις 8 Μαΐου.

Όλες οι εγκαταστάσεις στη Φλόριντα, την Αλαμπάμα και το Όστιν έχουν αποκαταστήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας τους, είπε το Ascension, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι οι υπηρεσίες φαρμακείων της λειτουργούν ξανά. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ελπίζει να έχει τα συστήματα έτοιμα και λειτουργικά για κάθε άλλη εγκατάστασή της έως τις 14 Ιουνίου. Εξακολουθεί να εργάζεται για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε άλλα συστήματα.

Δείτε ακόμα: Επίθεση ransomware πλήττει τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών LivaNova

Όπως δήλωσε το προσωπικό, ήταν δύσκολο να κάνουν τη δουλειά τους εν μέσω «μεγάλων καθυστερήσεων», ενώ και οι ασθενείς ανέφεραν μεγάλους χρόνους αναμονής.

ransomware

Το Ascension ειδοποίησε το FBI και είπε προηγουμένως ότι συνεργαζόταν με άλλους ειδικούς στον κυβερνοχώρο για να ερευνήσουν την επίθεση ransomware.

«Θέλουμε και πάλι να ευχαριστήσουμε τους ασθενείς και την κοινότητά μας για την υποστήριξή τους όλο αυτό το διάστημα και τους αφοσιωμένους κλινικούς ιατρούς μας που συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτική φροντίδα», έγραψε το Ascension σε μια ενημέρωση την Τρίτη.

Δείτε επίσης: Cencora: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 11 εταιρείες φαρμάκων

Η προστασία από επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στο Ascension, απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρώτον, είναι απαραίτητο να διατηρείτε ενημερωμένο λογισμικό antivirus για τον εντοπισμό και την αποτροπή της διείσδυσης κακόβουλου κώδικα στο σύστημά σας. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διασφαλίζει ότι, σε περίπτωση επίθεσης, μπορείτε να επαναφέρετε τις πληροφορίες σας χωρίς να υποκύψετε σε απαιτήσεις για λύτρα. Η χρήση ισχυρών, μοναδικών κωδικών πρόσβασης και η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων μπορεί να ενισχύσει τους ελέγχους πρόσβασης, μειώνοντας τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης εισόδου. Η εκπαίδευση των εργαζομένων και των χρηστών σχετικά με τις απάτες phishing και τις ασφαλείς διαδικτυακές πρακτικές είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς το ανθρώπινο λάθος συχνά χρησιμεύει ως πύλη για ransomware. Τέλος, η διατήρηση όλων των λογισμικών και λειτουργικών συστημάτων ενημερωμένα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μπορεί να κλείσει τα τρωτά σημεία που συχνά εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πηγή: kxan

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS