ΑρχικήSecurityΙσπανία: Ρώσοι hackers στόχευσαν αμυντική εταιρεία λόγω βοήθειας στην Ουκρανία

Ισπανία: Ρώσοι hackers στόχευσαν αμυντική εταιρεία λόγω βοήθειας στην Ουκρανία

Η Santa Barbara Systems, θυγατρική της General Dynamics, με έδρα την Ισπανία, η οποία διορθώνει άρματα μάχης για παράδοση στην Ουκρανία, υπέστη κυβερνοεπίθεση από Ρώσους hackers.

Ρώσοι hackers Ισπανία Santa Barbara Systems

Οι Ρώσοι hackers NoName ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία διέκοψε τη λειτουργία του site της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της General Dynamics στη Γερμανία είπε ότι ο αμυντικός εργολάβος αναλύει ακόμα την αιτία της διακοπής της ιστοσελίδας, προσθέτοντας ότι όλες οι δραστηριότητες στην Ευρώπη εκτελούνται κανονικά.

Δείτε επίσης: Οι Ρώσοι hackers APT28 στοχεύουν την Ευρώπη με το HeadLace malware

Η ομάδα NoName είπε στο Telegram ότι η παράλυση του site της Santa Barbara Systems οφειλόταν σε μια επίθεση distributed denial-of-service (DDoS).

Μια επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) είναι μια μορφή κυβερνοεπίθεσης που στοχεύει στη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών ενός συστήματος ή μιας ιστοσελίδας, καθιστώντας τη μη προσβάσιμη για τους χρήστες. Στην ουσία, η επίθεση αυτή προκαλεί μια υπερφόρτωση των πόρων του συστήματος, καθιστώντας το ανίκανο να ανταποκριθεί στα αιτήματα των χρηστών. Οι επιτιθέμενοι σε μια DDoS επίθεση χρησιμοποιούν συνήθως ένα δίκτυο, γνωστό ως botnet, που αποτελείται από πολλούς υπολογιστές. Ο επιτιθέμενος χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές για να στείλει μεγάλο όγκο αιτημάτων στο σύστημα που επιθυμεί να “χτυπήσει”.

Αυτές οι επιθέσεις χρησιμοποιούνται, συνήθως, από επιτιθέμενους με πολιτικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων των χακτιβιστών και κρατικών hackers, με τους κυβερνητικούς ιστότοπους να στοχοποιούνται συχνά.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers στόχευσαν κυβερνητικά sites του Κοσόβου

Στείλαμε τους πυραύλους μας DDoS εναντίον ιστοσελίδων στη ρωσοφοβική Ισπανία“, έγραψε η ομάδα, η οποία έχει πραγματοποιήσει διάφορες τέτοιες ενέργειες εναντίον χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ είπε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από μια εντεινόμενη εκστρατεία υβριδικών επιθέσεων σε εταιρείες και υποδομές στα κράτη μέλη. Η Ρωσία, από τη μεριά της, είπε ότι αυτές οι κατηγορίες είναι «παραπληροφόρηση».

Η Santa Barbara συναρμολογεί βαρέα οχήματα, όπως άρματα μάχης Leopard και εξοπλισμό πυροβολικού για τον ισπανικό στρατό και έχει συμμετάσχει στην ανακατασκευή αρμάτων για παράδοση στον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Δείτε επίσης: Πολωνία: Οι Ρώσοι hackers APT28 στοχεύουν κυβερνητικά δίκτυα

άρματα μάχης Ουκρανία

Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια και μπορούν να στοχεύουν οποιονδήποτε, από ιδιώτες έως μεγάλες εταιρείες. Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά των αμυντικών εταιρειών, με στόχο την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών ή τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Στην περίπτωση της Santa Barbara Systems διακόπηκε η λειτουργία του site, αλλά οι κυβερνοεπιθέσεις σε αμυντικές εταιρείες μπορούν επίσης να διαταράξουν την παραγωγή και την παράδοση κρίσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού, οδηγώντας σε καθυστερήσεις ή ακόμη και σε ακύρωση συμβάσεων. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα έσοδα της εταιρείας αλλά έχει και επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια καθώς μπορεί να καθυστερήσει ή να αποδυναμώσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων, είναι σημαντικό για τις αμυντικές εταιρείες να διαθέτουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας, εκπαίδευση εργαζομένων σχετικά με το ηλεκτρονικό ψάρεμα και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο και εφαρμογή ισχυρών πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης δεδομένων.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS