ΑρχικήUpdatesΗ μέτρηση σακχάρου με Apple Watch δεν απαιτεί πλέον iPhone

Η μέτρηση σακχάρου με Apple Watch δεν απαιτεί πλέον iPhone

Εάν χρησιμοποιείτε το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom G7, μπορείτε εδώ και καιρό να βλέπετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας στο Apple Watch σας – και πλέον μπορείτε να το κάνετε χωρίς το iPhone σας.

σάκχαρο apple watch

Προηγουμένως, το G7 μετέδιδε ασύρματα τα δεδομένα υγείας στο iPhone σας, το οποίο στη συνέχεια τα μετέφερε στο Apple Watch σας.

Πλέον όμως, το G7 μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με την εφαρμογή του Apple Watch, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να έχετε το iPhone κοντά σας για να δείτε τα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Παρακολούθηση σακχάρου μέσω iPhone; Μάθετε για το νέο Stelo Glucose Biosensor System!

Μέτρηση σακχάρου αίματος με Apple Watch

Η λειτουργία κυκλοφόρησε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη και στις ΗΠΑ.

«Στη Dexcom, οι χρήστες μας είναι στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας. Η δυνατότητα “Direct to Apple Watch” ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες λειτουργίες μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που την προσφέρουμε στους χρήστες του Dexcom G7 στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Jake Leach, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dexcom. «Πάντα πιστεύαμε ότι τα άτομα με διαβήτη πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα δεδομένα CGM τους όπου και όπως επιθυμούν. Η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης μέσω του Apple Watch επιβεβαιώνει αυτή την αρχή, προσφέροντας στους διαβητικούς ευελιξία και επιλογές για τη διαχείριση της υγείας τους.»

Αξιοποιώντας τη μοναδική σύνδεση Bluetooth του, το Dexcom G7 μεταφέρει δεδομένα γλυκόζης και εξατομικευμένες ειδοποιήσεις απευθείας στο Apple Watch του χρήστη, επιτρέποντάς του να τρέχει, να απολαμβάνει ένα δείπνο έξω και να αισθάνεται σίγουρος αφήνοντας το iPhone του πίσω. Το Dexcom G7 είναι το μόνο σύστημα CGM που μπορεί να προβάλλει τη γλυκόζη σε πολλαπλές συσκευές ταυτόχρονα και ανεξάρτητα, όπως σε smartphone, smartwatch, δέκτη ή συνδεδεμένο σύστημα αυτόματης χορήγησης ινσουλίνης.

Διαβάστε ακόμα: Τα smartwatches δεν μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα

Θα χρειαστείτε ένα iPhone για την αρχική ρύθμιση, το οποίο πρέπει να εκτελεί iOS 17 ή νεότερη έκδοση. Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης, θα χρειάζεστε μόνο ένα Apple Watch Series 6 ή νεότερη έκδοση με watchOS 10 ή νεότερo.

Η παγκόσμια κυκλοφορία είναι προγραμματισμένη για μέσα στον μήνα.

Το D7 συλλέγει δείγματα αίματος μέσω μιας συσκευής τύπου patch, η οποία φοριέται συνήθως στον άνω βραχίονα.

μέτρηση σακχάρου

Το ιερό δισκοπότηρο στη διαχείριση του διαβήτη είναι η μη επεμβατική μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, χωρίς την ανάγκη για δείγμα αίματος. Αυτή η τεχνολογία θα επέτρεπε σε ένα Apple Watch ή άλλο φορετό να πραγματοποιεί τις μετρήσεις απευθείας, φέρνοντας επανάσταση στην παρακολούθηση της υγείας.

Ο Επικεφαλής Επιχειρήσεων (COO) της Dexcom, Jake Leach, δήλωσε στο CNET ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα: Διαβήτης: Φάρμακα αποκαθιστούν την παραγωγή ινσουλίνης εντός 48 ωρών

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS