ΑρχικήinetΤο Duolingo διαγράφει αναφορές LGBT στη Ρωσία

Το Duolingo διαγράφει αναφορές LGBT στη Ρωσία

Η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo διέγραψε αναφορές LGBT στη Ρωσία, αυτό που η Μόσχα αποκαλεί ως «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις», αφού προειδοποιήθηκε από τη ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνίας σχετικά με τη δημοσίευση περιεχομένου LGBT που χαρακτηρίζεται ως «εξτρεμισμός».

Δείτε επίσης: Duolingo: Προσελκύει χρήστες έπειτα από την προσθήκη AI

Duolingo LGBT

Η Ρωσία διεύρυνε πέρυσι τους περιορισμούς στην προώθηση αυτού που αποκαλεί LGBT προπαγάνδα εν μέσω ευρύτερης καταστολής των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT, την οποία ο πρόεδρος Vladimir Putin προσπάθησε να παρουσιάσει ως απόδειξη ηθικής παρακμής στις δυτικές χώρες.

Η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνίας της Ρωσίας, απέστειλε επιστολή στην Duolingo, προειδοποιώντας την να μην δημοσιεύει υλικό που προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις και προπαγάνδα LGBT.

«Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα LGBTQ+ και πιστεύουμε στην ομαλοποίηση της εκπροσώπησης LGBTQ+ στο περιεχόμενό μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Duolingo.

Δείτε ακόμα: Duolingo: Σύντομα το app θα περιλαμβάνει μαθήματα μαθηματικών και μουσικής

«Δυστυχώς, οι τοπικοί νόμοι μάς απαγορεύουν να συμπεριλάβουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο στη Ρωσία. Η αποστολή της Duolingo είναι να επεκτείνει την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο προϊόν μας οπουδήποτε είναι νόμιμο».

Ρωσία

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει το «κίνημα LGBT» ως εξτρεμιστικό και όσους το υποστηρίζουν ως τρομοκράτες, ανοίγοντας το δρόμο για σοβαρές ποινικές υποθέσεις κατά των LGBT ατόμων και των υποστηρικτών τους, γι αυτό και το Duolingo έλαβε αυτή την προειδοποίηση.

«Η εταιρεία Duolingo έστειλε επιστολή στη Roskomnadzor ως απάντηση, στην οποία επιβεβαίωσε ότι είχε διαγράψει υλικό που προωθεί μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις από την εκπαιδευτική εφαρμογή της», ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων την Τρίτη.

Τα ρωσικά δικαστήρια επέβαλαν πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον νόμο της «LGBT προπαγάνδας», συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών διανομέων ταινιών και στελεχών και όπως φαίνεται και στις πλατφόρμες εκμάθησης γλωσσών όπως το Duolingo.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Το Oculus σκανάρει το διαδίκτυο “για εξτρεμιστικό περιεχόμενο”

Το Duolingo είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών που χρησιμοποιεί διαδραστικά μαθήματα για να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν νέες γλώσσες. Η εφαρμογή προσφέρει μαθήματα σε διάφορες γλώσσες, όπως Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και πολλές άλλες. Κάθε μάθημα είναι σχεδιασμένο να διατηρεί το ενδιαφέρον του χρήστη μέσω παιχνιδιών, κουίζ και επιβραβεύσεων, καθιστώντας την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας διασκεδαστική και προσιτή. Επιπλέον, το Duolingo παρέχει στοχευμένη εξάσκηση σε διαφορετικές δεξιότητες, όπως η ανάγνωση, η γραφή, η ακρόαση και η ομιλία, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Πηγή: cnn

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS