ΑρχικήYoutubeΗ Boeing εκτοξεύει αστροναύτες της NASA για πρώτη φορά

Η Boeing εκτοξεύει αστροναύτες της NASA για πρώτη φορά

Η Boeing εκτόξευσε αστροναύτες στο διάστημα για πρώτη φορά την Τετάρτη, αποτελώντας μαζί με την SpaceX, μία δεύτερη “υπηρεσία ταξί” για τη NASA.

Δείτε επίσης: Το διαστημικό σκάφος Dragon της NASA αλλάζει θέση στον ISS

Δύο πιλότοι της NASA εκτοξεύτηκαν με την κάψουλα Starliner της Boeing, για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση του νέου διαστημικού σκάφους.

Boeing αστροναύτες NASA

Το ταξίδι των Butch Wilmore και Suni Williams αναμένεται να διαρκέσει 25 ώρες, με άφιξη την Πέμπτη. Θα περάσουν λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα στο εργαστήριο σε τροχιά, πριν οι αστροναύτες της NASA επιβιβαστούν πίσω στο Boeing Starliner και επιστρέψουν σε μια απομακρυσμένη έρημο στις δυτικές ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 11 hours ago

Μισή ώρα μετά την εκτόξευση, οι Wilmore και Williams βρίσκονταν με ασφάλεια σε τροχιά και πορεύονταν προς τον διαστημικό σταθμό. Πίσω στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, οι ανακουφισμένοι ελεγκτές εκτόξευσης στάθηκαν και χειροκροτούσαν. Μετά από όλα τα προβλήματα που οδήγησαν στην εκτόξευση της Τετάρτης, συμπεριλαμβανομένων δύο μετρήσεων αντίστροφης μέτρησης, όλα πήγαν ομαλά πριν και κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης, εγείροντας συγχαρητήρια από τον Elon Musk της SpaceX και άλλους.

Μετά από χρόνια καθυστέρησης, λόγω ελαττωμάτων του διαστημικού σκάφους, το ντεμπούτο του πληρώματος του Starliner έρχεται καθώς η εταιρεία παλεύει με ζητήματα ασφάλειας στον τομέα των αεροσκαφών της.

Δείτε ακόμα: NASA SpaceX Crew-8: Το πλήρωμα οδεύει προς τον ISS

Ο Wilmore και η Williams – συνταξιούχοι καπετάνιοι του Πολεμικού Ναυτικού και πρώην κάτοικοι του διαστημικού σταθμού – τόνισαν επανειλημμένα πριν από την εκτόξευση ότι είχαν πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Boeing να τα καταφέρει σωστά με αυτή τη δοκιμαστική πτήση. Καθώς είχε στιγματιστεί από κακό λογισμικό, η αρχική δοκιμαστική πτήση του Starliner το 2019 χωρίς πλήρωμα έπρεπε να επαναληφθεί πριν η NASA αφήσει τους αστροναύτες της να μπουν στην κάψουλα της Boeing.

Η εκτόξευση της Τετάρτης ήταν η τρίτη προσπάθεια με αστροναύτες από τις αρχές Μαΐου, μετά από δύο προβλήματα που σχετίζονται με πυραύλους, με πιο πρόσφατο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μια μικρή διαρροή ηλίου στο σύστημα πρόωσης του διαστημικού σκάφους προκάλεσε επίσης καθυστερήσεις, αλλά παρέμεινε εξαιρετικά χαμηλή και διαχειρίσιμη.

Η Boeing προσλήφθηκε μαζί με την SpaceX του Elon Musk πριν από μια δεκαετία για να μεταφέρει τους αστροναύτες της NASA από και προς τον διαστημικό σταθμό. Η διαστημική υπηρεσία ήθελε δύο ανταγωνιστικές αμερικανικές εταιρείες για τη δουλειά, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων, πληρώνοντας 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Boeing και λίγο πάνω από τα μισά στη SpaceX, η οποία αναμόρφωσε την κάψουλα που χρησιμοποιούσε για την παράδοση των προμηθειών του σταθμού.

Δείτε επίσης: Η SpaceX παρουσιάζει την κάψουλα για την αποστολή του Crew-8

Εάν η αποστολή πάει καλά, η NASA θα εναλλάσσεται μεταξύ SpaceX και Boeing για πτήσεις στο Διαστημικό Σταθμό, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος. Ο εφεδρικός πιλότος αυτής της δοκιμαστικής πτήσης, ο Mike Fincke, θα βρεθεί στο επόμενο ταξίδι του Starliner.

Πηγή: apnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS