ΑρχικήUpdatesDuckDuckGo: Εισάγει δικό της AI Chat που εστιάζει στην ασφάλεια

DuckDuckGo: Εισάγει δικό της AI Chat που εστιάζει στην ασφάλεια

DuckDuckGo AI chat

Απολαύστε ιδιωτική πρόσβαση στο GPT 3.5 Turbo της Open AI και σε άλλα κορυφαία AI Chat χάρη στην προστασία της ιδιωτικότητας της μηχανής αναζήτησης και browser DuckDuckGo.

Δείτε επίσης: Το μέλλον της Nothing: Τα smartphones με τεχνητή νοημοσύνη

ΣΥΝΟΨΗ

  • Η DuckDuckGo εισάγει το AI Chat, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορα AI μοντέλα ενώ δίνει προτεραιότητα στην προστασία των δεδομένων των χρηστών.
  • Αν και οι συνομιλίες AI μπορεί να αποθηκεύονται προσωρινά, η DuckDuckGo αφαιρεί τα δεδομένα και διασφαλίζει ότι τα δεδομένα διαγράφονται εντός 30 ημερών.
  • Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη με όριο καθημερινής χρήσης για τη δωρεάν έκδοση, ενώ σχεδιάζεται μια πληρωμένη έκδοση που θα προσφέρει πιο προηγμένα μοντέλα.

Θα ήταν δύσκολο να βρείτε μια εταιρεία που να μην προσπαθεί να εισέλθει στον τομέα της AI αυτές τις μέρες. Αλλά όσες επενδύσεις κι αν γίνουν από την Google και τη Microsoft, οι αντίστοιχες προσπάθειές τους στην μηχανική μάθηση φαίνεται να είναι γεμάτες ανησυχίες ασφαλείας. Η DuckDuckGo, η αγαπημένη μηχανή αναζήτησης με έμφαση στην προστασία της ιδιωτικότητας, δοκιμάζει την AI με έναν ολοκαίνουργιο chatbot, αλλά όπως θα περιμένατε από την εταιρεία, φτάνει με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων σας.

Δείτε ακόμα: Apple: Λανσάρει την εφαρμογή «Passwords» σε iOS 18 και macOS 15

Σήμερα, η DuckDuckGo αποκάλυψε το ιδιωτικό AI Chat της, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε AI μοντέλα όπως το GPT 3.5 Turbo της Open AI, το Claude 3 Haiku της Anthropic και το Llama 3 της Meta εντελώς ανώνυμα. Η εταιρεία υπόσχεται ότι ό,τι κάνετε με αυτά τα chatbots παραμένει μεταξύ εσάς και αυτών των εργαλείων και – ακόμα πιο σημαντικό – δεν χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση μελλοντικών ή υπαρχόντων μοντέλων. Δεδομένου πόσο αμφιλεγόμενη έχει γίνει η εκπαίδευση AI τον τελευταίο χρόνο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό δεν θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για τα εργαλεία της DuckDuckGo εδώ.

Η DuckDuckGo εκφράζει τις ανησυχίες της περί απορρήτου στη χρήση AI των χρηστών

DuckDuckGo AI chat
Οθόνη υποδοχής του AI chat της DuckDuckGo

Η σημερινή ανακοίνωση συνοδεύεται από μερικές επιφυλάξεις. Αν και οι συνομιλίες δεν αποθηκεύονται ή καταγράφονται – παρόμοια με οποιαδήποτε ερώτησή σας στην μηχανή αναζήτησης – η DuckDuckGo προειδοποιεί ότι τα υποστηριζόμενα μοντέλα της μπορεί να αποθηκεύουν προσωρινά τις συνομιλίες σας για να προσφέρουν απαντήσεις. Η εταιρεία τόνισε στη σημερινή ανακοίνωση ότι όλα τα δεδομένα αφαιρούνται πλήρως από αυτά τα αρχεία καταγραφής και ότι οι συμφωνίες που έγιναν κατά την κατασκευή αυτών των AI chat σημαίνουν ότι όλα διαγράφονται από τους διακομιστές εντός 30 ημερών.

Δείτε επίσης: Android 15 beta 2.2: Τέλος στο σφάλμα του Private Space!

DuckDuckGo AI chat
Στιγμιότυπα της Εμπειρίας του Χρήστη με το AI Chat του DuckDuckGo
DuckDuckGo AI chat

Συγκρίνοντας αυτές τις λεπτομέρειες με την πολιτική απορρήτου της OpenAI, ωστόσο, μπορείτε να δείτε πόση διαφορά μπορεί να κάνει αυτή η στάση. Χωρίς καν να εμβαθύνουμε σε αυτό το έγγραφο, οι διαφορές γίνονται άμεσα εμφανείς.

Εκτός από αυτές τις λεπτομέρειες, η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη και προσβάσιμη σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, με μερικές προϋποθέσεις. Η DuckDuckGo έχει θέσει ένα όριο καθημερινής χρήσης για τη δωρεάν έκδοση, αλλά έχει σχέδια να εισαγάγει μια πληρωμένη έκδοση που θα αυξήσει αυτό το όριο. Το πληρωμένο πλάνο θα προσφέρει επίσης πιο προηγμένα μοντέλα, σύμφωνα με τον χάρτη πορείας της DuckDuckGo για την επέκταση των σημείων εισόδου στον περιηγητή της και των μοντέλων συνομιλίας.

Δείτε ακόμα: Το Nintendo 3DS Emulator κυκλοφόρησε στο App Store για iPhone

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, θα βρείτε αυτά τα εργαλεία στο duck.ai, διαθέσιμα μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου στην αναζήτηση και διαθέσιμα στη μπάρα εργαλείων της μηχανής αναζήτησης DuckDuckGo. Και αν είστε απολύτως κουρασμένοι από τις σκέψεις για chatbots AI – ή απλά δεν αναζητάτε άλλο ένα – μπορείτε να το απενεργοποιήσετε πλήρως μέσα από τις ρυθμίσεις σας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που η Google και άλλοι θα πρέπει να σκεφτούν να προσθέσουν στα δικά τους εργαλεία AI.

Πηγή: androidpolice

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS