ΑρχικήinetΚι όμως, το cover "Hey There Delilah" του Drake δεν είναι AI

Κι όμως, το cover “Hey There Delilah” του Drake δεν είναι AI

Ο Drake συνεργάστηκε με τον σατιρικό ράπερ Snowd4y για ένα ρεμίξ του τραγουδιού του “Hey There Delilah”, με τίτλο “Wah Gwan Delilah”.

Drake Wah Gwan Delilah

Κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν AI (τεχνητή νοημοσύνη), οι Plain White T’s βρήκαν το αποτέλεσμα αμήχανο και τα ανέκδοτα δεν έχουν σταματήσει.

Δείτε περισσότερα: Τραγούδια της Taylor Swift επιστρέφουν στο TikTok!

Σαν να μην είχε ήδη αρκετά να αντιμετωπίσει εν μέσω της διαμάχης του με τον Kendrick Lamar (ή ίσως για να αποσπάσει την προσοχή από αυτή), ο Drake εμφανίστηκε σε ένα ρεμίξ της σατιρικής διασκευής του τραγουδιού “Hey There Delilah” των Plain White T’s, με τίτλο “Wah Gwan Delilah”, που έχει προκαλέσει..σύγχυση; Ενόχληση; Γέλιο;

Ας το εξετάσουμε

Τη Δευτέρα, ένα νέο ρεμίξ του “Wah Gwan Delilah” ανέβηκε στον λογαριασμό του Snowd4y στο SoundCloud. Φαίνεται ότι ο Drake συμμετείχε με τον κωμικό σε μια σειρά από αστεία για τις γυναίκες και αναφορές σε τοποθεσίες του Τορόντο όπως το εμπορικό κέντρο Yonge-Dundas Square. (“Wah gwan” δηλαδή patois για το “Τι συμβαίνει;” η οποία είναι κοινή φράση στην πόλη και έχει από καιρό σημαντικό πληθυσμό Καραϊβικής καταγωγής.)

Καθώς το τραγούδι έγινε viral, έφτασε στους ίδιους τους Plain White T’s, οι οποίοι δημοσίευσαν ένα βίντεο στο X και στο TikTok με τη λεζάντα “πολύ σοκαρισμένοι για να μιλήσουμε”. Ο τραγουδιστής Tom Higgenson σχολίασε επίσης ότι “είναι τρελό που όλοι νομίζουν ότι είναι αληθινό”, φαινομενικά αναφερόμενος στις αρχικές φήμες ότι οι στίχοι του Drake δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη. Ο Higgenson έκανε επίσης μια σειρά από γκριμάτσες, δίνοντας την εντύπωση ότι μύρισε κάτι άσχημο.

Δείτε ακόμη: Bad Bunny: Έξαλλος με AI-generated τραγούδι που μιμείται τη φωνή του

Ωστόσο, αυτές οι φήμες είναι πιθανότατα αναληθείς. Ο Drake ανάρτησε το τραγούδι στην ιστορία του στο Instagram, επιβεβαιώνοντας φαινομενικά την αυθεντικότητά του.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι ήταν μπερδεμένοι. Όπως επεσήμανε η Evy Kwong του WIRED στο TikTok την Πέμπτη, η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που έχει προκαλέσει αμφιβολίες για τα πάντα. Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι “Heart on My Sleeve”, χρειάστηκε αρκετές ακροάσεις για να συνειδητοποιήσουν πολλοί ότι δεν ήταν πραγματικά ο Drake και ο The Weeknd.

Πολλοί θαυμαστές ίσως ποτέ δεν θα είχαν καταλάβει ότι το “Now and Then” των Beatles δεν ήταν απλώς μια άψογη, χαμένη ταινία αν ο Paul McCartney δεν είχε προωθήσει την AI που χρειάστηκε για να το σώσει.

Δείτε επίσης: «Now and Then» – Το νέο τραγούδι των Beatles με AI Tech

Ο Johnny Cash διασκευάζει την Taylor Swift από τον τάφο του. Τα παραδείγματα της δυνατότητας της AI να ξεγελάει τα αυτιά μας φαίνονται πραγματικά ατελείωτα.

Με την αυθεντικότητα της παρουσίας του Drake στο “Wah Gwan Delilah” να φαίνεται επιβεβαιωμένη, οι πύλες του κατακλυσμού άνοιξαν. Όπως σημείωσε το Billboard, το Rap Twitter είχε μια μέρα πεδίου με την κύρια αντίληψη ότι μετά την ήττα του από τον Kendrick, ο Drake τώρα απλά χάνει τα λογικά του γενικά και ενστερνίζεται την ταυτότητά του ως κάτοικος του Τορόντο για να αποκαταστήσει την εικόνα του.

Πιθανότατα, αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ενώ το Drake Reddit επιμένει ότι είναι σάτιρα και αν δεν το καταλαβαίνει κανείς, “το αστείο είναι μάλλον πάνω του”, άλλα τμήματα του διαδικτύου δεν μπορούν να κρατήσουν ένα σοβαρό πρόσωπο—ή τουλάχιστον ένα μη αμήχανο. Το Vulture, στην ανάλυσή του για το ρεμίξ, απλά δήλωσε “ο Drake μετά τη διαμάχη δεν μπορεί να είναι σοβαρός”.

Ο Lamar, από την άλλη, είναι εξαιρετικά σοβαρός. Σχεδιάζει με ακρίβεια τη συναυλία του “Ken & Friends”, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου—την Ημέρα της Απελευθέρωσης—στο Inglewood της Καλιφόρνια.

Αυτό σημαίνει ότι η διαμάχη μεταξύ του Drake και του Lamar έχει τελειώσει ή μήπως ότι ο Drake επιθυμεί να την αφήσει πίσω του; Ίσως. Όπως έγραψαν οι C. Brandon Ogbunu και Lupe Fiasco στο WIRED πριν από λίγες εβδομάδες, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται αυτές οι συγκρούσεις. Ενώ παλιότερα απαιτούνταν ημέρες ή ακόμα και μήνες για την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου, είτε σε mixtape είτε σε άλμπουμ, τώρα μπορεί να είναι online σε λίγα λεπτά.

Drake

Διαβάστε επίσης: Νέα Χαρακτηριστικά Spotify: Αποκλειστικές AI Λίστες Αναπαραγωγής

Αν ο Drake θέλει να τραβήξει την προσοχή κάνοντας ένα ρεμίξ στον λογαριασμό του Snowd4y στο SoundCloud, ας το κάνει – έτσι κι αλλιώς η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του διαδικτύου.

Πηγή: wired

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS