ΑρχικήinetΟ ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο θα διαθέτει 100,000 AI chips

Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο θα διαθέτει 100,000 AI chips

Η τοπική κυβέρνηση του Μέμφις στο Τενεσί, αποκάλυψε τις προθέσεις της xAI να κατασκευάσει αυτό που αποκαλούν τον «μεγαλύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου», με 100,000 AI chips, εντός των ορίων της πόλης.

Δείτε επίσης: Η Tesla μηνύει πρώην υπάλληλο για κλοπή μυστικών σχετικών με το supercomputer project

υπερυπολογιστής  AI chips

Τα εγχειρήματα του Elon Musk συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια της τεχνολογίας και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, το Μέμφις του Τενεσί, αναδείχθηκε πρωτοπόρος για να στεγάσει αυτό που θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, που ονομάζεται «Gigafactory of Compute».

Αυτό το τεράστιο έργο υπόσχεται σημαντική ώθηση στην οικονομία και την τεχνολογική ικανότητα της πόλης, αλλά βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια, με πολλά εμπόδια να πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν.

Η επιλογή του Μέμφις ως πιθανής τοποθεσίας, πιθανότατα προέρχεται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Η ταχεία ανταπόκριση της ομάδας οικονομικής ανάπτυξης της πόλης είναι βασικό στοιχείο.

Δείτε επίσης: Meta: Ο νέος μας υπερυπολογιστής AI θα είναι ο ταχύτερος στον κόσμο

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι η εμπλοκή του Tennessee Valley Authority (TVA). Οι σύγχρονοι υπερυπολογιστές, ειδικά αυτοί που χρησιμοποιούν υλικό και AI chips, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Για να λειτουργήσει το Gigafactory of Compute, η διασφάλιση μιας αξιόπιστης και ισχυρής πηγής ενέργειας από το TVA είναι πρωταρχικής σημασίας.

Elon Musk

Τα νέα για αυτό το πιθανό έργο έρχονται σε ένα πλαίσιο πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν τους Musk, Nvidia και AI.

Προηγούμενες αναφορές προκάλεσαν ανησυχία όταν τα τσιπ που προορίζονταν για την Tesla μεταφέρθηκαν στο xAI. Ο Elon Musk απάντησε διευκρινίζοντας ότι η Tesla δεν είχε άμεση ανάγκη για τα τσιπ και η αποθήκευσή τους θα ήταν αναποτελεσματική.

Το Gigafactory of Compute έχει τη δυνατότητα να εδραιώσει τη θέση του Τενεσί ως ηγέτη στον τομέα των υπερυπολογιστών. Εάν ολοκληρωθεί, θα ενταχθεί στο Oak Ridge National Laboratory’s Frontier, ο σημερινός κάτοχος του τίτλου του «γρηγορότερου στον κόσμο» από το 2022.

Ωστόσο, με τις κρίσιμες εγκρίσεις να εκκρεμούν ακόμη και τις λεπτομέρειες να καλύπτονται από μυστικότητα, μένει να δούμε αν το Μέμφις θα γίνει πράγματι το σπίτι του μεγαλύτερου υπερυπολογιστή στον κόσμο με τα χιλιάδες AI chips.

Δείτε επίσης: Cambridge-1: Πώς ο supercomputer της NVIDIA θα ενισχύσει τον τομέα της υγείας

Η εξέλιξη των υπερυπολογιστών έχει φέρει επανάσταση στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογία. Αυτές οι υπολογιστικές μηχανές υψηλής απόδοσης είναι ικανές να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων με ασύλληπτη ταχύτητα, επιτρέποντας πολύπλοκες προσομοιώσεις και ανάλυση δεδομένων που δεν ήταν εφικτές στο παρελθόν. Οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται σε ποικίλους τομείς, από την μετεωρολογία και την αστροφυσική έως τις βιοϊατρικές επιστήμες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο της γνώσης και της τεχνολογίας.

Πηγή: interestingengineering

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS