ΑρχικήinetGoogle Chrome: Ο ταχύτερος browser στον κόσμο

Google Chrome: Ο ταχύτερος browser στον κόσμο

Ο Google Chrome είναι ο πιο δημοφιλής browser και τώρα στέφθηκε και το ταχύτερο πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο. Η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στο Speedometer 3.0, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της απόδοσης των browsers.

Chrome ταχύτερος browser

Στην ουσία, το Speedometer 3.0 ελέγχει πόσο καλά χειρίζονται οι browsers τις σύγχρονες εφαρμογές ιστού, προσομοιώνοντας πραγματικές ενέργειες χρήστη, όπως η προσθήκη to-do items και η επεξεργασία κειμένου. Μέσω αυτών των προσομοιώσεων, το εργαλείο ελέγχει πώς ανταποκρίνεται το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτές οι διαδικασίες εκτελούνται επανειλημμένα με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και γίνεται μέτρηση της απόδοσης. Αυτό δίνει μια σαφή εικόνα των δυνατοτήτων κάθε προγράμματος περιήγησης. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια της Apple, της Google, της Microsoft και της Mozilla.

Δείτε επίσης: Το Google Chrome αποδυναμώνει τα Ad Blocker από τις 3 Ιουνίου

Για να ολοκληρώσει αυτές τις δοκιμές, η Google επικεντρώθηκε σε μερικές έξυπνες βελτιστοποιήσεις. “Εξετάζοντας τους φόρτους εργασίας στο Speedometer και τις λειτουργίες στις οποίες ξόδευε ο Chrome τον περισσότερο χρόνο, μπορέσαμε να κάνουμε στοχευμένες βελτιστοποιήσεις σε εκείνες τις λειτουργίες που καθεμία οδήγησε σε αύξηση της βαθμολογίας του Chrome“, σημειώνει η Google.

Οι μηχανικοί έκαναν διάφορες αλλαγές, προκειμένου να βελτιώσουν την ταχύτητα του Chrome και όντως κατάφεραν να τον κάνουν τον ταχύτερο browser.

Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο με τους εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι αναμένουν ότι οι ιστότοποι και οι εφαρμογές θα φορτώνονται γρήγορα και θα ανταποκρίνονται απρόσκοπτα στις ενέργειές τους. Ένα αργό πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση, μειωμένη παραγωγικότητα, ακόμη και απώλεια πιθανών πελατών για τις επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διορθώνεται τέταρτο zero-day σε ένα μήνα

Επιπλέον, η ταχύτητα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τον καθορισμό της συνολικής εμπειρίας περιήγησης ενός χρήστη. Ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται σε πολλές καρτέλες και ιστοσελίδες χωρίς καθυστερήσεις ή δυσλειτουργίες, κάνοντας την εμπειρία τους στο διαδίκτυο πιο ευχάριστη.

Google Chrome: Ο ταχύτερος browser στον κόσμο

Από την άλλη, όμως, η ταχύτητα είναι μόνο ένας παράγοντας για μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης ενός προγράμματος περιήγησης. Με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης να βασίζονται στο Chromium, οι διαφορές απόδοσής τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο παλιά. Αλλά οι κατασκευαστές browsers δεν επαναπαύονται. Για παράδειγμα, ο Firefox προσπαθεί εδώ και καιρό να καλύψει το χάσμα. Πέρυσι, κέρδισε τον Chrome στο SunSpider JavaScript benchmark, ένα παλιό τεστ ταχύτητας από την ομάδα WebKit της Apple.

Δείτε επίσης: Η post-quantum κρυπτογράφηση του Chrome χαλάει τις συνδέσεις TLS

Όπως και να έχει, όμως, ο Chrome βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Μέχρι το Μάιο του 2024, το πρόγραμμα περιήγησης της Google κατείχε το 65,12% της παγκόσμιας αγοράς browser, σύμφωνα με στοιχεία της StatCounter. Το Safari της Apple βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μόλις 18,17%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Edge με μερίδιο 5,21% παρόλο που είναι η προεπιλεγμένη επιλογή σε εκατομμύρια μηχανήματα Windows.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS