ΑρχικήinetΗ Apple απορρίπτει τον UTM SE emulator από το App Store

Η Apple απορρίπτει τον UTM SE emulator από το App Store

Η ομάδα ελέγχου εφαρμογών του App Store της Apple απέρριψε τον PC emulator UTM SE, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το τι επιτρέπεται και από ποιον.

apple emulator

«Μετά από σχεδόν δύο μήνες διαδικασίας ελέγχου, η Apple απέρριψε το UTM SE από το iOS App Store καθώς και από τη συμβολαιογραφική επικύρωση για third-party καταστήματα εφαρμογών», δημοσίευσε η εταιρεία στον λογαριασμό της στο X. Η πρόσφατη αλλαγή κανόνα που επέτρεψε σε άλλους emulators να εμφανιστούν στο iOS, κρίθηκε ότι δεν ισχύει για το UTM.

Διαβάστε σχετικά: Το Nintendo 3DS Emulator κυκλοφόρησε στο App Store για iPhone

Η UTM ανέφερε ότι η Apple τους είπε ότι “ο υπολογιστής δεν είναι κονσόλα”, παρόλο που οι υπολογιστές μπορούν να τρέχουν παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι τα περιβάλλοντα λειτουργικών συστημάτων που υποστηρίζει δεν μπορούν να “εξομοιωθούν” σε εφαρμογές στο iOS App Store ή σε App Stores τρίτων, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για συμβολαιογραφική επικύρωση.

Αυτός ορισμός είναι περίεργος, καθώς οι πρώιμες εκδόσεις των Windows και DOS που θα λειτουργούσαν στο UTM SE είναι σύγχρονες με τα Commodore 64, Commodore Amiga και Atari ST, τα οποία έχουν πλέον λειτουργικό emulation στο iOS.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν emulators για το hardware της Apple οποιουδήποτε είδους στο iOS ή το iPadOS App Store.

Ο περιορισμός της Apple δεν ισχύει για την έκδοση Mac των εικονικών μηχανών UTM, η οποία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο Mac App Store και απευθείας από το UTM. Το λογισμικό Mac δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εκτελούν Windows 10, 11, Ubuntu Linux ή ακόμα και παλαιότερες εκδόσεις του ίδιου του macOS σε προσομοίωση από τα δικά τους αδειοδοτημένα αντίγραφα των λειτουργικών συστημάτων.

Το emulation διαφόρων λειτουργικών συστημάτων στο Mac του UTM επιτρέπει σε μια ευρεία γκάμα παλαιότερων εφαρμογών και παιχνιδιών να εκτελούνται σε πρόσφατες μηχανές Intel και Apple Silicon. Αν και η UTM έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν στιγμιότυπα οθόνης της έκδοσης iOS και iPadOS στον ιστότοπό της, τώρα δηλώνει ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια έως ότου η Apple αλλάξει στάση – κάτι που δεν φαίνεται πιθανό.

Δείτε ακόμη: iOS 18: Οι AI λειτουργίες που έρχονται θα αποκαλούνται «Apple Intelligence»

Η Apple επιτρέπει ορισμένους emulators που μπορούν να εκτελούν παιχνίδια που βασίζονται σε DOS στο App Store της, αλλά δεν επιτρέπει καμία εφαρμογή εξομοίωσης Windows για iOS ή iPadOS. Ένας άλλος emulator DOS, το iDOS 4, βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία έγκρισης.

Η UTM σημείωσε επίσης ότι η απαγόρευση της Apple για τους JIT (Just In Time compilers) στους emulators iOS δημιούργησε μια «άσχημη» εμπειρία και ότι δεν επιθυμούσε να έρθει σε σύγκρουση με την Apple για αυτό το θέμα. Οι προγραμματιστές κατέληξαν λέγοντας ότι δεν θεωρούν ότι αξίζει να αφιερώσουν επιπλέον χρόνο ή προσπάθεια στην περίπτωσή τους.

Πριν από την πρόσφατη αλλαγή των κανόνων της Apple που επέτρεπε τους emulators, οι εφαρμογές που προσέφεραν τέτοιες δυνατότητες περιορίζονταν σε συσκευές με jailbroken. Οι χρήστες που ήθελαν να παίξουν παιχνίδια από άλλες πλατφόρμες έπρεπε να βρουν το emulator λογισμικό από εναλλακτικά αποθετήρια. Μετά την εγκατάσταση, έπρεπε να εντοπίσουν ή να δημιουργήσουν τα δικά τους αντίγραφα των αρχείων ROM για παιχνίδια κονσόλας ή να αποκτήσουν μη αδειοδοτημένες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων που χρειάζονταν για να μιμηθούν, καθώς και ένα αντίγραφο του αρχικού λογισμικού του παιχνιδιού.

emulator

Διαβάστε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Apple AirTag

Όλα αυτά άλλαξαν στις αρχές Απριλίου του 2024, όταν η Apple αντέστρεψε έναν μακροχρόνιο κανόνα που απαγόρευε τις εφαρμογές που εκτελούσαν εξωτερικό κώδικα. Η τροποποίηση επέτρεψε ειδικά τις “εφαρμογές emulator κονσόλας ρετρό παιχνιδιών”, υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με όλες τις υπόλοιπες οδηγίες του App Store.

Πηγή: appleinsider

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS