ΑρχικήinetBrave browser: Σημαντική αύξηση χρηστών το Μάιο του 2024

Brave browser: Σημαντική αύξηση χρηστών το Μάιο του 2024

Ο Brave browser, ένα πρόγραμμα περιήγησης που επικεντρώνεται στην προστασία του απορρήτου, σημείωσε σημαντική αύξηση χρηστών (7,3%) το Μάιο του 2024. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του ήταν ο «πιο σημαντικός μήνας όσον αφορά στην ανάπτυξή του».

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη οφείλεται στους χρήστες της Λατινικής Αμερική, όπου το πρόγραμμα περιήγησης έγινε μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στο Google Play Store σε πολλές χώρες.

Πλέον ο Brave browser χρησιμοποιείται από περισσότερους από 78,95 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, σημειώνοντας αύξηση 7,3% από τον Απρίλιο. Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες έφτασαν τους 28,64 εκατομμύρια, αύξηση 4,3% από το προηγούμενο υψηλό. Η Brave ανέφερε, επίσης, ότι για 28 ημέρες ο μέσος όρος καθημερινών χρηστών ήταν 27,27 εκατομμύρια, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 4,32%.

Δείτε επίσης: Brave Android: Έρχεται ο AI Assistant “Leo” με έμφαση στο απόρρητο

Καθώς η Brave Search είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για το Brave Browser, υπήρξε, επίσης, αυξημένη ανάπτυξη λόγω των επιπλέον χρηστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα Brave Search queries ανά μήνα (QPM) έφτασαν τα 843,02 εκατομμύρια. Αυτό ισοδυναμεί με ετήσιο ρυθμό 9,95 δισεκατομμυρίων αναζητήσεων.

Η συνεχής ανάπτυξη του Brave μπορεί να αποδοθεί στα μοναδικά χαρακτηριστικά και την προσέγγισή του στην περιήγηση στο Διαδίκτυο. Με εστίαση στο απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, το Brave έχει κερδίσει πιστούς ακόλουθους μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου που ανησυχούν για την παρακολούθηση και κοινή χρήση των δεδομένων τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο ιδρυτής της Brave, Brendan Eich, ανακοίνωσε τους παραπάνω αριθμούς σε μια ανάρτηση στο X. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη πιθανότατα θα επιβραδυνθεί το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω των διακοπών και της διακοπής λειτουργίας των σχολείων.

Δείτε επίσης: Brave: Τερματίζει την προστασία μέσω αποτυπωμάτων «Strict»

«Μπαίνουμε στο καλοκαίρι, επομένως είμαστε σε επιφυλακή για το περιβόητο (για τους κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης) φαινόμενο «καλοκαιρινής πτώσης» που πιθανόν να οφείλεται σε σχολικά διαλείμματα, διακοπές και περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους», εξήγησε ο Eich.

Brave browser χρήστες ανάπτυξη

Ο νόμος Digital Markets Act βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη του Brave

Η Brave είχε αναφέρει προηγουμένως ότι οι ημερήσιες εγκαταστάσεις iOS αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, αφού η Apple εφάρμοσε τις οδηγίες του νόμου Digital Markets Act (DMA), επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν εύκολα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής τους στην ΕΕ.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Ο ταχύτερος browser στον κόσμο

Η Brave πιθανότατα θα συνεχίσει να έχει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Με τη δέσμευσή του στο απόρρητο των χρηστών, είναι σαφές ότι ο Brave browser δεν είναι απλώς μια παροδική τάση, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης. Και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη σημασία της προστασίας των διαδικτυακών τους δεδομένων, η δημοτικότητα του Brave αναμένεται να αυξηθεί. Ωστόσο, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε browser να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον Chrome που έχει μερίδιο αγοράς 65%.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS