ΑρχικήinetLastPass: Η πρόσφατη διακοπή οφειλόταν σε update του Google Chrome extension

LastPass: Η πρόσφατη διακοπή οφειλόταν σε update του Google Chrome extension

Η LastPass λέει ότι η σχεδόν 12ωρη διακοπή που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, οφειλόταν σε μια κακή ενημέρωση στο Google Chrome extension της.

LastPass Chrome ενημέρωση διακοπή

Στις 6 Ιουνίου, χρήστες του LastPass άρχισαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα password vaults και στους λογαριασμούς τους. Πολλοί είπαν ότι έβλεπαν σφάλματα, τύπου “404 Not Found”, τα οποία συνήθως υποδεικνύουν ότι μια σελίδα δεν υπάρχει.

Πολλοί πελάτες του LastPass εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στο Reddit και στο X (πρώην Twitter).

Ακόμη και το offline login δεν λειτουργεί. Μεταφέρω την οικογένειά μου στο 1Password“, έγραψε ένα άτομο στο Reddit.

Δείτε επίσης: LastPass: Κρυπτογράφηση URLs στα vaults για μεγαλύτερη ασφάλεια

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχουν ρήτρα έκτακτης ανάγκης στην υποδομή τους. Ουσιαστικά είμαι κλειδωμένος από όλους τους ιστότοπους που χρησιμοποιώ μέχρι να το διορθώσουν“, είπε ένας άλλος χρήστης.

Μερικές ώρες αργότερα, η LastPass είπε ότι μια κακή ενημέρωση της επέκτασης του Chrome πίεσε υπερβολικά τους διακομιστές της.

Οι μηχανικοί μας εντόπισαν ότι μια ενημέρωση στο chrome browser extension μας, νωρίτερα σήμερα, προκάλεσε ακούσια προβλήματα φόρτωσης στην υποδομή υποστήριξης. Εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και εργαζόμαστε ενεργά για μια επίλυση“.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, η LastPass συνέχισε με νέες ενημερώσεις δηλώνοντας ότι η απόδοση είναι πλέον σταθερή και λειτουργική.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες συνέχισαν να παραπονιούνται ότι από τότε που εγκατέστησαν την ενημέρωση της 6ης Ιουνίου, δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στο LastPass ή ότι ορισμένα features δεν λειτουργούσαν.

Δείτε επίσης: CryptoChameleon phishing: Hackers παριστάνουν υπαλλήλους του LastPass

 Η τελευταία ενημέρωση της εταιρείας στις 7 Ιουνίου έλεγε : “Η απόδοση του LastPass συνεχίζει να είναι σταθερή και πλήρως λειτουργική.  Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ενεργά την υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού θέσουμε αυτό το περιστατικό σε κατάσταση “resolved“.

Για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν αυστηρότερα πρωτόκολλα δοκιμών πριν από την κυκλοφορία οποιουδήποτε ενημερωμένου λογισμικού. Οι δοκιμές αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο λειτουργικές όσο και μη λειτουργικές πτυχές, όπως η αντοχή του συστήματος και η συμβατότητα με διαφορετικές εκδόσεις browser.

LastPass: Η πρόσφατη διακοπή οφειλόταν σε update του Google Chrome extension

Επιπλέον, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος προσομοίωσης που αντικατοπτρίζει το πραγματικό production environment μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση προβλημάτων που ενδέχεται να μην εμφανίζονται σε ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον δοκιμών. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση του πώς θα συμπεριφερθεί το σύστημα υπό πραγματικές συνθήκες.

Δείτε επίσης: Ψεύτικη εφαρμογή LastPass αφαιρέθηκε από το App Store

Κάτι που μπορεί επίσης να βοηθήσει είναι η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των ομάδων DevOps, καθώς μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να εργάζονται στενά μαζί για να διασφαλίσουν ότι οι ενημερώσεις λογισμικού είναι καλά δοκιμασμένες και έτοιμες για κυκλοφορία.

Τέλος, η χρήση εργαλείων παρακολούθησης και ανάλυσης μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση προβλημάτων που προκύπτουν μετά την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του συστήματος και να βοηθήσουν στην ταχύτερη επίλυση προβλημάτων.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS