ΑρχικήSecurityΨεύτικοι λογαριασμοί X εξαπατούν πελάτες αεροπορικών εταιρειών

Ψεύτικοι λογαριασμοί X εξαπατούν πελάτες αεροπορικών εταιρειών

Η Βρετανική ένωση καταναλωτών (Which?), έχει προειδοποιήσει τους χρήστες για ψεύτικους λογαριασμούς αεροπορικών εταιρειών στο X, που θέλουν να κλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ενώ επικρίνει επίσης το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης επειδή δεν αντιδρά αρκετά γρήγορα στην απειλή.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Καταδικάζεται άνδρας για ξέπλυμα εσόδων από απάτες με email

ψεύτικοι λογαριασμοί X

Η Which? είπε ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, easyJet, Jet2, Ryanair, Tui, Virgin Atlantic και Wizz Air, έχουν πλαστογραφηθεί.

Ο τρόπος λειτουργίας των απατεώνων είναι αρκετά απλός: χρησιμοποιούν bots για να ανιχνεύουν αυτόματα τις αλληλεπιδράσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας άτομα που δεν είναι ικανοποιημένα με την υπηρεσία της αεροπορικής τους εταιρείας – κάτι που θα μπορούσε να είναι μια καθυστερημένη πτήση, χαμένες αποσκευές ή οτιδήποτε άλλο.

Στη συνέχεια, οι ψεύτικοι λογαριασμοί X θα επικοινωνούσαν με το θύμα, είτε δημοσιεύοντας ένα σχόλιο στο νήμα, είτε επικοινωνώντας απευθείας. Το μήνυμά τους θα ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που συνήθως δημοσιεύουν οι αεροπορικές εταιρείες, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε.

Ωστόσο, το μήνυμα συνοδεύεται επίσης από έναν επιπλέον σύνδεσμο, ο οποίος οδηγεί σε μια κακόβουλη σελίδα προορισμού όπου οι εισβολείς συγκεντρώνουν τα ευαίσθητα δεδομένα των ανθρώπων. Εναλλακτικά, θα ζητούσαν τον αριθμό τηλεφώνου τους, για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν απευθείας και να καταλήξουν σε λύση. Με αυτούς τους τύπους απάτης, οι εισβολείς ελπίζουν ότι το θύμα δεν θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μιλάει με έναν επίσημο λογαριασμό.

Δείτε ακόμα: AI scam calls: Πώς να προστατευτείτε

αεροπορικές εταιρείες

Πολύ αργή αντίδραση

Η Which?, επέκρινε επίσης το X ότι ήταν πολύ αργό στο να αφαιρέσει αυτούς τους λογαριασμούς από την πλατφόρμα. Προφανώς, η αναφορά ψεύτικων λογαριασμών στο X «φαίνεται να έχει περιορισμένο αποτέλεσμα», καθώς η πλειονότητα των ψευδών αναρτήσεων και λογαριασμών υπάρχουν ακόμα.

Οι όροι χρήσης του X αναφέρουν ότι οι χρήστες που πλαστοπροσωπούν οργανισμούς θα τεθούν σε οριστική αναστολή και ενημέρωσε το Which? ότι κατάργησε όλους τους ψεύτικους λογαριασμούς που εντόπισε η ομάδα καταναλωτών.

Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος του X είπε στη δημοσίευση: «Στο X, δεν μπορείτε να οικειοποιήστε την ταυτότητα άλλων ατόμων, ομάδων ή οργανώσεων ή να χρησιμοποιήσετε μια ψεύτικη ταυτότητα για να εξαπατήσετε άλλους».

Δείτε ακόμα: Τα αυξανόμενα scams απαιτούν πιο αυστηρούς διαδικτυακούς κανόνες

H διαδικτυακή απάτη, όπως στην περίπτωση των ψεύτικων λογαριασμών X, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ψηφιακής εποχής. Χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το phishing, το malware, και οι απάτες ψεύτικων ιστοσελίδων, οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ή οικονομικούς πόρους. Είναι σημαντικό για τους χρήστες του διαδικτύου να είναι ενημερωμένοι για τις τακτικές αυτές και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, όπως η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η επαλήθευση της αυθεντικότητας των ιστοσελίδων πριν την εισαγωγή ευαίσθητων δεδομένων.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS