ΑρχικήinetΗ Apple ανακοινώνει το iOS 18 με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Η Apple ανακοινώνει το iOS 18 με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Η Apple αποκάλυψε μία προεπισκόπηση του iOS 18, της νέας σημαντικής ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος για το iPhone, με νέες δυνατότητες προσαρμογής, μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή Photos και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Ποια μοντέλα iPhone μπορούν να υποστηρίξουν το iOS 18

Το iOS 18 διαθέτει νέα εργαλεία προσαρμογής για την Αρχική οθόνη. Τα εικονίδια εφαρμογών διαθέτουν πλέον Dark Mode και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα χρώμα για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμφάνιση. Οι εφαρμογές μπορούν επίσης να τοποθετηθούν τώρα ελεύθερα οπουδήποτε στην Αρχική οθόνη.

Apple iOS 18

Το Κέντρο Ελέγχου είναι επανασχεδιασμένο και εξαιρετικά προσαρμόσιμο με μια νέα συλλογή. Οι προγραμματιστές μπορούν να παρέχουν εργαλεία για τις εφαρμογές τους στο Κέντρο Ελέγχου. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν συνεχόμενο swipe, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλες οθόνες του Κέντρου Ελέγχου. Το Lock Screen είναι επίσης προσαρμόσιμο.

Στο Messages, τα tapbacks έχουν επανασχεδιαστεί και οι χρήστες μπορούν πλέον να αντιδρούν με οποιοδήποτε emoji. Στο νέο iOS 18 της Apple, οι χρήστες μπορούν επίσης να προγραμματίσουν μηνύματα για αποστολή αργότερα, καθώς και να μορφοποιήσουν κείμενο με έντονη γραφή, πλάγια γραφή, υπογράμμιση και διαγραφή. Τα νέα εφέ κειμένου παρέχουν τρόπους έμφασης λέξεων και φράσεων με αυτόματες προτάσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης τώρα να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα με δορυφορική συνδεσιμότητα.

Στο Mail, τα email ταξινομούνται αυτόματα σε κατηγορίες για να βοηθήσουν στην ιεράρχηση των μηνυμάτων. Υπάρχουν επίσης νέοι τοπογραφικοί χάρτες με δίκτυα μονοπατιών και διαδρομές πεζοπορίας στην εφαρμογή Χάρτες. Στο Πορτοφόλι, μια νέα λειτουργία Tap to Cash στέλνει μετρητά, απλώς κρατώντας δύο iPhone μαζί.

Δείτε ακόμα: iOS 18: Οι AI λειτουργίες που έρχονται θα αποκαλούνται «Apple Intelligence»

Η εφαρμογή Photos έχει επανασχεδιαστεί πλήρως στο iOS 18. Έχει ενοποιηθεί σε μια ενιαία προβολή, με ένα πλέγμα φωτογραφιών στην κορυφή που προβάλλει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη και τις συλλογές οργανωμένες ανά θέμα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις προβολές ανά μήνα και ανά έτος στο κάτω μέρος και υπάρχει ένα κουμπί φίλτρου που σας επιτρέπει να αποκρύψετε στιγμιότυπα οθόνης και να ταξινομήσετε με άλλους τρόπους.

Ο χώρος κάτω από το πλέγμα περιλαμβάνει Συλλογές με δυνατότητα περιήγησης ανά θέματα όπως Χρόνος, Άνθρωποι, Αναμνήσεις, Ταξίδια και άλλα. Σύρετε προς τα δεξιά από το πλέγμα και θα δείτε ένα νέο καρουσέλ με Επιλεγμένες Φωτογραφίες και άλλες αγαπημένες συλλογές. Ανανεώνεται αυτόματα για την εμφάνιση νέων εικόνων.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να κλειδώνουν εφαρμογές με έλεγχο ταυτότητας, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα πληροφορίες από την Αναζήτηση και το Siri. Το νέο iOS 18 της Apple περιλαμβάνει επίσης έναν νέο τρόπο για πιο απρόσκοπτη σύνδεση αξεσουάρ.

Ακόμα, το iOS 18 φέρνει υποστήριξη ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στο iPhone, μεγαλύτερα εικονίδια αρχικής οθόνης και ενσωμάτωση υπενθυμίσεων στο ημερολόγιο.

Η λειτουργία gaming έρχεται επίσης στο iPhone για πρώτη φορά, ελαχιστοποιώντας τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο για να διατηρήσει τους ρυθμούς καρέ σε υψηλά επίπεδα, καθώς και συνδέσεις με μεγαλύτερη απόκριση σε AirPods και ασύρματα χειριστήρια παιχνιδιών.

Δείτε επίσης: Apple: Λανσάρει την εφαρμογή «Passwords» σε iOS 18 και macOS 15

Η πρώτη έκδοση beta για προγραμματιστές του iOS 18 είναι πλέον διαθέσιμη, με μια δημόσια beta να ακολουθεί τον Ιούλιο και να κυκλοφορεί επίσημα στο κοινό το φθινόπωρο.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS