ΑρχικήinetElon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

Ο Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και SpaceX, απείλησε να απαγορεύσει τη χρήση συσκευών Apple στις εταιρείες του, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την OpenAI και της ενσωμάτωσης του ChatGPT.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Musk μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με τον αντίκτυπο αυτής της συνεργασίας στην προστασία των πληροφοριών των χρηστών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενσωμάτωση λογισμικού μεταξύ των δύο εταιρειών «μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας» και είπε ότι η Apple «δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει».

Δείτε επίσης: Apple: Το iOS 18 θα σας επιτρέπει να ηχογραφείτε τις κλήσεις σας

Elon Musk απαγορεύσει Apple iPhone OpenAI ChatGPT

Η Apple ανακοίνωσε, στα πλαίσια του Worldwide Developer Conference της, την πολυαναμενόμενη ώθησή της στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα περιλαμβάνει μια ενημέρωση για τον φωνητικό βοηθό Siri. Ως μέρος της ενημέρωσης, η Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει το δημοφιλές chatbot ChatGPT της OpenAI. Η Apple διευκρίνισε ότι θα ζητηθεί από τους χρήστες άδεια για να μοιραστούν τις ερωτήσεις τους με το ChatGPT και είπε ότι τα αιτήματα και οι πληροφορίες τους δεν θα καταγράφονται.

Ωστόσο, ο Elon Musk δεν φάνηκε να πείστηκε: «Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!», έγραψε στο X.

Απογοητευμένος με αυτή τη συνεργασία, ο Elon Musk είπε ότι οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν εάν η εταιρεία «ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος», αναφερόμενος στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Με ποιά Mac είναι συμβατό το νέο λειτουργικό σύστημα macOS Sequoia;

Η Apple είπε στο CNBC ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το δικό της AI και η ενσωμάτωσή της με την OpenAI είναι μια προαιρετική δυνατότητα.

Ο Musk απάντησε και σε μια ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, και ισχυρίστηκε ότι θα απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εγκαταστάσεις των εταιρειών του, εκτός αν αποφασιστεί να «σταματήσει αυτό το ανατριχιαστικό λογισμικό υποκλοπής». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και οι επισκέπτες των εταιρειών του θα αφήνουν τις συσκευές Apple στην πόρτα.

Αν ο Musk πραγματοποιήσει τις απειλές του ενδέχεται να φέρει μεγάλη αναστάτωση την καθημερινή λειτουργία των υπαλλήλων. Πολλοί εργαζόμενοι βασίζονται στις συσκευές αυτές για την επικοινωνία, την οργάνωση και την εκτέλεση των καθημερινών τους καθηκόντων. Η απαγόρευση θα μπορούσε να δημιουργήσει δυσαρέσκεια μεταξύ των υπαλλήλων, ειδικά αν αυτοί έχουν επενδύσει σε Apple συσκευές για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple λόγω OpenAI

Η απαγόρευση θα μπορούσε, επίσης, να επηρεάσει τις συνεργασίες και τις σχέσεις με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν συσκευές Apple . Η επικοινωνία και η συνεργασία θα μπορούσαν να γίνουν πιο δύσκολες, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα των projects.

Δείτε επίσης: Η Apple απορρίπτει τον UTM SE emulator από το App Store

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε, ακόμα, να επηρεάσει την εικόνα των εταιρειών Tesla και SpaceX στην αγορά. Οι καταναλωτές και οι επενδυτές μπορεί να δουν την κίνηση αυτή ως αρνητική, επηρεάζοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους προς τις εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk υπήρξε συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο το 2018. Υπήρξε έντονος επικριτής της εταιρείας και του CEO Sam Altman τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο, ο Musk μήνυσε την OpenAI και τον Altman, μεταξύ άλλων, ισχυριζόμενος ότι εγκατέλειψαν την ιδρυτική αποστολή της εταιρείας να αναπτύξει AI «προς όφελος της ανθρωπότητας γενικά».

Ο Musk έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία AI, που λέγεται xAI, και έχει αναπτύξει ένα προϊόν, το Grok, που θέλει να ανταγωνιστεί το ChatGPT.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS