ΑρχικήinetApple: Μετά το ChatGPT θα φέρει και το Gemini στις συσκευές;

Apple: Μετά το ChatGPT θα φέρει και το Gemini στις συσκευές;

Η Apple ενσωματώνει το GPT-4o, το large language model που τροφοδοτεί το δημοφιλές ChatGPT, στα iOS 18, iPadOS 18 και MacOS Sequioa. Η ενσωμάτωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Apple με την OpenAI και ανακοινώθηκε χθες, στο πλαίσιο του Worldwide Developer Conference (WWDC). Ωστόσο, λίγο μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας, ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα software engineering, είπε ότι η εταιρεία μπορεί επίσης να ενσωματώσει το Gemini της Google, στα λειτουργικά της συστήματα.

Apple Gemini ChatGPT

«Θέλουμε να επιτρέψουμε στους χρήστες να επιλέξουν τελικά τα μοντέλα που θέλουν, ίσως και το Google Gemini στο μέλλον», είπε ο Federighi σε μια συνομιλία με τους δημοσιογράφους μετά την κεντρική ομιλία. Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Η Apple εξοπλίζεται με AI με τη νέα δυνατότητα Apple Intelligence

Τόσο η επίσημη ενσωμάτωση του OpenAI ChatGPT, όσο και η πιθανή προσθήκη του Gemini στις συσκευές της Apple είναι σημαντικά νέα. Επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θέλουν στις συσκευές τους, αντί να τους επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο, οι χρήστες θα νιώθουν πιο ελεύθεροι και οι συσκευές της Apple θα αποκτήσουν ένα επίπεδο προσαρμογής, που κανένας από τους ανταγωνιστές της δεν έχει.

Δείτε επίσης: Apple: Το iOS 18 θα σας επιτρέπει να ηχογραφείτε τις κλήσεις σας

Apple: Μετά το ChatGPT θα φέρει και το Gemini στις συσκευές;

Η πιθανή ενσωμάτωση του Gemini θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήστη, προσφέροντας πιο έξυπνες και προσαρμοσμένες λειτουργίες. Το Gemini AI είναι γνωστό για τις προηγμένες δυνατότητες μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την απόδοση και την ακρίβεια των εφαρμογών στο iOS.

Οι χρήστες θα μπορούσαν να δουν βελτιώσεις στην αναγνώριση φωνής και στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, καθιστώντας τις αλληλεπιδράσεις με την Siri πιο φυσικές και ακριβείς. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική χρήση των φωνητικών εντολών και καλύτερη κατανόηση των αναγκών του χρήστη.

Δείτε επίσης: Η Apple απορρίπτει τον UTM SE emulator από το App Store

Επιπλέον, η ενσωμάτωση του Gemini AI θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τις δυνατότητες φωτογραφίας και βίντεο σε συσκευές Apple. Με την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας και βελτιστοποίησης που προσφέρει το Gemini AI, οι χρήστες θα μπορούσαν να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα εικόνας, αυτόματη βελτίωση φωτογραφιών και πιο ακριβή αναγνώριση αντικειμένων και προσώπων.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS