ΑρχικήinetMastercard: Από το 2030 αλλάζουν οι online πληρωμές στην Ευρώπη

Mastercard: Από το 2030 αλλάζουν οι online πληρωμές στην Ευρώπη

Αλλάζουν οι online πληρωμές από το 2030 αφού, όπως είπε η Mastercard, δεν θα απαιτεί πλέον από τους χρήστες στην Ευρώπη να εισάγουν τους αριθμούς των καρτών τους “χεράτα”, όταν κάνουν check out στο διαδίκτυο.

Mastercard Ευρώπη online πληρωμές Ευρώπη

Η Mastercard θα ανακοινώσει την Τρίτη ότι, έως το 2030, όλες οι κάρτες που εκδίδει στο δίκτυό της στην Ευρώπη θα είναι tokenized. Αυτό σημαίνει ότι, αντί για τον 16ψήφιο αριθμό κάρτας που χρησιμοποιείται για συναλλαγές, θα υπάρχει πλέον ένα τυχαία δημιουργημένο «token».

Η εταιρεία λέει ότι συνεργάζεται ήδη με τράπεζες, fintechs, εμπόρους και άλλους συνεργάτες για τη σταδιακή κατάργηση της μη αυτόματης εισαγωγής καρτών. Αντί αυτού του συστήματος, θέλει να φέρει ένα πιο εύκολο, ώστε να γίνονται οι ηλεκτρονικές αγορές με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δείτε επίσης: Online shopping: Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικα καταστήματα;

Αυτό το σύστημα θα διασφαλίσει, επίσης, ότι οι κάρτες των καταναλωτών είναι ασφαλείς έναντι προσπαθειών απάτης, σύμφωνα με τη Mastercard.

Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να εισάγουν κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή, καθώς η Mastercard εισάγει passkeys που αντικαθιστούν τους κωδικούς πρόσβασης.

Θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές με ένα κλικ στο ταμείο, χρησιμοποιώντας βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας.

Οι κάρτες που είναι αποθηκευμένες σε μια σελίδα εμπόρου ή σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι μέσω του tokenization, μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα όπου κι αν είναι αποθηκευμένες όταν αντικαθίστανται ή ανανεώνονται.

Στόχος η ευκολία και η μείωση των απατών

Η Mastercard λέει ότι το 100% tokenization σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου θα μειώσει τα ποσοστά απάτης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι οι απώλειες από απάτες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 91 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Δείτε επίσης: Online shopping: Οι καλύτερες εφαρμογές για σύγκριση τιμών

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι φέρνει την αλλαγή στις ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ευρώπη, καθώς πρόκειται για μια ήπειρο που είναι ηγέτης στις καινοτομίες πληρωμών.

«Στην Ευρώπη έχουμε δει το tokenization να κερδίζει έδαφος σε όλο το οικοσύστημα», δήλωσε η Valerie Nowak, στέλεχος της Mastercard Europe.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η επίτευξη αυτού του οράματος έως το 2030 είναι win-win-win για τους αγοραστές, τους λιανοπωλητές και τους εκδότες καρτών».

Η εταιρεία λέει ότι η τεχνολογία της θα κάνει την εμπειρία online πληρωμών τόσο ομαλή όσο η πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών στο κατάστημα. Λέει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές με ένα κλικ σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches, των οικιακών βοηθών, ακόμη και των αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, η Mastercard έχει μια συνεργασία με τη Mercedes-Benz που επιτρέπει στους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας να χρησιμοποιούν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο αυτοκίνητό τους για να πραγματοποιούν ψηφιακές πληρωμές σε περισσότερα από 3.600 πρατήρια καυσίμων στη Γερμανία.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, η χρήση των παραδοσιακών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών γίνεται σιγά-σιγά απαρχαιωμένη. Με την άνοδο των ψηφιακών πορτοφολιών και των ανέπαφων πληρωμών, οι καταναλωτές αναζητούν πιο βολικούς και ασφαλείς τρόπους για να πραγματοποιούν συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Online shopping: Πώς να κάνετε online αγορές με ασφάλεια;

Η απόφαση της Mastercard να καταργήσει τη μη αυτόματη καταχώριση αριθμού κάρτας για Ευρωπαίους πελάτες είναι ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης εμπειρίας online πληρωμών. Αυτή η κίνηση όχι μόνο βελτιώνει την ευκολία, αλλά ενισχύει και την ασφάλεια μειώνοντας τον κίνδυνο παραβίασης δεδομένων ή κλοπής πληροφοριών κάρτας.

Αυτή η αλλαγή είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της Mastercard να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες, όπως η βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας και το tokenization, η Mastercard διασφαλίζει ότι προστατεύονται τα οικονομικά δεδομένα των πελατών της.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS