ΑρχικήSecurityΗ πόλη του Cleveland έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η πόλη του Cleveland έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η πόλη του Cleveland, στο Οχάιο, αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια κυβερνοεπίθεση που την ανάγκασε να βγάλει τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες εκτός σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων γραφείων και εγκαταστάσεων του Erieview και του Δημαρχείου.

Δείτε επίσης: Los Angeles Unified School District: Ερευνά ισχυρισμούς για κλοπή δεδομένων

πόλη Κλίβελαντ κυβερνοεπίθεση

Με πληθυσμό πάνω από 2 εκατομμύρια, το Cleveland είναι ένας ζωτικής σημασίας κόμβος υγειονομικής περίθαλψης, μεταποίησης, χρηματοδότησης, εφοδιαστικής, εκπαίδευσης και τεχνολογίας και το πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο στο Οχάιο.

Η κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά χθες, όταν οι αρχές της πόλης του Cleveland προειδοποίησαν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες περιορίστηκαν σε βασικές λειτουργίες λόγω ενός περιστατικού στον κυβερνοχώρο.

Μια ενημέρωση που δόθηκε νωρίτερα σήμερα μέσω ενός νήματος στο X, εξηγεί ότι το περιστατικό εξακολουθεί να διερευνάται με τη βοήθεια ειδικών. Την ίδια ώρα, το Δημαρχείο και το Erieview θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη μέρα.

Η έρευνα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει ότι οι hackers δεν είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες φορολογουμένων που κατέχει η ΥΠΑ και σε προσαρμοσμένες πληροφορίες που κατέχονται από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Δείτε ακόμα: Η Ρωσία πίσω από τη ransomware επίθεση στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Η ενημέρωση σημειώνει επίσης ότι βασικές υπηρεσίες που αφορούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (911, αστυνομία, πυροσβεστική), έργα, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υγειονομική περίθαλψη (EMS) και υπηρεσίες αεροδρομίου (Cleveland Hopkins και Burke Lakefront) δεν έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό στον κυβερνοχώρο.

κυβερνοεπίθεση

Οι αρχές της πόλης υποσχέθηκαν να παράσχουν ενημερώσεις μόλις η συνεχιζόμενη έρευνα φέρει αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες καλούνται να καλέσουν το 311 για περισσότερες πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην πόλη του Cleveland και δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δήμαρχος Justin Bibb αναφέρθηκε στο περιστατικό ως παραβίαση, ενώ ο επίτροπος πληροφορικής της πόλης, Kim Roy Wilson, δήλωσε ότι είχαν εντοπίσει μη φυσιολογική δραστηριότητα στο περιβάλλον πληροφορικής της πόλης.

Ο Wilson είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι απαραίτητο να αποκρύψουμε λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο, ώστε να μην διακινδυνέψουμε να παρεμποδίσουμε την εν εξελίξει έρευνα. Ο επίτροπος δήλωσε επίσης ότι οι πολίτες που χρειάζονται κρίσιμα έγγραφα ή άλλες υπηρεσίες από τα επηρεαζόμενα τμήματα πρέπει να είναι υπομονετικοί.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι περίπλοκα συνυφασμένη με την καθημερινή μας ζωή, η προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως αυτή στην πόλη του Cleveland έχει καταστεί πρωταρχικής σημασίας. Τα μέτρα κυβερνοασφάλειας περιλαμβάνουν μια σειρά πρακτικών και εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία δικτύων, συσκευών, προγραμμάτων και δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ζημιά ή κλοπή. Αυτές οι προστασίες περιλαμβάνουν τείχη προστασίας που εμποδίζουν τη μη εξουσιοδοτημένη κυκλοφορία, λογισμικό προστασίας από ιούς που εντοπίζει και εξαλείφει κακόβουλο λογισμικό και τεχνικές κρυπτογράφησης που διασφαλίζουν το απόρρητο των δεδομένων. Οι τακτικές ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα σε συστήματα λογισμικού, μαζί με ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της άμυνας. Η εκπαίδευση των ατόμων στην αναγνώριση απόπειρων phishing και άλλων τακτικών social engineering είναι εξίσου σημαντική για τη δημιουργία μιας ισχυρής ασπίδας έναντι των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS