ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει λειτουργία anti-theft με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google δοκιμάζει λειτουργία anti-theft με τεχνητή νοημοσύνη

Η Βραζιλία, η μόνη χώρα που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA πέντε φορές, θα αποτελέσει πεδίο δοκιμών για τη νεότερη εφεύρεση της Google: μια λειτουργία anti-theft με τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: Το Google Maps Timeline αποθηκεύει πλέον τα δεδομένα τοποθεσίας σας στη συσκευή

Google anti-theft

Μια αναφορά του Reuters ρίχνει φως στο θέμα. Η λειτουργία anti-theft θα έρθει σε τηλέφωνα Android (αφού είναι μια λειτουργία της Google, όχι της Apple!) και το τμήμα της τεχνητής νοημοσύνης θα προσπαθήσει να εντοπίσει πότε ένα τηλέφωνο έχει κλαπεί. Όταν εκτελεστεί ένα τέτοιο σενάριο, η λειτουργία anti-theft AI θα κλειδώσει την οθόνη της συσκευής.

Η δοκιμαστική φάση θα εισάγει τρεις τύπους κλειδώματος οθόνης:

  • Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει “κοινή κίνηση που σχετίζεται με κλοπή” και να κλειδώσει την οθόνη.
  • Η δεύτερη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν απομακρυσμένα τις οθόνες τους εισάγοντας τον αριθμό τηλεφώνου τους και ολοκληρώνοντας μια πρόκληση ασφαλείας από άλλη συσκευή.
  • Η τρίτη λειτουργία κλειδώνει αυτόματα την οθόνη εάν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμα: Η Google ενδέχεται να κατασχέσει το Pixel σας εάν έχει μη πιστοποιημένα ανταλλακτικά

Οι λειτουργίες anti-theft της Google θα είναι διαθέσιμες σε Βραζιλιάνους χρήστες με τηλέφωνα Android με έκδοση 10 ή νεότερη από τον Ιούλιο, με σχέδια να διατεθούν σταδιακά σε χρήστες σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του έτους.

google κυβερνοασφάλεια

Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση στο αυξανόμενο πρόβλημα της κλοπής τηλεφώνων στη Βραζιλία. Το 2022, ο αριθμός των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 16,6% από το προηγούμενο έτος, φτάνοντας σχεδόν το 1 εκατομμύριο περιστατικά, σύμφωνα με την Επετηρίδα Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας για το 2023.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας κυκλοφόρησε μια εφαρμογή που ονομάζεται Celular Seguro, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν κλεμμένα τηλέφωνα και να αποκλείουν την πρόσβαση χρησιμοποιώντας μια άλλη αξιόπιστη συσκευή. Από τον τελευταίο μήνα, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή και 50.000 τηλέφωνα έχουν αποκλειστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης: Η Google δοκιμάζει αυτόματη λειτουργία dark mode στα iPhone

Η διασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών αντικειμένων και πληροφοριών είναι υψίστης σημασίας στον σημερινό κόσμο. Τα μέτρα κατά της κλοπής μπορεί να κυμαίνονται από φυσικές συσκευές όπως κλειδαριές, συναγερμοί και ασφαλή κοντέινερ, έως ψηφιακές λύσεις όπως η κρυπτογράφηση και ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, καθώς και λειτουργίες anti-theft όπως αυτή της Google. Η εφαρμογή αυτών των μέτρων μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο κλοπής και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, παρέχοντας ασφάλεια. Επιπλέον, η ενημέρωση σχετικά με τις πιο πρόσφατες πρακτικές και τεχνολογίες ασφαλείας μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία από πιθανές απειλές.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS