ΑρχικήinetΤο "X" του Elon Musk ζητά χρήματα από απολυμένους υπαλλήλους, ισχυριζόμενο ότι...

Το “X” του Elon Musk ζητά χρήματα από απολυμένους υπαλλήλους, ισχυριζόμενο ότι πληρώθηκαν παραπάνω

Το X (πρώην Twitter) του Elon Musk απαιτεί χρήματα από τουλάχιστον έξι απολυμένους Αυστραλούς, ισχυριζόμενο ότι τους πλήρωσε παραπάνω.

elon musk x

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald, «το X απειλεί να παραπέμψει ορισμένους πρώην υπαλλήλους στα δικαστήρια, απαιτώντας την επιστροφή χρημάτων που τους καταβλήθηκαν λόγω λανθασμένης μετατροπής από δολάρια ΗΠΑ σε δολάρια Αυστραλίας στις πληρωμές τους».

Δείτε επίσης: Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

Το email του X στην Ασία και τον Ειρηνικό προς τους απολυμένους υπαλλήλους ανέφερε ότι «υπήρξε σημαντική υπερπληρωμή κατά λάθος τον Ιανουάριο του 2023». Οι εν λόγω υπερπληρωμές κυμαίνονταν από $1.500 έως $70.000 ανά εργαζόμενο.

Μέχρι στιγμής, κανένας από τους πρώην υπαλλήλους δεν έχει επιστρέψει τα χρήματα, σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald. Προς το παρόν, η αξία του αυστραλιανού δολαρίου είναι 0,67 δολάρια σε αμερικανικό νόμισμα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η υπερπληρωμή σχετίζεται με «αναβαλλόμενη αποζημίωση σε μετρητά», με τη μορφή μετοχών που εκδόθηκαν στους εργαζομένους όταν εντάχθηκαν στο Twitter. Αυτές οι μετοχές αποτιμήθηκαν στα $54,20 ανά μετοχή, την τιμή στην οποία ο Musk αγόρασε το Twitter το 2022, και ο συνολικός αριθμός των μετοχών που απέκτησε ένας υπάλληλος βασίστηκε στη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία.

Το X φέρεται να έκανε λάθη στη μετατροπή νομισμάτων «όταν οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δικαιώματά τους αφού απολύθηκαν. Σύμφωνα με έναν λογαριασμό, η X κατέβαλε τα δικαιώματα μετοχών με συντελεστή μετατροπής 2,5 φορές την αξία των μετοχών».

Η X ζήτησε από τους απολυμένους υπαλλήλους την αποπληρωμή «το συντομότερο δυνατό» και ανέφερε ότι διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων συν τόκους στο δικαστήριο, σημείωσε η έκθεση.

Δείτε περισσότερα: Οι μέτοχοι της Tesla αποφασίζουν για την αποζημίωση 55 δισ.$ του Elon Musk

Ο ειδικός στο εργατικό δίκαιο Hayden Stephens ανέφερε ότι οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας X μπορεί να κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ζητήσουν από την εταιρεία να εξηγήσει με σαφήνεια πώς προέκυψε το λάθος και να παρέχει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα. Επισήμανε ότι, εάν υπήρξε γνήσιο λάθος, “κατά κανόνα υπάρχει υποχρέωση επιστροφής αυτών των χρημάτων” σύμφωνα με την αυστραλιανή εργατική νομοθεσία.

Η υπερβολική αποζημίωση των απολυμένων εργαζομένων αντιτίθεται σε αυτό που συνέβη για πολλούς πρώην υπαλλήλους στις ΗΠΑ. Το Χ έχει αντιμετωπίσει πολυάριθμες αγωγές και αξιώσεις διαιτησίας από περίπου 2.000 πρώην εργαζομένους που αγωνίζονται να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Οι διαπραγματεύσεις για εξωδικαστικές διευθετήσεις σε πολλές υποθέσεις απέτυχαν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Επιπλέον, το Χ αντιμετωπίζει μήνυση από τέσσερα πρώην στελέχη του Twitter, τα οποία ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν για πάνω από 128 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις όταν ο Musk τους απέλυσε αμέσως μετά την εξαγορά της εταιρείας. Η μήνυση κατατέθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, τον πρώην CFO Ned Segal, τον πρώην Chief Legal Officer Vijaya Gadde και τον πρώην Γενικό Σύμβουλο Sean Edgett, οι οποίοι πρότειναν ως ημερομηνία δίκης τον Νοέμβριο του 2025.

Elon Musk X

Διαβάστε ακόμη: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Ο Musk αρνήθηκε επίσης να πληρώσει διάφορους προμηθευτές του Twitter μετά την ανάληψη της εξουσίας, γεγονός που οδήγησε σε ένα πλήθος αγωγών που απαιτούσαν αποζημιώσεις.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS