ΑρχικήinetØrsted: Απέκτησε σύστημα αποθήκευσης μπαταριών της Tesla

Ørsted: Απέκτησε σύστημα αποθήκευσης μπαταριών της Tesla

Η Ørsted πρόσφατα απέκτησε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών Tesla 300 MW για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε περισσότερα: Η Νέα Υόρκη αποκτά το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών

Το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών Tesla Megapack θα εγκατασταθεί στον χερσαίο σταθμό μετατροπέων της Ørsted για το Hornsea 3, στο Swardeston, κοντά στο Norwich, στην Ανατολική Αγγλία.

Το σύστημα αποθήκευσης διαθέτει χωρητικότητα 600 MWh, επαρκής για την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας 80.000 κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπερβαίνει τη ζήτηση, η μπαταρία αποθηκεύει την περίσσεια ενέργεια, η οποία απελευθερώνεται αργότερα για να συμβάλλει στην εξισορρόπηση του δικτύου.

Αυτό θα μειώσει την αστάθεια των τιμών για τους καταναλωτές, προσφέροντας περισσότερη ενέργεια, ακόμη και κατά τις περιόδους αιχμής όπου η ενέργεια είναι συνήθως πιο ακριβή. Θα συμβάλει στην εξομάλυνση των διακυμάνσεων μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στα ενεργειακά συστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε ακόμη: Hitachi: Επενδύει ακόμα 4,5 δισ. $ για την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Όταν ολοκληρωθεί, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών της Tesla θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2026.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3, με ισχύ 2,9 GW και ικανότητα τροφοδότησης άνω των 3,3 εκατομμυρίων σπιτιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα βρίσκεται 160 χλμ (99 μίλια) από τις ακτές του Yorkshire. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται στα τέλη του 2027.

Ørsted αποθήκευση μπαταριών Tesla

Αυτό θα είναι το τρίτο gigawatt-scale πρότζεκτ της Ørsted στη ζώνη Hornsea του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τα 1,2 GW του Hornsea 1 και τα 1,3 GW του Hornsea 2, που είναι ήδη σε λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Gogoro: Πώς δημιουργεί ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον με το δίκτυο φόρτισης EV οχημάτων;

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS