ΑρχικήUpdatesApple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT...

Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Σε συνδυασμό με το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια συνεργασία με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS 18.

Apple ChatGPT

Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στο Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT απευθείας από το iOS 18, το iPadOS 18 και το macOS Sequoia, προσφέροντας πιο ακριβείς απαντήσεις σε σχετικές καταστάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg, κανείς δεν πληρώνει για αυτή τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Apple: Μετά το ChatGPT θα φέρει και το Gemini στις συσκευές;

Παρά τη συμφωνία, η συνεργασία με την OpenAI μπορεί να αποδειχθεί κοστοβόρα, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών συσκευών Apple αξιοποιεί τις δυνατότητες του ChatGPT, καταναλώνοντας περισσότερη υπολογιστική ισχύ και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της εταιρείας.

Ωστόσο, ο Mark Gurman επισημαίνει ότι η OpenAI θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη συμφωνία, ενθαρρύνοντας τους χρήστες της Apple να εγγραφούν στο ChatGPT Plus με κόστος 20 $ (~18,50€) το μήνα. Αν αυτοί οι χρήστες εγγραφούν μέσω μιας συσκευής Apple, ενδέχεται να λάβει και η Apple προμήθεια.

Επιπλέον, η Apple σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδά της από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) μέσω συμφωνιών διαμοιρασμού των εσόδων με τους συνεργάτες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την προσφορά του chatbot Gemini της Google ως επιπλέον επιλογή, με την συμφωνία να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ φέτος.

Δείτε περισσότερα: Η Apple διδάσκει ένα σύστημα AI να καταλαβαίνει τις οθόνες εφαρμογών

Η Apple επιδιώκει να λάβει μερίδιο από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τη δημιουργία εσόδων μέσω chatbot στα λειτουργικά της συστήματα, προβλέποντας ότι όλο και περισσότεροι χρήστες θα βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη αντί για τις μηχανές αναζήτησης. Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε εν τέλει να μειώσει τα τεράστια έσοδα που λαμβάνει η Apple αυτή τη στιγμή από τη συμφωνία αναζήτησης με την Google.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Apple δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με έναν τοπικό κινέζο πάροχο για τη διαχείριση της λειτουργίας του chatbot, αλλά εξετάζει συνεργασίες με εταιρείες όπως η Baidu και η Alibaba.

Apple OpenAI ChatGPT

Το Apple Intelligence είναι διαθέσιμο μόνο στα Αμερικανικά Αγγλικά, με επιπλέον γλώσσες να υποστηρίζονται το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Οι AI λειτουργίες που έρχονται θα αποκαλούνται «Apple Intelligence»

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS