ΑρχικήSecurityΤο 70% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και ψάχνουν νέα δουλειά

Το 70% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και ψάχνουν νέα δουλειά

Μια νέα έκθεση της Bitdefender δείχνει τι ισχύει αυτή τη στιγμή στον κλάδο του cybersecurity. Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι πάνω από το 70% των επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας εργάζονται ακόμα και τα Σαββατοκύριακα για να αντιμετωπίσουν ζητήματα και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του οργανισμού τους.

επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας

Στην έρευνα συμμετείχαν 1200 επαγγελματίες και τα δύο τρίτα (64%) αυτών παραπονέθηκαν  για τον έντονο φόρτο εργασίας, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αναζητήσουν νέα δουλειά τους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε επίσης: Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με “Διαχείριση Κινδύνων”

Το θέμα της επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) και της δυσαρέσκειας από την εργασία ήταν ιδιαίτερα έντονο μεταξύ των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 81% δήλωσε ότι αναγκαζόταν να εργάζεται συχνά τα Σαββατοκύριακα και το 71%  αναζητά νέα δουλειά. Στη Γερμανία, το 77,1% εργάζεται συχνά τα Σαββατοκύριακα και πάνω από τα τρία τέταρτα (76,6%) θα αναζητήσουν νέα δουλειά τους επόμενους 12 μήνες. Στις ΗΠΑ, τα ποσοστά ήταν 70,2% και 62,2% αντίστοιχα.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Η συνεχής εργασία τα Σαββατοκύριακα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή επαγγελματική εξουθένωση. Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας που δεν έχουν επαρκή χρόνο για ξεκούραση και ανανέωση μπορεί να βιώσουν μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της εργασίας τους. Επιπλέον, λόγω της κόπωσης, μπορεί να παρατηρηθούν μειωμένη απόδοση και αυξημένα λάθη.

Η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως άγχος, κατάθλιψη και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η συνεχής πίεση και το άγχος από την εργασία χωρίς διαλείμματα μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία.

Επιπλέον, η συνεχής εργασία τα Σαββατοκύριακα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσωπικές σχέσεις. Οι επαγγελματίες που εργάζονται συνεχώς μπορεί να έχουν λιγότερο χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αποξένωση και προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Δείτε επίσης: Απουσία γυναικών στο 11% των ομάδων κυβερνοασφάλειας

Επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας υπό… πίεση

Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ερωτηθέντες είπαν ότι οι οργανισμοί τους αντιμετώπισαν μια παραβίαση ή διαρροή δεδομένων τους τελευταίους 12 μήνες, αύξηση 6% σε σύγκριση με την Έκθεση Αξιολόγησης Κυβερνοασφάλειας 2023 της Bitdefender.

Οι τρεις κορυφαίες απειλές στον κυβερνοχώρο ήταν το phishing/social engineering (33%), οι ευπάθειες λογισμικού ή/και zero-days (32,2%) και το ransomware (29,3%).

Σε αυτές τις επιθέσεις οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, και ο αυξημένος όγκος εργασίας.

Επιπλέον, το 96% των επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο τοπίο των απειλών.

Οι προκλήσεις ασφαλείας που σχετίζονται με τις υπηρεσίες cloud computing επισημάνθηκαν επίσης, με τις παραβιάσεις ή τις διαρροές δεδομένων (43,6%) να αναφέρονται ως η κύρια ανησυχία για τους επαγγελματίες ασφαλείας. Ακολούθησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud (42,7%), εσφαλμένη διαμόρφωση αποθήκευσης cloud (42,2%) και μη ασφαλή API (37,9%).

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχητική μείωση αγγελιών για θέσεις εργασίας στην κυβερνοασφάλεια

Αυξημένες επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια

Παρά τις ανησυχίες για τις κυβερνοαπειλές και τις αυξημένες επιθέσεις, το 94% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας ήταν πολύ σίγουροι για την ικανότητα των οργανισμών τους να ανταποκρίνονται σε απειλές όπως ransomware, phishing και zero-days.

Επιπλέον, το 93% των επαγγελματιών δήλωσε ότι είναι πιθανό ο οργανισμός τους να αυξήσει σύντομα τις επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα ασφαλείας, όπως η αξιολόγηση κινδύνου, το penetration testing και τα red teaming exercises.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS